
حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۳ تیر ماه ۱۳۹۹, در ادامه تجمعات اعتراضی شهروندان در اقصی نقاط ایران که ناشی از سوء مدیریت حکومت جمهوری اسلامی در بخشهای مختلف اقتصادی, اجتماعی, فرهنگی و محیط زیستی و مطالبات مالی و دیگر موارد مدیریتی کشور است جمعی از کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه, کارگران کارخانه اتوبوس سازی عقاب افشان سمنان, معلمان قراردادی معین کار در مقابل ساختمان مجلس در تهران, آموزش یاران نهضت سوادآموزی, کارگران شاغل در هتل آنا در شهرستان ارومیه, کارگران معدن مس چهار گنبد از توابع استان کرمان, با برگزاری تجمعات اعتراضی نسبت به نقض حقوق شهروندیشان اعتراض کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از مهر, روز دوشنبه ۲تیر ماه ۱۳۹۹، جمعی از کارگران معدن مس چهار گنبد از توابع استان کرمان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه در مقابل اداره کار شهرستان سیرجان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس این کارگران معترض: “تجمع اعتراضی ما به دلیل عدم پرداخت ۲ماه حقوق معوقه ما برگزار شده و ما بعنوان کارگران معدن مس چهار گنبد که سالهاست در این واحد صنعتی مشغول به کار هستیم علاوه بر پرداخت نشدن ۲ماه حقوق معوقه ما مزایای غیر نقدی ما هم پرداخت نشده است.
امیر یکی از کارگران گفت: “ما کارگران با این اوضاع تورم و خرج و زندگی، دو ماه حقوق نگرفته و معوقه دستمزد و حقوق داریم که متأسفانه شرکت حقوق ما را پرداخت نمی کند.
حمید هم گفت: “با این شرایط اقتصادی زندگی برای قشر کارگر دشوار شده و نیاز است مطالبات ما مورد توجه جدی قرار گیرد. مسئله طبقه بندی مشاغل و حقوق معوقه اردیبهشت و خرداد از مهمترین مطالبات ما است”.
رضا دیگر کارگر معترض گفت: “روا نیست که در این شرایط که تورم و گرانی بیداد می کند چندین ماه حقوق ما پرداخت نشود”.
تجمع اعتراضی کارگران اخراج شده از هتل آنا ارومیه
به گزارش حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۳تیر ماه ۱۳۹۹، جمعی از شهروندان شاغل در هتل آنا در شهرستان ارومیه در اعتراض به تعدیل نیرو و محرومیت آنها از حق امنیت شغلی در مقابل ساختمان این هتل تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس اعلام این شهروندان معترض: “حقوق ماهیانه و حق بیمه این کارگران در طی 1 سال گذشته پرداخت نشده و این شهروندان در پی اعتراض به وضع موجود برای دریافت حقوق ماهیانه توسط حاتمی مدیر این هتل از کارشان اخراج شدند.
تجمع اعتراضی کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از سندیکای نیشکر هفت تپه, امروز سه شنبه ۳تیر ماه ۱۳۹۹، کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در نهمین روز از اعتراضات خود در محوطه این شرکت تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس این گزارش, کارگران این واحد صنعتی علاوه بر مطالبات صنفی، خواهان برچیده شده بخش خصوصی از هفت تپه و بازگشت به کار همکاران اخراجی خود ازجمله، ایمان اخضری، محمد خنیفر، اسماعیل بخشی و سالار بیژنی هستند.
کارگران معترض می گویند: “همه ما از مسولان دولتی شهرستان برای رسیدگی کردن به مطالباتمان ناامید هستیم و اعتراض صنفی خود را در صورت بیتوجهی به پرداخت مطالباتمان ادامه میدهیم”.
این کارگران معترض در ادامه افزودند: “قرار بود بدنبال برگزاری جلسه روز شنبه ۲ نفر از اعضای شورای اسلامی با معاونت روابط کار وزیر کار و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ۳ ماه حق بیمه فروردین، اردیبهشت و خرداد کارگران هفت تپه در سوابق آنها ثبت شود اما تاکنون این اتفاق نیفتاده و منتظر تمدید و تعویض دفترچههایمان هستیم”.
خبرگزاری ایلنا در خبری اعلام کرد: ” توجه به تجمعات اعتراضی کارگران نیشکر هفت تپه که امروز نهمین روز از این تجمعات در محوطه این مجتمع صنعتی برگزار شد در این میان، کارگران واحدهای دیگر و تشکلهای صنفی مستقل، حمایت خود را از اعتراض طولانی کارگران هفتتپه اعلام کردند.
کارگران گروه ملی فولاد ایران اولین گروهی بودند که از اعتراضات هفتتپه حمایت کردند. بعد از آن جمعی از تشکلهای مستقل کارگران و بازنشستگان با صدور بیانیهای اعلام کردند از مطالبات هفتتپه حمایت میکنیم و در کنار کارگران شوش ایستادهایم.
از جمله امضا کنندگان این بیانه بازنشستگان فلزکار و بازنشستگان بافنده سوزنی هستند”.
