
حقوق بشر در ایران ـ امروز سه شنبه ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۲، ماموران حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی در منظریه واقع در شهر رشت مرکز استان گیلان شماری از شهروندان را بازداشت کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از قرارگاه سایبری عمار، امروز سه شنبه ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۲، دستکم ۲ شهروند ساکن شهر رشت مرکز استان گیلان به علت (موتورسواری به همراه زنان بدون حجاب) در این شهر توسط ماموران اداره حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی بازداشت شدند.
سرهنگ مجید رسول زاده فرساد، از فرماندهان نیروی انتظامی در استان گیلان ضمن اعلام این خبر گفت:”پس از انتشار تصاویری از ۲ موتور سوار به همراه سرنشینان خانم بدون حجاب در خیابان منظریه رشت در فضای مجازی پرونده آنها در دستور کار قرار گرفت و آنها پس از شناسایی بازداشت شدند.”
این فرمانده نیروی انتظامی همچنین افزود:”حضور بانوان در ملا عام بدون رعایت حجاب، علاوه بر مغایرت با (فرهنگ اسلامی)، برابر قانون جرم تلقی میشود.”
در حالی محدودیتهای بی شماری تحت عناوین (عدم حفظ حرمت ماه رمضان)، (عدم رعایت شئونات اسلامی)، (کشف حجاب)، (هنجار شکنی)، (پخش موسیقی مبتذل) و غیره با دستور و یا بدون دستور ضابطین قضایی در شهرها و استانهای مختلف کشور به شهروندان اعمال می شود که مشکلاتی به مراتب مهمتر و اساسی تر پیش روی جامعه ایران است.
سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.
بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.