شنبه , ۰۸ مهر , ۱۴۰۲
یکشنبه, اکتبر 1

بازداشت و بلاتکلیفی ۲۸ تَن از شهروندان و آزادی ۱۱ تَن دیگر با وثیقه و تعهد

0
771

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۲۱آذر ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی در شهرهای قروه، اراک، یزد، روانسر، اشنویه، کرمانشاه،‌ سراوان، تهران، یاسوج، چرام، زاهدان، سنندج، مریوان، مهاباد، دستکم ۲۴ تن از شهروندان را بازداشت کردند.‌ همچنین، ۴شهروند بازداشت شده در تهران، اصفهان، بوشهر، میاندوآب، بطور بلاتکلیف در حبس بسر می برند.‌ از سوی دیگر، ۱۱ شهروند بازداشت شده در شهرهای تهران، کرج، تبریز، پس از طی مراحل بازجوئی با تودیع وثیقه، تعهد و یا صدور منع تعقیب آزاد شدند.‌ 

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای گذشته، احمد رضایی، کیان خرمی، سروش شریفی، عثمان اسعدی، حسنا حیدری، اسماعیل گمشادزهی، مرجان داوودی، آرین هاشمی، ادیب پناهی، مهدی مرتضوی، عبدالرحیم اخلاقی، ابوالفتح بشارت، علی یاری زاده، عبدالباسط سالارزهی، سارو رستمی، سروش شریفی، شیرکو روشنی، احمد بارانزهی، محمدمبین نوروزی، مهدیه سلیمانی، چیاسر رحمانی راد، بهنام اوحدی، همایون افتخاریان نیا، ساسان ایرانی، توسط نیروهای امنیتی در استانهای کردستان، استان مرکزی، یزد، کرمانشاه، آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان، تهران، کهگیلویه و بویراحمد، بازداشت شدند. همچنین، علی اسدالهی، خدیجه جهانی، پرهام پروری، محمدرضا صداقت، چهار شهروند بازداشت شده در استانهای تهران، اصفهان، بوشهر و آذربایجان غربی، بطور بلاتکلیف در حبس بسر می برند و به وضعیت حقوقی پرونده آنها رسیدگی نشده است. از سوی دیگر، امیرحسین سعیدی، حسین برزو، محمدحسین دشتی، سهیلا گلستانی، حمید پورآذری، پیمان احمدی، فائزه آئین، نیلوفر فتحی، امیرحسین گرشاسبی، امیررضا دهکردی، سعید احمدی، شهروندان بازداشت شده در استانهای تهران، البرز و آذربایجان شرقی، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شدند. 

براساس این گزارش، روز چهارشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۱، احمد رضایی، متولد: ۱۳۷۱، فرزند: اکبر، ساکن شهرستان قروه از توابع استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی در این شهرستان بازداشت شد. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران: “احمد رضایی در تاریخ ۱۶ آذرماه، در جریان اعتراضات مردمی در مقابل دانشگاه قروه بازداشت و سپس به زندان این شهر منتقل شد. در همان روز یکی از دوستان خود نیز زخمی و به بیمارستان منتقل شده است.”

این منبع مطلع خاطرنشان کرد: “وی از زمان بازداشت تاکنون هیچونه تماسی با خانواده و نزدیکان خود نداشته و آنطور که یکی از شاهدان او را در مقابل درمانگاه زندان دیده از ضرب و شتم شدید خود با باتوم و آسیب دیدگی از ناحیه چشم، دنده و مچ دستش خبر داده است.” 

در خبری دیگر، اواخر آبان ماه ۱۴۰۱، سامان مظفری، شهروند ساکن اراک مرکز استان مرکزی، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

یک منبع مطلع در این خصوص به حقوق بشر در ایران گفت: “سامان از زمان بازداشت تاکنون هیچ تماسی با خانواده خود برقرار نکرده است؛ بی خبری از وضعیت این شهروند بازداشتی، به افزایش نگرانی های خانواده اش در خصوص وضعیت فرزندشان منجر شده است.” 

همچنین، طی روزهای گذشته، آرین هاشمی‌، ادیب پناهی‌ و مهدی مرتضوی‌، سه تن از شهروندان ساکن شهر یاسوج و عبدالرحیم اخلاقی، ابوالفتح بشارت‌ و علی یاری زاده‌، سه شهروند ساکن شهرستان چرام از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. 

یک منبع مطلع به حقوق بشر در ایران گفت:”بازداشت این افراد در ارتباط با اعتراضات مردمی توسط نیروهای امنیتی صورت گرفته و پس از بازداشت جملگی آنها از حقوق اولیه خود برای دسترسی به وکیل، تماس و یا ملاقات با خانواده های خود محروم هستند.” 

از سوی دیگر، روز یکشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۱، مرجان داودی، شهروند ساکن تهران، در پی یورش نیروهای امنیتی به منزل وب پس از ضرب و شتم و ارعاب بازداشت شد.

یک منبع نزدیک به مرجان داودی به حقوق بشر در ایران گفت: “اواسط روز یکشنبه، ماموران امنیتی به خانه‌ مرجان یورش برده و پس از تفتیش منزل و توقیف برخی لوازم شخصی از قبیل گوشی تلفن‌ همراه و به زیر و رو کردن تمامی خانه سپس وی را بازداشت کردند و به دادسرای ناحیه ۳۳ تهران واقع در زندان اوین‌ منتقلش کردند.” 

تا این لحظه از مصادیق حقوقی اتهامات منتسب شده به مرجان داوودی اطلاعی در دست نیست. 

در خبری دیگر؛ روز شنبه ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۱، آرین هاشمی‌ و ادیب پناهی، ساکن شهرستان چرام از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. 

تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و محل نگهداری این شهروندان اطلاعی در دسترس نیست. 

بعلاوه، روز پنجشنبه ۱۷ آذرماه ۱۴۰۱، مهدی مرتضوی‌ و در تاریخ ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۱ هم عبدالرحیم اخلاقی، ابوالفتح بشارت‌ و علی یاری زاده، شهروندان ساکن شهرستان چرام پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شدند. 

از میان این‌ بازداشت شدگان، علی یاری زاده، خبرنگار و از فعالان فرهنگی ساکن در شهرستان جرام از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد است. 

تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و محل نگهداری این شهروندان اطلاعی در دست نیست. 

همچنین، طی روزهای اخیر، خدیجه جهانی، ساکن شهرستان میاندوآب از توابع استان آذربایجان غربی، در ارتباط با اعتراضات سراسری، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران:”وی پس از بازداشت و توقیف گوشی تلفن‌ همراهش به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی در شهرستان میاندوآب منتقل و پس از اتمام بازجوئی ها به زندان این شهر منتقل شد.” 

در ادامه نیز، روز یکشنبه ۱۳آذر ۱۴۰۱، چیاسر رحمانی راد، متولد: ۱۳۶۷ – ساکن شهر خرم آباد مرکز استان لرستان، بهنام اوحدی – متولد: ۱۳۵۲ – ساکن تهران و همایون افتخاریان نیا – متولد: ۱۳۷۸ و ساکن تهران، در حالی که برای سفر به شهرستان مهاباد از توابع استان آذربایجان غربی رفته بودند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. 

براساس این گزارش، چیاسر رحمانی راد، پزشک عمومی، بهنام اوحدی، روانپزشک و همایون افتخاریان نیا، تکنسین اتاق عمل، عناوین شغلی این ۳ پزشک تحت بازداشت از سوی حقوق بشر در ایران احراز شده است. 

یک منبع نزدیک به این افراد به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفت:”هر ۳ نفر این‌ افراد در تاریخ ۹ آذر ماه ۱۴۰۱، در حالی که برای سفر از تهران و خرم آباد عازم مهاباد شده بودند از سوی ماموران امنیتی بازداشت شدند و در حال حاضر در بازداشتگاه اداره اطلاعات مهاباد بسر می برند.”

این منبع مطلع افزود:”این ۳ پزشک پس از بازداشت هیچگونه تماسی با خانواده های خود نداشتند فقط هر یک در تماس‌های زیر دقیقه با شماره های ناشناس اعلام کردند که در مهاباد بازداشت و در بازداشتگاه اداره اطلاعات هستند.” 

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در خبری کوتاه اعلام کرد؛ روز جمعه ۱۸ آذر ماه ۱۴۰۱، خالد بارانزهی، متولد: ۱۳۸۶، ساکن محله شیرآباد واقع در شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از گذشت چند روز با آزادی وی موافقت‌ نشده است. 

براساس این گزارش، بازداشت خالد بارانزهی، کودک ۱۵ ساله، به همراه احمد بارانزهی – ۱۸ ساله، بنیامین بارانزهی – ۱۴ ساله، و محمد بارانزهی – ۲۰ ساله، صورت گرفته و هر ۳ نفر آن افراد با سپردن تعهد آزاد شدند اما خالد بارانزهی، به علت فقدان اسناد هویتی از قبیل شناسنامه و کارت ملی در بازداشت مانده است. 

شورای صنفی دانشگاههای کشور هم‌ افزود؛ روز جمعه ۱۸ آذر ماه ۱۴۰۱، حسنا حیدری، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در شیمی در دانشگاه رازی واقع در استان کرمانشاه، توسط نیروهای امنیتی در محله طاق‌ بستان بازداشت شد. 

تا لحظه تنظیم این خبر، از نام ارگان بازداشت کننده، مصادیق حقوقی اتهامات و روند حقوقی پرونده حسنا حیدری اطلاعی در دسترس نیست. 

وبسایت حال وش هم‌ در خبری اعلام کرد؛ روز دوشنبه ۱۴ آذرماه ۱۴۰۱، اسماعیل گمشادزهی، متولد: ۱۳۸۲، ساکن روستای ناهوک از توابع شهرستان سراوان در استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی در این روستا بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است:”اسماعیل روز دوشنبه در روستای ناهوک توسط نیروهای اطلاعات بازداشت شده و با وجود پیگیریهای خانواده اش هیچ اطلاعی از سرنوشت وی در دسترس نیست.” 

همچنین، روز جمعه ۱۸ آذرماه ۱۴۰۱، عبدالباسط سالارزهی، متولد: ۱۳۷۸، فرزند: مبارک، ساکن منطقه شیرآباد از توابع شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

به نقل از یک منبع مطلع:”عبدالباسط کارگر شهرداری است و در حالی که ساعت ۲ بعد از ظهر که از خانه برای رفتن به محل کارش خارج شد در خیابان خیام زاهدان توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت شد.”

علیرغم پیگیریهای خانواده عبدالباسط سالارزهی، از مکان نگهداری، مصادیق حقوقی اتهامات و از رونده رسیدگی به پرونده وی اطلاعی در دسترس نیست.

کُردپا هم با انتشار اخباری کوتاه اعلام کرد؛ روز سه شنبه ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۱، کیان خرمی، سروش شریفی، دو شهروند ساکن شهرستان روانسر از توابع استان کرمانشاه، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شدند. 

تا این لحظه از مکان نگهداری، نام ارگان بازداشت کننده و مصادیق حقوقی اتهامات منتسب شده به این افراد اطلاعی در دسترس نیست. 

همچنین، روز یکشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۱، عثمان اسعدی، متولد؛ ۱۳۴۲، فرزند ابراهیم، از کسبە شهرستان اشنویە در استان آذربایجان غربی، توسط ماموران اطلاعات سپاە پاسداران در این شهرستان بازداشت و بە مکان نامعلومی منتقل شد.‌ 

در ادامه نیز، روز شنبه ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۱، سارو رستمی، ٢٨ ساله، ساکن سنندج مرکز استان کردستان، در خیابان فردوسی این شهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و تاکنون از وضعیت وی اطلاع در دست نیست. 

در خبری دیگر، روز یکشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۱، شیرکو روشنی، متولد: ۱۳۷۱، فرزند: عطا، توسط نیروهای امنیتی در یکی از خیابان‌های شهرستان مریوان از توابع استان کردستان توسط بازداشت شد. 

برهمین اساس، ماموران امنیتی پس از بازداشت شیرکو روشنی وی را به منزل خانوادگی و خانه باغ وی منتقل و پس از تفتیش برخی لوازم او را توقیف کردند. 

کولبرنیوز، در خبری اضافه کرد؛ روز پنج شنبه ۱۷ آ‌ذرماه ۱۴۰۱، ساسان ایرانی، متولد: ۱۳۸۳، ساکن شهرستان مریوان از توابع استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

براساس این خبر بازداشت ساسان ایرانی در ارتباط با اعتراضات سراسری صورت گرفته است. 

تا لحظه تنظیم این خبر از اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی در دست نیست.

