چهارشنبه , ۲۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, می 15

بازداشت پرتعداد تجمع کنندگان در مقابل مجلس در تهران

0
1594

امروز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ و همزمان با روز جهانی کارگر تجمعات اعتراضی گسترده ای در مقابل ساختمان مجلس واقع در میدان بهارستان تهران با هدف اعلام نارضایتی کارگران و همچنین اعتراض به سرکوب فعالان کارگری و از سوی دیگر تجمع کنندگان به اوضاع و احوال نابسامان کارگران در ایران معترض بودند که با هجوم نیروهای امنیتی تعداد بسیاری از فعالان کارگری و تجمع کنندگان بازداشت و به بازداشتگاه ارگانهای امنیتی منتقل شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, بنقل از  به نقل از کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، امروز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸و همزمان با روز جهانی کارگر و برگزاری تجمعات اعتراضی گسترده در شهرهای ایران در تهران و در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع اعتراضی فعالان کارگری به خشونت کشیده شد و ماموران امنیتی اقدام به بازداشت تعداد بسیاری از فعالان کارگری و تجمع کنندگان معترض کردند. در بین بازداشت شدگان اسامی فعالان کارگری همچون رضا شهابی از زندانیان سیاسی سابق به چشم می خورد. 

اسامی تعدادی از افراد بازداشت شده به شرح ذیل میباشد: 

رضا شهابی، حسن سعیدی، وحید فریدونی، ناصر محرم زاده ، سید رسول طالب مقدم، محمدعلی اصلاغی (اصلانی)، اسدالله سلیمانی و فرحناز شیری از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد و کیوان صمیمی از اعضای کانون نویسندگان نیز در میان بازداشت شدگان هستند. کامیار فکور، مرداس طاهری، محسن سلیمانی نژاد، عباس شمس، هادی سلیمانی، سید مهدی عظیمی ، ماهان صالحی، قاسم خالویی و داود رفیعی . 

لازم به ذکر است که با توجه به گستردگی بازداشت شهروندان در تجمع اعتراضی امروز اسامی برخی از افراد بازداشت شده احراز  و اعلام گردید و اسامی سایر افراد توسط حقوق بشر در ایران در حال بررسی میباشد که به محض دریافت اعلام خواهد شد. 

همچنین منابع خبری در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران از بازداشت آنیشا اسداللهی, الهام صالحی و فرهاد شیخی همزمان با برگزاری این تجمعات اعتراضی خبر دادند. 

تجمع کنندگان روز جاری با سر دادن شعارها و در دست داشتن شعارنوشته هایی از جمله “گرانی تورم بلای جان مردم”، “کرامت، منزلت، این است خواست ملت”، “نان کار آزادی حق مسلم ماست”، “دزدی های نجومی، فلاکت عمومی” و “یا کار یا بیمه بیکاری حق همگان است” خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند.
گفته می شود بعد از بازداشت تعدادی از این افراد، تظاهر کنندگان به سمت مترو حرکت کرده و با سردادن شعار “برخورد امنیتی محکوم است” به راهپیمایی پرداخته و علیرغم تلاش مامورین برای هدایت اعتراض کنندگان به داخل مترو به سمت بهارستان حرکت کردند.

در این میان خبرگزاری ایلنا نیز با اشاره به برگزاری این تجمع از حضور پررنگ نیروهای انتظامی خبر داده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه پیشتر با انتشار فراخوانی از کارگران خواسته بود که روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت همزمان با روز جهانی کارگر در تجمع اعتراضی در برابر مجلس شورای اسلامی حضور یابند. در این فراخوان از نابرابری حقوق زن و مرد، افزایش بی رویه شمار کودکان کار و بازداشت و زندانی کردن کارگران و معلمان به عنوان برخی از دلایل برگزاری این تجمع اعتراضی یاد شده است.

گفتنی است پیش از این و در آستانه روز جهانی کارگر نیز روز جمعه ۶ اردیبهشت ماه، تعدادی از فعالین کارگری که تعدادشان ۱۲ تن برآورد شده بود در پارک جهان نما واقع در اتوبان تهران-کرج بازداشت شدند. ۳ تن از این فعالین به نام های پروین محمدی، علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده در بازداشت مانده و به مکان نامعلومی منتقل شدند. باقی افراد ساعاتی پس از بازداشت آزاد شدند.

لازم به توضیح است که پیش از این و در آستانه «۱ می» روز جهانی کارگر فشارهای امنیتی از سوی حکومت بر  فعالان کارگری افزایش پیدا کرده بود و موجی از احضار و تذکر و تهدید فعالان کارگری را احاطه کرده بود. 

از سوی دیگردر تاریخ ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸, همزمان با برگزاری تجمعات اعتراضی کارگران به مناسبت روز جهانی کارگر در شهرهای مختلف کشور ۱۲ تن از فعالان کارگری که حقوق بشر در ایران اسامی ۱۰ نفر از آنها را احراز کرده بود بنامهای سعید ترابیان, هاله صفرزاده, علیرضا ثقفی، پروین محمدی، واله زمانی, بلال قزیانی, امیر عباسی, مصطفی شوکت، صفیار قربانی, فواد فتحی در پارک جهان‌نما، حد فاصل اتوبان تهران-کرج  از سوی نیروهای امنیتی این شهر بازداشت و به زندان رجائی شهر کرج  منتقل شده بودند. 

۹ تن از این افراد بازداشت شده بنامهای سعید ترابیان, واله زمانی, مصطفی شوکت, امیر عباسی, بلال قزیانی, صفیار قربانی, فواد فتحی, به همراه دو نفر دیگر با هویت نا مشخص ساعتی پس از بازداشت آزاد شدند.

مسئولان امنیتی علیرغم صدور قرار کفالت برای سه تن از فعالان کارگری بازداشت شده بنامهای پروین محمدی, هاله صفرزاده و علیرضاثقفی این افراد بصورت بلاتکلیف در بازداشت نیروهای امنیتی بسر میبرند. 

سرکوب فعالان کارگری و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

برگزاری تجمعات اعتراضی بدون حمل سلاح از جمله حقوقی است که در اصل ۲۷ قانون اساسی ایران که حکومت جمهوری اسلامی مدعی عمل به آن را دارد نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما تفسیرهای متفاوتی که ارگانهای امنیتی به نفع خود و در جهت ایجاد محدودیت و سرکوب شهروندان در ایران بر قانون اساسی میکنند زمینه این سرکوبها را برخوردهای امنیتی را فراهم میکند. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

اخبار پیشنهاد شده

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading