پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

پرداخت نشدن معوقات مزدی کارگران ۲ واحد صنعتی

0
509

حقوق بشر در ایران امروز دوشنبه ۱۵ دی ماه ۱۳۹۹، کارگران شاغل در کارخانه رنگ سازی پارس پامچال واقع در شهر صنعتی قزوین از پرداخت نشدن ۴ ماه حقوق و ۸ ماه حق بیمه شان ناراضی هستند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۱۵ دی ماه ۱۳۹۹، کارگران کارخانه رنگ سازی پارس پامچال واقع در شهر صنعتی قزوین از پرداخت نشدن ۴ ماه حقوق و ۸ ماه معوقات مزدی خود ناراضی هستند. پرداخت نشدن حقوق این کارگران مشکلات عدیده ای را برای آنها بوجود آورده است. 

تعدادی از کارگران کارخانه پارس پامچال در استان قزوین در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: عدم پرداخت منظم دستمزد و بیمه در کارخانه پارس پامچال، مشکلات خانوادگی و معیشتی زیادی برای کارگران به وجود آورده است.

آنها افزودند: به علت مشکلات مالی کارفرما و پرداخت نشدن ۴ماه از دستمزدهایمان؛ نسبت به هزینه‌های واقعی زندگی، هر روز سفره‌هایمان کوچکتر می‌شود.

این کارگران که برای دریافت معوقات مزدی خود بارها به نهادهای مسئول مراجعه کرده‌اند، هنوز پاسخی دریافت نکرده‌اند.

این کارگران همچنین نگران پرداخت حق بیمه‌های خود هستند. آن‌ها اظهار داشتند: جدا از بحث حقوق، حدود ۸ ماه حق بیمه ما نیز به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است.

آنها گفتند: “بخش دیگری از مشکلات این واحد تولیدی به مشکلات شرکت با سازمان‌ها و ادارات دولتی بازمی‌گردد و این اختلال در تولید، باعث نگرانی کارگران باقیمانده بابت آینده شغلی آنها شده است.”

معوقات کارگران کارخانه پارس پامچال درحالی پرداخت نشده که مدیریت این مجموعه عمده‌ترین مشکل این واحد تولیدی که یکی از واحدهای بورسی با ۲۸۰۰ سهامدار است را جدا از طلب کارگران و سایر بدهی‌ها، مشکلاتی می‌داند که از یکسال پیش برخی نهاد‌ها برای این و احد بوجود آورده‌اند و فعالیت کارخانه را در زمینه صادرات مسدود کرده‌اند.

این کارگران با اشاره به اینکه برای پرداخت حقوق بارها با مسئولان کارخانه صحبت کرده‌ایم، افزودند: مسئولان این کارخانه همواره اذعان دارند تا وقتی منابع مالی کارخانه تامین نشود، توانایی افزایش تولید و پرداخت حقوق نخواهند داشت.

با توجه به تائید این کارگران، فعالیت کارخانه پارس پامچال از حدود ۵۰ سال پیش برای تولید محصولات رنگ و رزین آغاز شده و هم‌اکنون بازار خوبی هم در داخل و هم در دیگر کشورها دارد.

آنها ضمن بیان اینکه هرچند تلاش مدیریت فعلی کارخانه پارس پامچال برای سر پا نگه داشتن کارخانه درخور توجه است، اظهار داشتند: “از مسئولان در استان و شهرستان گله‌مندیم که علیرغم اطلاع از مشکلات این کارخانه؛ سکوت اختیار کرده و در پیگیری مطالباتمان هیچ واکنشی از خود نشان نمی‌دهند.”

کارگران در خاتمه گفتند: “انتظار داریم مسئولان؛ مشکلات کارگران و کارخانه پارس پامچال را پیگیری کنند چراکه کارگران این واحد تولیدی بیش از این تحمل بی‌پولی و مشکلات ناشی از آن را ندارند.”

اخراج کارگران پروژه لوله گذاری آب شرب فومن به بیجار و عدم پرداخت معوقات مزدی کارگران

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، امروز دوشنبه ۱۵ دی ماه ۱۳۹۹، دستکم ۱۵ تن از کارگران شاغل در پروژه لوله گذاری آب شرب سد مخزنی شهر بیجار به شهرستان فومن با توجه به توقف این پروژه از کارشان بیکار شده و معوقات مزدی آنها هم پرداخت نشده است. 

براساس این گزارش، حدود ۴۲ کارگر در این پروژه عمرانی مشغول به کار هستند که دست کم یکسال معوقات مزدی دارند اما از ابتدای دی ماه سال جاری کارفرما به دلیل برخی مشکلات ایجاد شده در پروژه، کار را متوقف کرده و حدود ۱۵ کارگران را بیکار کرده است.

این کارگران در تشریح وضعیت خود گفتند: “هریک از این کارگران نزدیک به ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه کاری دارند و این تعدیل ها در راستای کاهش هزینه ها صورت گرفته است.”

یکی از کارگران این پروژه عمرانی در همین رابطه گفت: از ابتدای دی ماه جاری به دلیل برخی مشکلاتی که در اجرای لوله گذاری رخ داده، از ورود برخی کارگران به محل کارشان جلوگیری کردند تا اینکه اخیرا از آنها خواسته شد برای دریافت بیمه بیکاری در کارگاه شرکت حاضر شوند.”

وی با اشاره به تعداد کارگران بیکار شده این پروژه عمرانی اظهار داشت: “حدود ۴۲ نفر در این پروژه مشغول کار هستند که حدود یکسال معوقات مزدی از کارفرمای پیمانکاری فعلی و شرکت دیگری که پیش تر در این پروژه فعال بود، طلبکارند اما هنوز پرداخت نشده است.”

به گفته این کارگر: “در پایان آبان ماه ۱۳۹۹، این شرکت ۴ تا ۵ نفر دیگر از کارگران بومی را به دلیل عدم نیاز همزمان با اتمام قرارداد کار تعدیل کرده که دلیل بیکاری یکی از کارگران، آسیب دیدگی شغلی بوده است. هیچکدام از کارگران تعدیلی وضعیت شان مشخص نیست و تنها کارفرما به آنها وعده کرده در صورت نیاز آنها. “

فقر و محرومیت از تامین اجتماعی شهروندان در حالی رو به گسترش است که در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر که ایران از امضا کنندگان آن است بر محق بودن افراد بر تامین اجتماعی مناسب به لحاظ؛ خوراک, مسکن, پوشاک و سایر موارد اقتصادی تامین اجتماعی تاکید کرده اما برخوردهایی از این دست با شهروندان ایران مصداق نقض حقوق بشر است. 

همچنین در هدف سوم سند ۲۰۳۰ یونسکو، به صراحت به حق همه انسانها از برخورداری محیط زندگی سالم و استاندارد، متناسب با شان و مقام انسانی آنها تاکید شده است اما در ایران پس از تصویب این سند برای اجرا در پی مخالفت علی خامنه ای و اعلام وی با این جمله که « آقایان بدون اجازه ما سندی را امضا کردند » اجرای این سند معتبر بین المللی به طور کامل از دستور کار در ایران خارج و با آن به شدت مخالفت شد. 

برچسب هااخبار نقض حقوق بشرمطالبات مزدی کارگریسرکوب کارگران در ایرانحقوق بشر زندانیان سیاسیمعوقات مزدی کارگرانکارگران سد مخزنی بیجارحقوق بشر در ایراننقض حقوق بشر در ایراناخبار نقض حقوق بشر در ایرانمطالبات کارگران در ایراننقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی در ایرانسد مخزنیکارگران در ایراننقض حقوق بشرتجمعات اعتراضی کارگران در ایرانمعوقات مزدی کارگران در ایرانحقوق نقض حقوق بشر در ایرانکارخانه رنگ سازیکارگرانفعال کارگریحقوق بشر در جمهوری اسلامیحقوق و معوقات مزدیمعوقات مزدی کارگران ایرانمعوقات مزدی کارگران پارس پامچالکارگرنقض حقوق شهروندی در ایرانحقوق بشر درایرانمعوقات مزدی در ایرانمعوقات مزدی کارگران شهرداریکارگران سد مخرنیمطالبات کارگرینقض حقوق بشرد ر ایرانمعوقات مزدی شهروندان در ایرانپروژه لوله گذاریحقوق بشرمعوقات مزدیکارگران ایراننقض حقوق بشر درایراننقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیمعوقات مزدی شهروندانفعال حقوق بشرنقض حقوق شهروندیسرکوب کارگرانحقوق بشر در جمهوری اسلامی ایرانمطالبات کارگران ایرانمعوقات مزدی کارگر

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading