شنبه، 29 آذر 1404 7:01 بعد از ظهر

عاطفه رنگریز با تودیع وثیقه از زندان شاهرود آزاد شد

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-CQa

حقوق بشر در ایران ـ امروز شنبه ۲۹ مهر ماه ۱۴۰۲، عاطفه رنگریز، پس از اتمام بازجویی ها و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۲۹ مهر ماه ۱۴۰۲، عاطفه رنگریز، زندانی سیاسی پیشین و فعال مدنی، محبوس و بلاتکلیف در زندان شهرستان شاهرود، پس از اتمام بازجویی ها و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. این فعال مدنی در تاریخ ۹ شهریور ماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. وی پبشتر هم در پی فعالیتهای مسالمت آمیز خود بازداشت و با پرونده سازی قضایی مواجه شده بود.

براساس این گزارش، آزادی عاطفه رنگریز، پس از تفهیم اتهام وی و با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد تومان صورت گرفته است. 

لازم به اشاره است، عاطفه رنگریز، در تاریخ ١٩ شهریورماه ١۴٠٢، توسط ماموران وزارت اطلاعات در منزل شخصی خود بازداشت و پس از تفتیش منزل و توقیف برخی لوازم شخصی ارتباطی از قبیل گوشی تلفن همراه اش، برای بازجویی به بازداشتگاه اداره کل اطلاعات استان سمنان، منتقل شد اما از آن زمان چندین مرحله بین زندان سمنان و بازداشتگاه آن نهاد امنیتی منتقل و در نهایت از حدود ۲ هفته قبل به زندان شاهرود منتقل شده بود. 

این فعال مدنی، پیشتر هم در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸، در جریان برگزاری تجمع اعتراضی به مناسبت روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس در تهران، بازداشت و پس از انتقال به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات در زندان اوین و طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام در نهایت به بند عمومی در همان زندان منتقل شد. 

با آغاز مراحل دادرسی، عاطفه رنگریز، در تاریخ ۱۴ مردادماه ۱۳۹۸، توسط محمد مقیسه ـ قاضی وقت شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهامات(اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی)، (تبلیغ علیه نظام)، (اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمع اعتراضی غیرقانونی) و یک اتهام دیگر، محاکمه و در تاریخ ۹ شهریور ماه ۱۳۹۸، به تحمل ۱۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد و در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۳۹۸، با تودیع قرار وثیقه آزاد شد و در زمستان ۱۳۹۸ در پی اعمال بخشنامه (عفو و بخشش) صادره از سوی قوه قضائیه پرونده وی مختومه و عاطفه رنگریز قرار منع تعقیب خود را دریافت کرد. 

اجبار شهروندان به پیروی از یک نوع عقیده خاص به مثابه سرکوب آزادی بیان و اندیشه و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشرو ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است. 

از سوی دیگر، در ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر، به صراحت بر حق جملگی شهروندان در برخورداری از حقوق برابر و عدم تبعیض در جامعه به بواسطه جنسیت افراد و یا تفکرات و نگرشهای شخصی افراد تاکید شده است.

همچنین، برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب