
طی روز گذشته و امروز، با توجه به گسترش نارضایتی شهروندان در شهرهای مختلف ایران از موارد مختلف نقض حقوق شهروندی در بسیاری از زمینه های اقتصادی, اجتماعی و فرهنگی که در راستای مطالبات به حق این شهروندان, جمعی از جنگلبانان غرب مازندران در چالوس، تعدادی از کارگران کارخانه سیمان کرمان، گروهی از کشاورزان روستای شاه بهرام شهرستان باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد و شماری از شلتوک کاران شهرستان هویزه در استان خوزستان، در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایرنا، امروز چهارشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۸؛ در ادامه تجمعات اعتراضی روزانه شهروندان در اقصی نقاط ایران که ناشی از سوء مدیریت حکومت جمهوری اسلامی در بخشهای مختلف اقتصادی, اجتماعی, فرهنگی و محیط زیستی و مطالبات مالی و دیگر موارد مدیریتی کشور را در بر میگیرد, جمعی از جنگلبانان غرب مازندران در اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه دستمزد و بیمه خود، در مقابل ساختمان معاونت امور جنگل سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور در چالوس، دست به تجمع زدند.
یکی از جنگلبانان این منطقه با ۲۹ سال سابقه در این خصوص گفت: “با ۲ فرزند دانشجو از بهمن ماه حقوق و مزایا و سنوات دریافت نکردهام و به دلیل عدم پرداخت حق بیمه، دفترچه بیمه خانوادهام نیز اعتبار ندارد”.
وی افزود: “با توجه به وضعیت پیش آمده پیمانکار به من اعلام کرده باید با حداقل حقوق یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان ادامه کار بدهم و این درحالی است که سال قبل ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان دریافت میکردم”.
یکی دیگر از جنگلبانان نیز افزود: “با بیش از ۲۲ سال سابقه و ۲ فرزند و در حفاظت و بهره برداری از جنگل فعالیت میکنم و به دلیل عدم دریافت حقوق ۵ ماه گذشته هم اکنون با قرض و وام امورات زندگی خود و خانواده را میگذرانم”.
وی نیروهای حفاظت جنگل را خط مقدم حفاظت از جنگل های هیرکانی با میلیونها سال سابقه بر شمرد و اظهار داشت: “با توجه به عدم دریافت حقوق و مشخص نبودن وضعیت کاری در چند ماه گذشته با بیشتر ارگانهای کشور مکاتبه شده ولی بدون هیچ نتیجه بوده و امروز مجبور به تجمع آرام شدیم”.
۴۶۰ نفر نیرو جنگلبان در قالب ۵ شرکت بر حفاظت جنگل هیرکانی در غرب مازندران نظارت دارند.
پیش از این نیز تعدادی از این نیروها در شهرهای نور و کلاردشت برای احقاق حقوق خودشان در مقابل فرمانداریها تجمع کرده بودند که مسئولان منابع طبیعی مدعی شدند که بزودی مشکل آنان برطرف خواهند شد و حق و حقوق آنان پرداخت میشود.
حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران نوشهر با ۳۱۳ هزار هکتار جنگل و ۱۹۷ هزار هکتار مرتع، از رامسر تا رُویان را پوشش میدهد.
شهرستان چالوس با جمعیتی بیش از ۱۱۶ هزار نفر در غرب مازندران قرار دارد.
تجمع کارگران کارخانه سیمان کرمان
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا، امروز چهارشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۸؛ تعدادی از کارگران کارخانه سیمان کرمان در اعتراض به تصمیم اداره گاز برای انتقال خطوط گاز از زمینهای معادن این کارخانه و ممنوعیت انفجار، اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.
کارگران معترض اظهار داشتند: “فعالیتهای کارخانه سیمان کرمان از ماهها قبل به علت تامین نشدن مواد اولیه سنگ آهک به کندی صورت میگیرد. دلیل این مشکل نیز عبور خطوط لوله گاز از بخشی از زمینهای معادن سنگ کارخانه و ممنوعیت انفجار است”.
به گفته این کارگران، لوله گاز از معادن شرکت سیمان عبور کرده و شرکت گاز اجازه انفجار در بخش معدن را نمیدهد.
آنها گفتند: “پیش از این تنها یک خط لوله بود اما اخیرا بدون توجه به مخالفت مسئولان کارخانه و کارگران، اداره گاز اقدام به انتقال خط لوله دیگری از محل زمینهای تحت مالکیت کارخانه کرده است. در صورتی که خط لوله دوم هم از زمینهای محوطه کارخانه عبور کند، امکان تامین مواد اولیه کارخانه بسیار محدود میشود و تبعات آن جدا از متوقف شدن چند خط تولید کارخانه، متوجه امنیت شغلی کارگران خواهد شد”.
آنها با بیان اینکه صنعت سیمان وابسته به معدن است، ادامه داد: “این مشکل با شکایت دو طرف در مراجع قضایی در حالی پیگیری شده که از قرار معلوم اداره گاز اجازه فعالیت در محدوده زمینهای معادن کارخانه را گرفته است. این کارخانه برای تهیه مواد اولیه سیمان اجازه استخراج سنگ آهک و انفجار را ندارد”.
کارگران کارخانه سیمان کرمان همچنین درباره وضعیت خود گفتند: “در نتیجه این اتفاق امنیت شغلی کارگران شاغل در کارخانه بویژه کارگران واحد استخراج سنگ به خطر افتاده است. که در نتیجه احتمال دارد بخش زیادی از مزایای مزدی و اضافه کاری کارگران به حداقل کاهش یابد”.
تجمع کشاورزان روستای شاهبهرام
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از کبنا نیوز، روز سهشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۸، گروهی از کشاورزان روستای شاهبهرام شهرستان باشت در اعتراض به بیتوجهی سازمان جهاد کشاورزی این شهرستان به مطالباتشان، دست به تجمع زدند.
سیلاب اخیر باعث خسارت به زمینهای زراعی در روستای شاه بهرام شهرستان باشت شده که این کشاورزان خواستار رسیدگی به خواستههای خود شدند.
یکی از کشاورزان معترض در این خصوص گفت: “امسال با توجه به سیلاب و تخریب کانالهای آب، حدود ۳۰ هکتار از اراضی برنجکاری کشت نمیشود و مسئولان هم هیچ اقدامی در این راستا انجام ندادهاند”.
او ادامه داد: “با توجه به اینکه این روستا دارای رودخانه بوده و از قطب های کشاورزی استان نیز محسوب می شود و حدود هشتاد و پنج خانوار از این زمینها ارتزاق میکنند که امسال به علت بیتوجهی مسئولین شهرستان باشت هیچگونه محصولی در زمینهایمان کشت نکردیم و برداشت هم نداشتیم”.
تجمع شلتوک کاران شهرستان هویزه
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایرنا، روز سه شنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۸، شماری از شلتوک کاران شهرستان هویزه، در اعتراض به نبود آب به دلیل خشک شدن رودخانه کرخه نور، ( از شاخه های رودخانه کرخه در هویزه)، در مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.
یکی از کشاورز با بیان اینکه مردم این شهرستان بیشتر از طریق کشاورزی امرار معاش می کنند گفت: “کشاورزان این شهرستان همچون سایر شهرستان ها اقدام به کشت شلتوک کردند؛ این محصول نیاز به آب فراوان دارد اما نزدیک به سه روز است که رودخانه کرخه نور خشک شده و امکان آبیاری زمین های خود را نداریم.”
وی با بیان اینکه رفع ممنوعیت کشت در تابستان امسال از سوی استاندار خوزستان اعلام شده بود گفت: “روستاهای قیصریه اولیا، عتابی شمالی، عتابی جنوبی و بخشی از شهر هویزه در این شهرستان در کنار رودخانه کرخه نور قرار دارند، که با خشک شدن این رودخانه ضرر و زیان زیادی به کشاورزان این منطقه وارد میشود”.
این کشاورز با بیان اینکه مردم این شهرستان بیشتر از طریق کشاورزی امرار معاش می کنند ادامه داد: “حدود ۱۱۰ هکتار شلتوک کاری در حاشیه رودخانه کرخه نور انجام شده است”.
وی افزود: “کشاورزان خواستار جاری شدن آب در این رودخانه پیش از نابودی شلتوکهای کاشته شده هستند”.
گفتنی است در فروردین و اردیبهشت امسال در پی جاری شدن سیلاب در برخی مناطق خوزستان، شهرستان هویزه نیز درگیر سیلاب بود و طغیان رودخانه های نیسان و کرخه نور که از کرخه منشعب می شوند، به تالاب هورالعظیم هدایت شد.
خشک شدن این رودخانه، در حالی که تا ۲ ماه پیش سیلابی و طغیان کرده بود جای سوال دارد. حجم عظیمی از آب وارد شده به سدهای کرخه و دز، در فروردین گذشته رها سازی شد که منجر به سیلاب در حاشیه رودخانه های کرخه، دز و کارون، و برجا گذاشتن خسارات سنگین. به ویژه در بخش کشاورزی شد.
در چند سال گذشته به ویژه سال زراعی گذشته، کشاورزان خوزستان به دلیل وقوع خشکسالی و کاهش شدید ذخیره آبی سدهای خوزستان با ممنوعیت و یا محدودیت کشت از جمله کشت شلتوک روبه رو بودند.