تجمع اعتراضی آموزش یاران نهضت سوادآموزی
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, آموزش یاران نهضت سوادآموزی در تهران و در مقابل ساختمان مجلس تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس گفته این شهروندان: “دلیل استمرار اعتراض آنها بینتیجه ماندن لغو اجرای قانون جذب آموزشیاران و آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی مصوب مجلس است که از قرار معلوم وزارت آموزش پرورش اصرار به برگزاری این آزمون دارد”.
این شهروندان معترض در ادامه افزودند: “در تجمع دیروز علیرضا منادی سفیدان « عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش تحقیقات مجلس » و چند نفر از نمایندگان استانهای یاسوج و آبادان با حضور در جمع آموزشدهندگان و آموزش یاران نهضت سوادآموزی وعده پیگیری مطالبات آنها که تامین امنیت شغلی است را دادند.”
آموزش یاران در ادامه تاکید کردند: “جدا از نارضایتی همه آموزشدهندگان و آموزشیاران نهضت سوادآموزی برای برگزاری آزمون استخدامی که قرار است در روز جمعه بیستم تیرماه جاری برگزار شود، در حال حاضر همه نگران ابتلا به ویروس کرونا با برگزاری این آزمون بزرگ هستیم”.
تجمع اعتراضی معلمان قراردادی معین کار در مقابل ساختمان مجلس در تهران
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از رُکنا, امروز سه شنبه ۳ تیر ماه۱۳۹۹، جمعی از معلمان قراردادی پیش دبستانی در مقابل ساختمان مجلس در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس اعلام این شهروندان: “ما سالهای بصورت نیروی قراردادی موقت در آموزش و پرورش کار می کنیم از امنیت شغلی برخوردار نیستیم.”
این شهروندان همچنین معترض در تشریح برگزاری این تجمع اعتراضی گفتند: “ما معلمان پیش دبستانی تحصن کردیم تا بیمه و حقوق مکفی را بدست بیاوریم. حقوق ماهیانه ما بسیار کم است و از جهت بیمه هم باید بگویم نظم مشخصی ندارد. وضعیت بیمه ما معلمان پیش دبستانی بسته شهرستانی است که در آن تدریس می کنیم. برای برخی از معلمان ۶روز و حداکثر برای ۱۰ تا ۱۲ روز در ماه بیمه رد می شود”.
یکی از این معلمان افزود: “حقوق معلمان ناچیز است و از حدود ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار تومان شروع می شود و نهایتا به ۳۵۰هزار تومان برسد. حقوق ۳۵۰هزار تومان هم برای کسانی است که کار مربیگری و تدریس را همزمان انجام می دهند، به عبارتی افرادی هستند که مجموعه را به تنهایی می گردانند و کلیددار هستند”.
این شهروندان در ادامه افزودند: “تمام افرادی که تحصن کردند به این شرایط و تعلیق مسئولین در تصمیم گیری اعتراض دارند و خواهان می خواهند تصمیمات درست هستند مسئولان هستند. باید دقت کنیم که تمام این معلمین سابقه های قابل قبولی دارند. کمترین سابقه تدریس آنها ۳ سال است. هر سال با ۲۰دانش آموز سر و کار داشتند. مدارک دانشگاهی آنها مرتبط با کاری است که انجام می دهند. حداقل مدارک این آموزگاران لیسانس روانشناسی ، آموزش ابتدائی یا علوم تربیتی است. در بین این معلمان کسانی با مدرک کارشناسی ارشد هستند. چرا این افراد باید با این حقوق کم و بدون مزایا در مراکز پیش دبستانی کار کنند؟”
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه اتوبوس ساز عقاب نشان سمنان
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, امروز سه شنبه ۳ تیر ماه ۱۳۹۹، کارگران کارخانه اتوبوس سازی عقاب افشان سمنان در مقابل استانداری سمنان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس اعلام این کارگران معترض: ” شرکت عقاب افشان قصد اخراج حدود ۴۶۱ کارگر خود به دلیل اتمام قرارداد را دارد و در بخشنامه ای اعلام شده به دلیل مشکل در تامین قطعات اولیه ساخت اتوبوس از این رو قصد تعدیل نیرو را دارد”.
یکی از کارگران با بیان اینکه شرکت عقاب افشان در تشریح این مشکل گفت: “با تعدیل نیرو، امنیت شغلی حدود ۴۵۰ کارگر این کارخانه به خطر میافتد”.
این شهروند معترض افزود: “همه ما دنبال امنیت شغلی هستیم و شرایط تولید در کارخانه عقاب افشان فراهم است و از چرایی اینکه کارفرما سعی در متوقف کردن تولید و تعدیل کارگران را دارد، باخبر نیستیم”.
یکی دیگر از این کارگران گفت: “در این کارخانه ۱۲۰۰ کارگر کار میکردند اما طی ۲ تا ۳سال گذشته تعداد کارگران کاهش یافته و ما بارها برای مشخص شدن وضعیت شغلی خود به مسئولان مراجعه کردیم اما تاکنون نتیجه ای حاصل نشد.