
حقوق بشر در ایران ـ امروز شنبه ۱۲ فروردین ماه ۱۴۰۲، ماموران نیروی انتظامی در شهرستان ورزنه از توابع استان اصفهان، دستکم ۵ شهروند را به اتهام درگیری با (آمران به معروف) در این شهر بازداشت کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از میزان، روز جمعه ۱۱ فروردین ماه ۱۴۰۲، رئیس کل دادگستری استان اصفهان، از بازداشت ۵ شهروند در شهرستان ورزنه از توابع استان، به اتهام (درگیری فیزیکی با آمران به معروف) و از تشکیل پرونده قضایی بر علیه این افراد خبر داد.
جعفری، رئیس کل دادگستری استان اصفهان در تشریح این خبر مدعی شد:”در یکی از مراکز گردشگری شهرستان ورزنه، آمرین به معروف (در چهارچوب قانون) و با هماهنگی قبلی در حال انجام (وظیفه قانونی) بودند که برخی از افراد فعال در مرکز گردشگری برای آمرین به معروف ایجاد مزاحمت کرده و از انجام ماموریت آنها جلوگیری کردند.”
وی همچنین افزود:”بعد از اینکه آمرین به معروف محل را ترک میکردند، افراد فعال در مرکز گردشگری اقدام به تعقیب آنها کرده و در سطح شهر اقدام به ضرب و شتم آمرین به معروف کردند.”
وی بیان کرد:”با دستور ویژه قضایی و اقدامات فراجا، ۵ نفر از عاملان ضرب و شتم آمرین به معروف در شهرستان ورزنه دستگیر شدند و پرونده این افراد به صورت ویژه رسیدگی خواهد شد.”
سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.
بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.