دوشنبه , ۰۷ فروردین , ۱۴۰۲
دوشنبه, مارس 27

بازداشت علی موسوی پس از مراجعه به پلیس فتا در گرگان

0
116

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۷بهمن ماه ۱۴۰۱، علی موسوی، توسط ماموران نیروی انتظامی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از شورای صنفی دانشگاه های کشور، روز یکشنبه ۲ بهمن ماه ۱۴۰۱، علی موسوی، ساکن گرگان از توابع استان گلستان و دانشجوی پیشین دانشگاه صنعتی شریف، توسط ماموران نیروی انتظامی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. وی پیشتر هم توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از مدتی آزاد شده بود.

براساس این گزارش، بازداشت علی موسوی، هنگامی که وی جهت‌ پس گرفتن لوازم شخصی توقیف شده از او در بازداشت اول خود به پلیس فتا در شهر گرگان مراجعه کرده بود صورت گرفته است.

لازم به اشاره است، علی موسوی، پیشتر هم طی ماههای اخیر پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی و طی مراحل بازجوئی آزاد شده بود.

تا لحطه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری و مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم‌ شده به علی موسوی اطلاعی در دست نیست. 

ممانعت از انتشار دیدگاههای و عقاید افراد، به منزله سرکوب آزادی بیان و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.