دوشنبه، 01 دی 1404 12:41 بعد از ظهر

ده فعال مدنی در دادگاه انقلاب گرگان محاکمه شدند

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-EI8

حقوق بشر در ایران ـ امروز چهارشنبه ۶دی ماه ۱۴۰۲، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰ تن از فعالان مدنی شهر گرگان برگزار شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنیه ۶ دی ماه ۱۴۰۲، بهروز ایزدی راد، رضا نجفی، محمدرضا(تهمورث) شوقی، نیروانا تربتی نژاد، فرشته مهدوی، مریم رضوانی، مریم خداوردی، فائزه خلیلی، پرند قره خانی و امین(مزدک)شیرافکن، ده تن از فعالان مدنی، ساکن شهر گرگان مرکز استان گلستان، توسط قاضی تیموریان ـ رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب گرگان، محاکمه شدند. 

به نقل از یک فرد مزلع در گفتو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”اموز چهارشنیه هر ۱۰ فعال مدنی بعنوان متهمان این پرونده پس از حضور در جلسه دادرسی به همراه رمضان حاجی مشهدی ـ وکیل مدافع خود دفاعیاتشان از بابت اتهامات (اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی ـ خارجی)، (عضویت در دسته یا جمعیت یا شعبه جمعیت هایی که در داخل کشور با هدف برهم زدن امنیت تشکیل شده است)، (تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی)، به قاضی تیموریان ارائه کردند.” 

لازم به اشاره است، بهروز ایزدی راد، رضا نجفی، محمدرضا(تهمورث) شوقی، نیروانا تربتی نژاد، فرشته مهدوی، مریم رضوانی، مریم خداوردی، فائزه خلیلی، پرند قره خانی و امین(مزدک)شیرافکن، چندی پیش، با دریافت ابلاغیه های کتبی، برای محاکمه به این جلسه دادرسی احضار شده بودند. 

بهروز ایزدی راد، در تاریخ ۱۷ شهریور ماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در شهر گرگان، دستگیر و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره اطلاعات گرگان و طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام در نهایت به زندان امیرآباد گرگان، منتقل و در تاریخ ۸ آذر ماه ۱۴۰۲، با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. 

این شهروند اهل شهرستان علی آباد کتول، پیشتر هم در اولین جلسه بازپرسی خود که اواسط تیر ماه ۱۴۰۲، در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای انقلاب شهرستان علی آباد کتول، برگزار شده بود بخش از دفاعیات خود را از بابت اتهامات (فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (دعوت از سایر شهروندان به اغتشاش) به بازپرس دادسرای انقلاب شهرستان علی آباد کتول ارائه و مجددا به زندان امیرآباد گرگان بازگردانده شده بود ولی با توجه به ابهامی که در خصوص اتهام دوم یعنی (دعوت از سایر شهروندان به اغتشاش) به جا مانده بود در تاریخ ۲۵ مرداد ماه ۱۴۰۲، پس از اعزام مجدد به شعبه ۲بازپرسی در دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان علی آباد کتول، مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و کیفرخواست وی تنظیم و این فعال مدنی، در تاریخ ۳۱ مرداد ماه ۱۴۰۲، با تودیع قرار وثیقه از زندان امیرآباد گرگان، آزاد شد اما در تاریخ ۳۰ مرداد ماه ۱۴۰۲، با دریافت ابلاغیه ای کتبی برای تاریخ رسیدگی ۸ شهریور ماه ۱۴۰۲، به شعبه بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب علی آباد کتول احضار شد و در تاریخ مذکور، از بابت اتهامات (تبلیغ علیه نظام از طریق فضای مجازی اینستاگرام از طریق پست‌های تحریک‌آمیز) و (تحریک و تشویق مردم به اغتشاشات علیه حاکمیت از طریق فضای مجازی)، تفهیم اتهام شد و در تاریخ ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۲، س از حضور در شعبه اول دادگاه انقلاب علی آباد کتول، محاکمه شده بود اما هنوز حکمی در آن پرونده به این فعال مدنی ابلاغ نشده است. 

وی، در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، توسط ماموران اداره اطلاعات گرگان بازداشت و پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام، اوایل خرداد ماه ۱۴۰۲، به بند قرنطینه در زندان امیرآباد گرگان منتقل شده بود. 

همچنین، پیشتر هم در تاریخ ۶ مهر ماه ۱۴۰۲، بهروز ایزدی راد، در خصوص اعتراضات سراسری در شهر گرگان بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی و طی مراحل بازجویی به زندان امیرآباد گرگان منتقل شد و در تاریخ ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۱، پس از محاکمه در شعبه ۱ دادگاه انقلاب شهرستان علی آباد کتول از توابع استان گلستان، به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد خلیلی، به اتهامات (تحریک مردم به اغتشاش و درگیری) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام) در مجموع به تحمل ۴ سال و ۱ ماه حبس تعزیری محکوم شد و پس از اعلام تسلیم به رای و کاهش یک سوم مجموع حبس تعزیری وی به تحمل ۲ سال و ۱۰ ماه حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی تحمل ۲ سال و ۱ ماه حبس تعزیری برای وی لازم به اجرا شده بود. 

بهروز ایزدی راد، در بهمن ماه ۱۴۰۱، پس از اعمال بخشنامه قوه قضائیه به پرونده قضایی وی از زندان امیرآباد شهر گرگان آزاد شده بود. 

 محمدرضا(تهمورث) شوقی هم در تاریخ ۱۷ شهریور ماه ۱۴۰۲، توسط ماموران حفاظت اطلاعات فراجا، در شهر گرگان، بازداشت و برای تشکیل پرونده قضایی به بند امنیتی در زندان امیرآباد گرگان منتقل و در تاریخ  ۸ آبان ماه ۱۴۰۲، به همراه بهروز ایزدی راد، امین شیرافکن و رضا نجفی، توسط بازپرس شعبه ۲ دادسرای عمومی و انقلاب گرگان، تفهیم اتهام و در آبان ماه ۱۴۰۲، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد تومان، آزاد شد. 

وی چندی پیش از بازداشت، بصورت تلفنی به پلیس اطلاعات و امنیت شهر گرگان، احضار شده بود. 

محمدرضا(تهمورث) شوقی، نخستین مرحله در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس آزاد شده بود. 

 فرشته مهدوی، مادر محمدرضا(تهمورث) شوقی هم در تاریخ ۱۸ شهریور ماه ۱۴۰۲، با شکایت اطلاعات نیروی انتظامی در شهر گرگان، دستگیر و برای تشکیل پرونده قضایی به زندان امیرآباد گرگان، منتقل و پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام چندی بعد با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان از زندان امیرآباد گرگان آزاد شد. 

رضا نجفی، دیگر متهم این پرونده نیز ابتدا در تاریخ ۱۹ شهریور ماه ۱۴۰۲، توسط ماموران امنیتی، بازداشت و پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام به زندان امیرآباد(مرکزی) گرگان، منتقل شده و در وضعیت بلاتکلیفی بسر می برد. 

 همچنین، امین(مزدک) شیرافکن و بهروز ایزدی راد، در تاریخ  ۱۷ شهریور ماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و برای تشکیل پرونده به بازداشتگاه امنیتی و زندان امیرآباد گرگان، منتقل شدند و در تاریخ امین شیرافکن، پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام سپس به زندان امیرآباد گرگان، منتقل و در آبان ماه ۱۴۰۲، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد تومان آزاد شد. 

 مریم رضوانی هم ابتدا در تاریخ ۲۴ شهریور ماه ۱۴۰۲، توسط ماموران امنیتی در استان گلستان، دستگیر و پس از انتقال به بازداشتگاه پلیس امنیت و سپس دادسرا با صدور قرا بازداشت موقت به زندان امیرآباد منتقل و پس از طی مراحل بازجویی ها، تفهیم اتهام و تحمل بلاتکلیفی طولانی مدت، چندی بعد با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان، آزاد شد. 

همچنین، مریم خداوردی، فائزه خلیلی و پرند قره خانی، هم در تاریخ ۱۹ شهریور ماه ۱۴۰۲، توسط ماموران پلیس اطلاعات و امنیت شهر گرگان، بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه (پلیس مبارزه با موادمخدر ـ به علت عدم وجود بازداشتگاه) و طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام حدود ۲۴ شهریور ماه ۱۴۰۲ به بند زنان در زندان امیرآباد گرگان، منتقل شدند و پرونده این ۳ فعال مدنی، توسط بازپرس شعبه ۲ دادسرای عمومی و انقلاب شهر گرگان، به ریاست بازپرس مصطفی زاده، ارجاع و این ۳ فعال مدنی پس از تفیم اتهام، در آذر ماه ۱۴۰۲، با تودیع ۳ فقره وثیقه به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان آزاد شدند. 

 پرند قره خانی و نیروانا تربتی نژاد نیز در تاریخ ۱۹ شهریورماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهر گرگان، دستگیر و پس از پلمب محل کسب این شهروندان، برای طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام، به زندان امیرآباد گرگان، منتقل و پس از تامین وثیقه هایی به میبغ ۵۰۰ میلیون تومان، در تاریخ ۱۳مهرماه ۱۴۰۲، آزاد شدند. 

اجبار شهروندان به پیروی از یک نوع عقیده خاص به مثابه سرکوب آزادی بیان و اندیشه و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشرو ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

از سوی دیگر، در ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر، به صراحت بر حق جملگی شهروندان در برخورداری از حقوق برابر و عدم تبعیض در جامعه به بواسطه جنسیت افراد و یا تفکرات و نگرشهای شخصی افراد تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین، برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب