جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

جلسه اول محاکمه فروغ تقی پور و نسیم جباری برگزار شد

0
1354

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۱۹ دی ماه ۱۳۹۹، جلسه تفهیم اتهام و دادگاه رسیدگی به اتهامات فروغ تقی پور، نسیم جباری، مادر و فرزند، توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمدرضا عموزاد برگزار شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه ۱۶ دی ماه ۱۳۹۹، نسیم جباری – متولد: ۱۳۴۱ و فرزندش فروغ تقی پور – متولد: ۱۳۷۴ – توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمدرضا عموزاد، از بابت اتهام « فعالیت تبلیغی علیه نظام » و « اجتماع و تبانی از طریق عضویت در یکی از گروههای سیاسی مخالف نظام » برگزار شد و این افراد پس از قرائت کیفر خواست و تفهیم اتهام به همراه وکیل مدافع خود دفاعیات خود را به دادگاه ارائه کردند. نسیم جباری در حال حاضر با تودیع وثیقه آزاد است. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران: “در حالی که نسیم جباری و مادرش فروغ تقی پور، دفاعیات خود را به محمدرضا عموزاد ارائه می کرد این قاضی ضمن قطع کردن صحبتهای آنها این افراد را تهدید به تغییر اتهام از « فعالیت تبلیغی علیه نظام » به « محاربه » کرد و فروغ تقی پور ضمن رد این اتهام آن را بی پایه و اساس خواند و محمدرضا عموزاد هم ادعا کرد می خواهد بازجوی پرونده را به دادگاه فراخواند. جلسه دادرسی دیگری برای این افراد برگزار خواهد شد.”

حقوق بشر در ایران، در تاریخ ۲۳ آبان ماه ۱۳۹۹، با انتشار گزارشی، تعیین تاریخ دادرسی به پرونده فروغ تقی پور و مادرش نسیم جباری را اطلاع رسانی کرده بود. 

لازم به ذکر است، نسرین جباری به همراه دخترش فروغ تقی پور و زهرا صفایی به همراه دخترش پرستو معینی در تاریخ ۵ اسفندماه ۱۳۹۸، توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و پس از انتقال به سلول انفرادی در یند ۲۰۹ این ارگان امنیتی و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۲۷ اسفند ماه ۱۳۹۸، نسرین جباری، با تودیع قرار وثیقه بطور موقت آزاد شد.

اواخر فرودین ماه ۱۳۹۹, زهرا صفایی, پرستو معینی و فروغ تقی پور در حالی که بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می بردند پس از اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام « همکاری با سازمان مجاهدین خلق », از بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات به زندان قرچک ورامین منتقل شدند و در نهایت زهرا صفایی در تاریخ ۸ تیر ماه ۱۳۹۹ با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شد. 

زهرا صفایی, در تاریخ ۵ مرداد ماه ۱۳۹۹, پس از مراجعه به شعبه بازپرسی دادسرای امنیت اوین برای پیگیری وضعیت حقوقی پرونده دخترش, « پرستو معینی » بازداشت و پس از انتقال به سلول انفرادی بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات در تاریخ ۶ مرداد ماه به زندان قرچک ورامین منتقل شد و در وضعیت بلاتکلیفی قرار گرفته که وزارت اطلاعات، با همدستی بازپرس پرونده از تبدیل قرار زهرا صفایی و دخترش پرستو معینی از بازداشت به وثیقه ممانعت می کنند.

زهرا صفائی، پیش از این هم در دهه ۶۰ خورشیدی سابقه بازداشت و تحمل حبس تعزیری را در پرونده خود دارد .  او در سال ۱۳۸۵  بازداشت و مدتی بعد آزاد شده بود. 

سرکوب شهروندان و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر و سرکوب آزادی بیان و عقیده است. در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ بر ممنوعیت سرکوب آزادی بیان تاکید شده است. 

برگزاری تجمعات اعتراضی بدون حمل سلاح از جمله حقوقی است که در اصل ۲۷ قانون اساسی ایران که حکومت جمهوری اسلامی ادعای عمل به آن را دارد مورد تاکید قرار گرفته اما تفسیرهای متفاوتی که ارگانهای امنیتی و واحدهای قضائی به نفع خود و در جهت ایجاد محدودیت و سرکوب شهروندان در ایران دارند زمینه این سرکوبها را برخوردهای امنیتی را فراهم میکند. 

عدم امکان دسترسی به وکیل در مراحل بازجوئی و بازپرسی و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

برچسب هاقرچک ورامینسرکوب فعالان سیاسی در ایراناحضار و محاکمهسرکوب آزادیهوادار سازمان مجاهدین خلقفعالان سیاسی در جمهوری اسلامیزنان زندانی در زندان قرچک ورامینهواداری از سازمان مجاهدین خلقمحکومیت کیفریمحاکمه نسیم جباریمحاکمهنقض حقوق بشرد ر ایرانسرکوب آزادی عقیده در ایرانبند زنان زندان قرچک ورامینقرچکبند زنان در زندان قرچک ورامینشعبه28دادگاه انقلاب تهرانشعبه28 دادگاه انقلاب تهرانقاضی شعبه۲۸دادگاه انقلاب تهراننسیم جباری محاکمهنقض حقوق بشر در ایرانسازمان مجاهدین انقلاب اسلامیسرکوب آزادی قلممحاکمه شهروندانسرکوب آزادی بیان و عقیدهسرکوب آزادی بیان و قلم در ایراننقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیشعبه۲۸دادگاه انقلاب تهرانشعبه بیست و هشت دادگاه انقلاب تهرانشعبه 28دادگاه انقلاب تهرانقاضی شعبه۲۸ دادگاه انقلابنقض حقوق بشرسرکوب آزادی قلم در ایرانشعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهرانبند یک زندان قرچکبند زنان زندان قرچکمحاکمه شهروندان در ایراناخبارهای نقض حقوق بشرنقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی در ایرانبند زنان زندان قرچک در ورامینشعبه بیست و هشتشعبه۲۸ دادگاه انقلاب در تهرانسرکوب آزادی بیان و اندیشه در ایرانفعالان سیاسیشعبه ۲۸دادگاه انقلابشعبه ۲۸ دادگاه اتقلاببند زنان زندان قرچک ورامینسرکوب آزادی بیان در جمهوری اسلامیمحاربه از طریق همکاری با سازمان مجاهدین خلقسرکوب آزادی بیان و اندیشهبند قرنطینه زندان قرچک ورامینفروغ تقی پورشعبه 28دادگاه انقلاب در تهرانشعبه ۲۸ دادگاه انقلابسازمان مجاهدین خلقشعبه 28 دادگاه انقلابشعبه 28 دادگاه انقلاب تهرانبند ۷ زندان قرچک ورامینسازمان مجاهدین خلق ایرانشعبه28 دادگاه انقلاببند یک زندان قرچک ورامینبند زنان قرچک ورامینبازداشت فروغ تقی پورنسیم جباریزندان قرچک ورامینسرکوب آزادی بیانشعبه۲۸ دادگاه انقلابشعبه۲۸ دادگاه انقلاب تهراناعضای سازمان مجاهدیننقض حقوق بشر در زندان قرچک ورامینقاضی عموزادبند۱ زندان قرچک ورامینبند3 زندان قرچک ورامینشعبه۲۸ دادگاه تجدیدنظر استان مازندراننسیم جباریانهادادگاه انقلابزندان قرچکسرکوب آزادی بیان و قلمفعالان سیاسی در ایرانسرکوب آزادی عقیدههوادار سازمان مجاهدین خلق ایارنسرکوب آزادی اندیشه در ایرانبند زنان در زندان قرچکهواداری سازمان مجاهدین خلقبندزنان زندان قرچک در ورامینشعبه28 دادگاه انقلاب در تهراننسیم جباریان هاسازمان مجاهدینسرکوب آزادی بیان در ایرانسرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading