
حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۱۵دی ماه۱۳۹۹، در ادامه تجمعات اعتراضی روزانه شهروندان در اقصی نقاط ایران که ناشی از سوء مدیریت مسئولان در بخش های مدیریتی و تصمیمات غیر کارشناسانه آنها است جمعی از کارگران معدن کرومیت امین یار فاریاب، حواله داران خودروی ثبت نامی هایما، پرستاران و کادر بهداشت و درمان شاغل در بیمارستان خمینی در استان البرز، کارگران شاغل در شرکت ماشین سازی هپکو اراک، جمعی از حواله داران خودروسازی سایپا، کارکنان شرکت نوید رزشیمی، مالکان و اعضای تعاونی مسکن زمین های شهرک عظیمیه قزوین، پرسنل شاغل در بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی استان یزد، پرستاران شاغل در مراکز درمانی و بیمارستانهای اهواز، پرسنل شرکتی آوای سلامت اهواز، جمعی از کارگران شاغل در معدن آسمینون منوجان و کشاورزان شرق اصفهان در اعتراض به موارد گسترده نقض حقوق شهروندیشان تجمعات اعتراضی را برگزار کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۱۵ دی ماه ۱۳۹۹، مالکان و اعضای تعاونی مسکن زمین های شهرک عظیمیه واقع در منطقه ۳ شهرداری استان قزوین در اعتراض به فقدان امکانات زندگی از قبیل آب، برق برای آنها در مقابل استانداری قزوین تجمع اعتراضی برگزار کردند.
یکی از این شهروندان معترض در تشریح مطالبات خود به حقوق بشر در ایران گفت: “تعاونیهای عظیمیه برای فراهم کردن خدمات شهری برای زمینهای سند دار منطقه مبالغی را از مردم دریافت کردهاند اما شهرک بدون هیچ امکاناتی به حال خود رها شده و مسئولان نیز با ادله زمانبر بودن آبرسانی از سد طالقان به قزوین، فراهم نشدن امکانات را توجیه میکنند البته پاسکاری شدن از یک اداره به ادارهای دیگر نیز در طول این سالها برنامه روزانه مردم بوده که خود جای بحث دارد.”
شهروند دیگری افزودند: “از سال ۱۳۹۰ از ما مبلغ ۹ میلیون تومان پول بابت آماده سازی این زمینها دریافت کردند اما الان که ۹ سال گذشته نه تنها به ما اجازه ساخت داده نمیشود بلکه پولی هم که برای آماده سازی و برقراری آب و برق از ما دریافت کردند را به ما مسترد نمی کنند.”
تجمع اعتراضی کارگران معدن آسمینون منوجان
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از رسانک، روز یکشنبه ۱۴ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از کارگران شاغل در معدن آسمینون منوجان واقع در استان سیستان و بلوچستان در اعتراض به محرومیت از حق امنیت شغلی و عدم توجه مسئولان به مطالبات صنفی آنها تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این کارگران معترض در تشریح وضعیت خود اعلام کردند: “جديدا مديران شركت شرايطی را پيش روی كارگران قرار داده اند كه كارگران اين شرايط را ظالمانه میدانند.”
تغيير شرايط قرارداد كارگران و يك ماهه كردن قرارداد كارگرانی كه بعضا بيش از ١٠ سال سابقه كار در اين شركت و در شرايط سخت را دارند و نيز اخذ تعهد عدم اعتراض و دريافت سفته از رانندگان خودروهای سنگين موجب شده كارگران نسبت به اين موضوع اعتراض كنند و دست به تجمع اعتراضی در محوطه مجتمع معدنی بزنند.
به گفته كارگران معدن، جلسات بسياری طی اين مدت ميان مديران معدن، مسئولين شهرستان و نمايندگان كارگران برگزار شد اما شرايط كارگران تغيير نکرده.
تجمع اعتراضی پرستاران مراکز درمانی استان خوزستان
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از اهواز ژورنال، امروز دوشنبه ۱۵ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از پرستاران شاغل در مراکز درمانی و بیمارستانهای اهواز و سایر شهرهای توابع در اعتراض به تبعیض روا داشته شده به آنها و محرومیت از حق امنیت شغلی و نابرابری حقوق و مزایا در مقابل درب ورودی استانداری خوزستان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض در جریان تجمع مذکور با در دست گرفتن پلاکاردهای اعتراضی به تبعیض های گسترده بر علیه آنها اعتراض کرده و خواستار پیگیری موضوع و مطالبات صنفی خود از طریق استانداری و دانشگاه علوم پزشکی خوزستان شدند.
براساس اعلام این پرستاران: “از چند ماه پیش به یکباره بخشی از حقوق دریافتی و مزایا کسر شده و این امر در ماههای بعدی نیز ادامه دار شده و با توجه به ویروس کرونا طی یکسال گذشته ما شرایط سختی را پشت سر گذراندیم، اما متاسفانه به جای قدردانی؛ حقوق ما را کم کردند.
تجمع اعتراضی پرسنل بیمارستانها و مراکز درمانی یزد
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز دوشنبه ۱۵ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از پرسنل شاغل در بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی استان یزد در دومین روز از اعتراضات صنفی خود در مقابل دفتر صالح جوکار، نماینده مردم اشکذر و یزد در مجلس با هدف اعتراض به محرومیت از حق امنیت شغلی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
روز گذشته نیز این شهروندان معترض در اولین روز اعتراض خود با تشریح علت برگزاری تجمعات مذکور به نارضایتی آنها و عدم تبدیل وضعیت شغلی شان اعلام کردند و افزودند: “همراه با نیروهای رسمی بهداشت و درمان فعالیت کردیم، اما به وقت پرداخت حقوق و مزایا باید کمتر از آنها حقوق دریافت کنیم چون نیروی پیمانکاری هستیم و حق اعتراض نداریم.”
تجمع اعتراضی کارکنان نوید رزشیمی
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایران اینترنشنال، امروز دوشنبه ۱۵ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از کارکنان شرکت نوید رزشمیی، از شرکتهای پتروشیمی واقع در شهرستان ماهشهر از توابع استان خوزستان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و معوقات مزدی در محوطه این شرکت تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض که واحدهای مختلف شرکت مذکور شاغل هستند ضمن توقف انجام کار با تجمع در مقابل ساختمان مدیریت این شرکت خواهان پرداخت شدن حقوق معوقه خود شدند.
تجمع اعتراضی حواله داران نیسان « شرکت سایپا »
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۱۵ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از حواله داران خودروسازی سایپا با برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل یکی از درب های ورودی این کارخانه نسبت به عدم تحویل خودروی ثبت نامی آنها اعتراض کردند.
این شهروندان معترض در جریان برگزاری تجمع اعتراضی مذکور با در دست گرفتن پلاکاردهایی اعتراضی نارضایتی خود را نسبت به عدم اجرای تعهد شرکت سایپا سازنده وانت نیسان ابراز کرده و نسبت به تحویل ندادن خودروی ثبت نامی شان سومن مرحله از اعتراضات خود را برگزار کردند.
براساس اعلام این شهروندان: “از سال ۱۳۹۸ برای خرید وانت نیسان ثبت نام کردیم اما پس از گذشت یک سال فقط به ما وعده دادند و هیچ خودرویی به ما ندادند.”
این شهروندان معترض طی هفته های اخیر طی دو مرحله تجمعات اعتراضی مشابهی را برگزار کرده بودند.
تجمع اعتراضی کارگران شرکت هپکو
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از راه دانا، امروز دوشنبه ۱۵ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از کارگران شاغل در شرکت ماشین سازی هپکو اراک در استان مرکزی در اعتراض به بی توجهی مسئولان به مطالبات صنفی و کارگری آنها در محوطه این کارخانه تجمع اعتراضی برگزار کردند.
کارگران معترض شرکت هپکو با حضور در محل کارگاه تولید این شرکت تعیین تکلیف بدهی بیش از ۱۰۰۰ میلیاردی هپکو و تهاتر هر چه سریعتر آن را از مسئولان مربوطه خواستار شدند.
گفتنی است شرکت هپکو اراک در تیرماه سال جاری بر اساس مصوبه هیئت وزیران به منظور رد دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی واگذار شد اما بدهی انباشته سنگین این شرکت طی سال های اخیر به دلیل سوء مدیریت ها بعنوان مانعی بزرگ در مسیر بازگشت هپکو به تولید قرار گرفته است مشکلی که جز با حمایت دولت رفع نخواهد شد.
گفتنی است شرکت هپکو اراک در تیرماه ۱۳۹۹ بر اساس مصوبه هیئت وزیران به منظور رد دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی واگذار شد اما بدهی انباشته سنگین این شرکت طی سال های اخیر به دلیل سوء مدیریت ها بعنوان مانعی بزرگ در مسیر بازگشت هپکو به تولید قرار گرفته است مشکلی که جز با حمایت دولت رفع نخواهد شد.
به گفته فعالین کارگری این شرکت، بدهی های هپکو باعث شده است علیرغم اقدامات تیم مدیریتی جدید برای تولید مجدد در هپکو اما عملیات های مرتبط بانکی و بازرگانی این شرکت کماکان با مشکل مواجه باشد.
تجمع اعتراضی پرستاران مراکز بهداشت و درمان
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایران اینترنشنال، امروز دوشنبه ۱۵ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از پرستاران و کادر بهداشت و درمان شاغل در بیمارستان خمینی در استان البرز در اعتراض به مشکلات اقتصادی و صنفی آنها و مرتفع نشدن این مشکلات در مقابل ساختمان استانداری البرز تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض با برگزاری تجمع اعتراضی و سردادن شعارهای اعتراضی نسبت به افزایش مشکلات اقتصادی آنها و و وعده وعدهای بی عمل مسئولان استانی برای پیگیری مطالبات معوقه مزدی و سایر مطالبات صنفی آنها اعتراض کردند.
از جمله شعارهایی که این شهروندان سر می دادند «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه».
تجمع اعتراضی حواله داران هایما
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از فارس، جمعی از حواله داران خودروی ثبت نامی هایما از محصولات گروه صنعتی ایران خودرو، در اعتراض به افزایش بی ضابطه قیمت این خودرو و عدم توجه مسئولان این گروه خودروسازی به مطالبات مشتریان در مقابل ساختمان قوه قضائیه در بلوار کشاورز تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض در تشریح اعتراض خود گفتند: “افراد زیادی از خرداد سال ۱۳۹۷ شرکت ایران خودرو، دو خودروی هایما S5 و S7 را با موعد تحویل در سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ به صورت پیش خرید با مبلغ ثبت نامی عموماً بیش از نصف قیمت روز خودرو ثبت نام کرده اند. تا کنون این شرکت نسبت به تحویل خودرو و ارسال دعوت نامه برای قراردادهای با موعد تحویل تا مرداد ۱۳۹۸ اقدام کرده است و برای قراردادهای باقی مانده مثل هایماS7، طرح تبدیل با یک خودروی دنا پلاس معمولی و یک خودروی دنا پلاس توربو دستی با موعد تحویل یک و دو ماهه آن هم با شرایط بسیار مبهم پیشنهاد داده است.”
تجمع اعتراضی کارگران معدن کرومیت فاریاب
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایران اینترنشنال، امروز دوشنبه ۱۵ دی ماه ۱۳۹۹، کارگران معدن کرومیت امین یار فاریاب در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات معوقه مزدی آنها تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس اعلام این کارگران: “این تجمع اعتراضی به دلیل بدقولی مسئولان و مدیران این شرکت در پرداخت حقوق معوقه و حق بیمه و همچنین عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل برای این کارگران برگزار شده.
این تجمع اعتراضی سومین دور از تجمع اعتراضی این کارگران بود و کارگران این واحد صنعتی از زمان شیوع کرونا با مشکلاتی از قبیل عدم درج صحیح کارکرد و لیست بیمه و مطالبات حقوق و دستمزد از سال ۱۳۹۸ مواجه هستند.
تجمع اعتراضی کشاورزان اصفهان
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز دوشنبه ۱۵ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از کشاورزان شرق اصفهان در اعتراض به مخالفت آنها با تداوم خشکی زاینده رود تجمع اعتراضی برگزار کردند.
پیشتر نیز محمود کریمی، نماینده این کشاورزان در خصوص این اعتراضات زنجیره ای گفته بود: “مطالبه کشاورزان برای بازگشایی آب زاینده رود و تصفیه فاضلاب است و آنها خواهان تعیین مقدار حقابه پایین دست و بالادست، ساماندهی بالادست رودخانه و بستن قرارداد مناسب و تعیین دقیق آب بندهای بین رودخانه هستند.”
وی همچنین ادامه داد: “برای انجام کشت کشاورزان قرار بوده از ۲۰ دی ماه تا اول بهمن ماه، تاریخی برای باز کردن آب مشخص شود، در حالی که این اقدام نشده است.”
لازم به ذکر است کشاورزان اصفهان خواستار بازگشایی آب در بستر رودخانه خشک شده زاینده رود تا اول بهمن ماه ۱۳۹۹ شدند.
تجمع اعتراضی پرسنل شرکتی آوای سلامت اهواز
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، جمعی از پرسنل شرکتی آوای سلامت اهواز که در پوشش شرکتهای تامین نیروی انسانی بصورت قراردادهای موقت کاری مشغول به کار هستند در اعتراض به محرومیت از حق امنیت شغلی و تبعیض گسترده تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض با برگزاری تجمع اعتراضی مذکور خواستار رفع تبعیض صورت گرفته در پرداخت حقوق ماهیانه و همچنین خواستار اجرای طرح همسان سازی حقوق و مزایا با کارمندان رسمی این اداره هستند.
لازم به ذکر است، طی ماههای اخیر حقوق های این کارگران کسر شده ودر ماههای بعد هم این کاهش حقوق ادامه دار شده است.