دوشنبه , ۰۷ فروردین , ۱۴۰۲
دوشنبه, مارس 27

بازداشت و بلاتکلیفی ۱۰ شهروند و آزادی ۵ تَن دیگر با تودیع وثیقه

0
101

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۱۱بهمن ماه ۱۴۰۱، فریبا کمالی، سعید جودکی، یوسف گرگیج، الیاس پاک ریگی، دانوش کیادهی، سعید پاک ریگی، یاسر پاک ریگی و ابراهیم صفرزایی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. همچنین، میثم رستملو و یوسف قدرتی، علیرغم گذشت مدتی از تاریخ دستگیری در بلاتکلیفی بسر می برند. از سوی دیگر، همایون افتخاریان نیا، سعید فرهادی، سعید پاک ریگی، سعید سیادت و بنیامین افرا، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۳ بهمن ماه ۱۴۰۱، فریبا کمالی، فعال مدنی محبوس و بلاتکلیف در زندان اوین، پس از طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام در دادسرای ناحیه ۳۳ تهران با تودیع وثیقه ای به مبلغ یک میلیارد تومان آزاد شد. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”علت بازداشت فریبا کمالی، به علت تشکیل گروهی در حمایت از زنان زندانی، بی سرپرست و سرپرست خانوار بود. پس از بازداشت هم به انتشار مطالبی که وی قبلا در صفحه شخصی اینستاگرام خود منتشر کرده بود به اتهامات وی اضافه و در مرحله بازپرسی با اتهام (اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی) تفهیم اتهام شد.” 

لازم به اشاره است، فریبا کمالی، در تاریخ ۲۷ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط ماموران امنیتی در تهران بازداشت و جهت بازجوئی و تشکیل پرونده به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل شده بود.‌

افزون بر این، امروز سه شنبه ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۱، میثم رستملو، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، علیرغم گذشت بیش از یک ماه از زمان دستگیری بطور بلاتکلیفی بسر می برد.

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”آقای رستملو علیرغم گذشت بیش از یک ماه از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد و قرار بازداشت وی مجددا تمدید شده است.”

لازم به اشاره است، میثم رستملو در تاریخ ۵ دی ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

در خبری دیگر، امروز سه شنبه ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۱، مهرنوش زارعی هنزکی، روزنامه نگار و فعال رسانه ای، به طور بلاتکلیف در بند۲ الف سپاه پاسداران واقع در زندان اوین به سر می برد. 

به نقل از یک منبع نزدیک به به مهرنوش زارعی هنزکی در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”مهرنوش زارعی فقط ۱ بار آن هم دیروز موفق به برقراری تماس تلفنی کوتاهی با خانواده شده و طی این تماس اعلام کرد که در بند ۲ الف سپاه پاسداران واقع در زندان اوین بسر می برد.” 

این منبع مطلع خاطرنشان کرد:”وی به بیماری میگرن مبتلا است و از دسترسی به داروهایش محروم است.”

لازم به اشاره است، مهرنوش زارعی هنزکی، در تاریخ ۲ بهمن ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از تفتیش منزل و توقیف برخی لوازم شخصی اش سپس به بند ۲ الف سپاه پاسداران واقع در زندان اوین منتقل شد. 

در خبری دیگر، امروز سه شنبه ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۱، دانوش کیادهی، متولد: ۱۳۷۷، اهل ساری، علیرغم گذشت نزدیک به سه ماه از تاریخ دستگیری اما بطور بلاتکلیف در زندان ساری بسر می برد و از حقوق اولیه یک متهم محروم است. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”علیرغم گذشت حدود ۹۰ روز از زمان دستگیری اما تاریخی برای جلسه دادگاه وی تعیین نشده و علیرغم موافقت با آزادی موقت وی اما در پی ممانعت مسئولان این امر میسر نشده است.” 

لازم به اشاره است، دانوش کیادهی، در تاریخ ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۱، پس از یورش نیروهای امنیتی به منزل وی و تفتیش و توقیف برخی لوازم شخصی اش، بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی و طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام در تاریخ ۱ آذرماه ۱۴۰۱، به زندان تیرکلا ساری منتقل شد. 

وبسایت حال وش هم‌ در خبری اعلام کرد؛ روز دوشنبه ۲۶ دی ماه ۱۴۰۱، ابراهیم صفرزایی، متولد: ۱۳۷۹، ساکن زاهدان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

تا لحظه تنطیم این خبر از مصادیق حقوقی اتهامات و علت دقیق بازداشت ابراهیم صفرزایی اطلاعی در دسترس نیست. 

کمپین فعالین بلوچ هم‌ در خبری اعلام کرد؛ روز جمعه ۷ بهمن ماه ۱۴۰۱، یوسف گرگیج، الیاس پاک ریگی، یاسر پاک ریگی و سعید پاک ریگی، اهل زاهدان، در جریان برگزاری راهپیمایی اعتراضی پس از نمازجمعه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.  

براساس این گزارش، گفته می شود یوسف گرگیج روز جمعه ۷ بهمن ماه در خیابان مدنی شهر زاهدان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و از وضعیت وی اطلاعی حاصل نشده است. 

سعید پاک ریگی، در تاریخ ۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، پس از طی مراحل بازجویی و صدور قرار منع تعقیب آزاد شده اما برای آزادی الیاس پاک ریگی و یاسر پاک ریگی، با توجه به تعهیم اتهام آنها درخواست وثیقه ای به مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان شده است. 

کُردپا هم‌ با انتشار خبری کوتاه اعلام کرد؛ روز یکشنبه ۹ بهمن ماه ۱۴۰۱، سعید جودکی، ٣٣ ساله، فرزند: شاە عباس، توسط ماموران ادارە اطلاعات درەشهر از توابع استان ایلام بازداشت و بە زندان ماهپارە در این شهر منتقل شد. 

تا لحظه تنظیم این خبر از علت دقیق بازداشت و مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به سعید جودکی اطلاعی حاصل نشده است. 

از سوی دیگر، روز دوشنبه ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۱، بنیامین افرا، اهل شهرستان دهدشت، پس از اتمام بازحویی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان شهرستان یاسوج آزاد شد.

براساس این گزارش، آزادی بنیامین افرا پس از تودیع وثیقه صورت گرفته و او باید در انتظار دریافت ابلاغیه دادرسی خود باشد. 

لازم به اشاره است، بنیامین افرا، در تاریخ ۵ دی ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان دهدشت، بازداشت و به زندان یاسوج منتقل شده بود‌. 

در خبری دیگر، روز شنبه ۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، سعید فرهادی و سعید سیادت، شهروندان اهل شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد، پس از اتمام بازجویی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان یاسوج آزاد شدند.

براساس این گزارش، آزادی سعید فرهادی با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۲۵۰ میلون تومان و آزادی سعید سیادت هم با تودیع قرار کفالت صورت گرفته اما از مصادیق حقوقی اتهامات این افراد اطلاعی در دسترس نیست. 

لازم به اشاره است، سعید سیادت و سعید فرهادی، در تاریخ ۲۳ آذرماه ۱۴۰۱، در شهرستان یاسوج توسط نیروهای امنیتی در ارتباط با اعتراضات سراسری بازداشت و به زندان این شهر منتقل شده بودند. 

بی بی فارسی هم در خبری اعلام کرد؛ طی روزهای اخیر، همایون افتخاریان نیا، تکنسین اتاق عمل و پزشک بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری، با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی همایون افتخاریان نیا، با تودیع وثیقه ای به مبلغ  ۶۰۰ میلیون تومان صورت گرفته است.

لازم به اشاره است، همایون افتخاریان نیا، در تاریخ ۱۳ آذرماه ۱۴۰۱، توسط ماموران اداره اطلاعات در شهرستان مهاباد بازداشت شده بود.

پس از اعلام خبر جان باختن مهسا (ژینا) امینی، دختر ۲۲ ساله، اهل شهرستان سقز در بازداشتگاه نیروی انتظامی در تهران، اعتراضات گسترده ای در شهرهای مختلف برگزار شد. و در پی آن بسیاری از شهروندان کشته، مجروح و توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از برگزاری اعتراضات صنفی و مدنی ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هافریبا کمالیفریباکمالیفشارهای امنیتی بر شهروندان بلوچمیثم رستملومیثم‌ رستم لوهمایون افتخاریانهمایون افتخاریان‌نیایوسف قدرتییوسف گرگیجیاسر پاک ریگییاسرپاک ریگیآزادی با تودیعآزادی با تودیع قرار وثیقهآزادی با تودیع وثیفهآزادی با تودیع وثیقهالیاس پاک ریگیابراهیم صفرزاییابراهیم صفرزائیاحضار و بازداشت شهرونداناحضاروبازداشت شهروندانبنیامین افرابازداشت بازجوییبازداشت بازجویی کردنبازداشت بازجویی از شهروندانبازداشت بازجویی،بازداشت بازجوئیبازداشت بازجوئی کردنبازداشت شهروندانبازداشت شهروندان معترضبازداشت شهروندان کوردبازداشت شهروندان کورد در مهابادبازداشت شهروندان کورد در کامیارانبازداشت شهروندان کورد در پیرانشهربازداشت شهروندان کورد در ایرانبازداشت شهروندان کورد در بانهبازداشت شهروندان کردبازداشت شهروندان کرد ایرانبازداشت شهروندان کرد در ایرانبازداشت شهروندان بلوچبازداشت شهروندان بلوچ ایرانبازداشت شدگان تظاهراتبازداشت شدگان تظاهرات مهربازداشت شدگان تظاهرات مهر ماه ۱۴۰۱بازداشت شدگان تظاهرات مهر۱۴۰۱بازداشت شدگان تظاهرات آبان ماه ۱۳۹۸بازداشت شدگان تظاهرات اعتراضیبازداشت شدگان تظاهرات سراسریبازداشت شدگان تظاهرات شهریور ماه ۱۴۰۱بازداشت شدگان تظاهرات شهریور۱۴۰۱تظاهراتتظاهرات مدنیتظاهرات مردمیتظاهرات مسالمت آمیزتظاهرات مسالمت آمیز در ایرانتظاهرات نوشهردانوش کیادهیسرکوب شهروندان بلوچسرکوب شهروندان بلوچ در ایرانسرکوب شهروندان بلوچ در جمهوری اسلامیسعید فرهادیسعید پاک‌ ریگیسعید پاک‌ریگیسعید جودکیسعید سیادتسعیدفرهادیسعیدپاک ریگیسعیدجودکیشهروندان بلوچشهروندان بلوچ در ایرانشهروندان بلوچ در جمهوری اسلامی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.