همچنین، امروز دوشنبه ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۱، علی اسداللهی، شاعر و نویسنده، علیرغم گذشت ۳ هفته از تاریخ بازداشت بطور بلاتکلیف در زندان اوین‌ بسر می برد و از حق ملاقات و تناس تلفنی با خانواده خود محروم است. 

آنیشا اسداللهی، فعال مدنی و خواهر علی اسداللهی ضمن‌ اعلام‌ این خبر در صفحه شخصی خود نوشت: “علی در یکی از سلول های انفرادی زندان اوین بسر میبرد و از ملاقات و برقراری تماس با خانواده محروم است. او تنها چهارده روز پیش تماس کوتاهی با ما برقرار کرد. مادرم برای پیگیری وضعیت علی به تهران آمده و به دادسرا مراجعه کرده است. به او گفته اند که پرونده به شعبه ۷ بازپرسی ارجاع داده شده، این در حالیست که امروز مسئولان شعبه ۲ بازپرسی پاسخگوی ما هستند!”

لازم به ذکر است، علی اسداللهی، در تاریخ ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امینتی در تهران بازداشت و جهت بازجوئی و تشکیل پرونده به یکی از بندهای امنیتی در زندان اوین منتقل شد.

کانال تلگرامی دانشجویان متحد هم‌ در خبری افزود؛ امروز دوشنبه ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۱، محمدرضا صداقت،⁩ دانش‌آموخته‌ رشته مهندسی شیمی از دانشگاه خلیج فارس واقع در استان بوشهر علیرغم گذشت ۲۳ روز از تاریخ بازداشت خود در بلاتکلیفی بسر می برد. 

لازم به اشاره است، محمدرضا صداقت، در تاریخ ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۱، پس از یورش نیروهای امنیتی به منزل وی بازداشت شد. 

شورای صنفی دانشگاههای کشور هم‌ در خبری افزود؛ روز جمعه ۱ مهر ماه ۱۴۰۱، محمدمبین نوروزی، دانشجوی رشته میکروبیولوژی در دانشگاه نائین از توابع استان اصفهان، توسط ماموران سازمان اطلاعات سپاه در این شهر بازداشت و در حال حاضر پس از گذشت بیش از ۸۰ روز در وضعیت بلاتکلیفی بسر می برد. 

تداوم بازداشت و عدم تعیین وضعیت در خصوص پرونده قضایی محمدمبین نوروزی در حالی صورت گرفته که وی از حقوق اولیه خود برای تسریع در روند دادرسی محروم است. 

موکریان هم در خبری کوتاه اعلام کرد؛ امروز دوشنبه ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۱، پرهام پروری، اهل شهرستان سقز از توابع استان کردستان و از بازداست شدگان اعتراضات مردمی در تهران، علیرغم گذشت مدت زیادی از تاریخ دستگیری در بلاتکلیفی بسر می برد. 

براساس این گزارش، تداوم بلاتکلیفی پرهام پروری در حالی ادامه دار شده که وی در مرحله بازپرسی از سوی دادیار دادسرای ناحیه ۳۳ تهران واقع در زندان اوین با اتهام(محاربه) مواجه شده بود. 

این شهروند اهل شهرستان سقز، در حال حاضر بطور بلاتکلیف در زندان اوین بسر می برد و از حقوق اولیه یک متهم برای تسریه در روند دادرسی و تعیین وضعیت محروم است. 

از سوی دیگر، طی روزهای اخیر، محمدحسین دشتی، متولد ۱۳۸۱، ساکن‌ استان یزد و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری در این‌ استان پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد.‌

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران: “محمدحسین دشتی در دوران بازجویی برای اعتراف به کار نکرده بر علیه خود وادار به اعتراف اجباری شده و از سوی ماموران همگام‌ بازداشت مورد ضرب و شتم هم‌ قرار گرفت.”

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی در دست نیست. 

همچنین، روز یکشنبه ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۱، پیمان احمدی، ساکن استان البرز و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری در کرج، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان قزلحصار کرج آزاد شد. 

علیرغم آزادی پیمان احمدی با تودیع وثیقه از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به وی اطلاعی در دسترس نیست. 

لازم به ذکر است، پیمان احمدی، چندی پیش، در جریان، برگزاری اعتراضات مردمی در شهر کرج مرکز استان البرز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. 

در خبری دیگر، طی روزهای اخیر، سعید احمدی نسب، ساکن شهر تبریز و محبوس و بلاتکلیف در زندان مرکزی این‌ شهر، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

از مصادیق حقوقی اتهامات و میزان وثیقه تودیع سده برای آزادی موقت سعید احمدی نسب اطلاع دقیقی در دسترس نیست.

لازم به ذکر است، سعید احمدی نسب در ساعات اولیه سحرگاه ۱۲ مهرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در کوی فردوس شهر تبریز مرکز استان آذربایجان غربی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. 

روزنامه شرق هم‌ در خبری اعلام کرد؛ روز یکشنبه ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۱، سهیلا گلستانی و حمید پورآذری، دو هنرمند تئاتر و بازیگری، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام به قید وثیقه آزاد شدند. 

براساس این خبر، آزادی این ۲ هنرمند با تودیع وثیقه تا اتمام مراحل دادرسی از زندان اوین صورت گرفته و این افراد باید در انتظار دریافت ابلاغیه تاریخ دادرسی خود باشند. 

کانال تلگرامی جماران هم در خبری کوتاه اعلام کرد؛ روز یکشنبه ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۱، فائزه آئین، هنرمند تئاتر، پس از اتمام بازجوئی ها با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد. 

در این گزارش کوتاه به میزان وثیقه تودیعی و مضامین حقوقی اتهام یا اتهامات فائزه آئین اشاره ای نشده است. 

لازم به ذکر است، فائزه آئین، سهیلا گلستانی و حمید پورآذری، در تاریخ ۹ آذر ماه ۱۴۰۱، پس انتشار کلیپی اعتراضی در خصوص حجاب اجباری و اعتراض به گسترش فضای سرکوب و ارعاب توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند.

کانال تلگرامی دانشجویان متحد نیز در خبری اعلام کرد؛ صبح یکشنبه ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۱، امیرحسین سعیدی، فرزند حسن سعیدی – زندانی سیاسی و فعال کارگری بدون تفهیم اتهام با صدور قرار منع تعقیب آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی امیرحسین سعیدی پس از صدور قرار منع تعقیب برای وی صورت گرفته‌است. 

لازم به اشاره است، امیرحسین سعیدی، در تاریخ ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۱، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری در منطقه ستارخان تهران توسط ماموران‌ امنیتی بازداشت شده بود.‌ 

در خبری دیگر، طی روزهای اخیر، حسین برزو، دانشحوی مقطع کارشناسی در رشته مددکاری اجتماعی در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی تهران، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان آزاد شد. 

براساس این گزارش، علیرغم آزادی حسین‌ برزو با تودیع وثیقه اما از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به وی اطلاعی در دسترس نیست. 

لازم به ذکر است، حسین برزو، در تاریخ ۱ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. 

شورای صنفی دانشگاههای کسور نیز اعلام کرد؛ روز یکشنبه ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۱، امیرحسین گرشاسبی، دانشجوی رشته صنایع در دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی، ساکن تهران، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام به قید تعهد آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی امیرحسین گرشاسبی با سپردن تعهد صورت گرفته است. 

لازم به ذکر است، امیرحسین گرشاسبی، در تاریخ ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در مقابل ساختمان دانشکده برق در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی بازداشت شده بود. 

در خبری دیگر؛ روز یکشنبه ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۱، امیررضا دهکردی، دانشجوی مقطع مهندسی در رشته متالوژی در دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی، ساکن تهران، پس از طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد. 

امیررضا دهکردی، در تاریخ ۷ آبان ماه ۱۴۰۱، پس از یورش ماموران امنیتی به منزل وی بازداشت شده بود. 

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور هم‌ اعلام کرد؛ روز یکشنبه ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۱، نیلوفر فتحی، معلم ریاضیات و فعال صنفی فرهنگیان، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد. 

در این گزارش به میزان وثیقه تودیعی و اتهامات تفهیم شده به نیلوفر فتحی اشاره ای نشده است. 

لازم به ذکر است، نیلوفر فتحی، ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده بود. 

در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، سازمان عفو بین الملل نیز با انتشار بیانیه ای، نسبت به سرکوب خشونت بار این‌ اعتراضات واکنش نشان داد و از جامعه جهانی خواستار اقدام‌ فوری برای مقابله با حکومت ایران شد.

سازمان عفو بین‌الملل، در تاریخ ۱ آذر ماه ۱۴۰۱ هم با انتشار یک بیانیه مطبوعاتی، خواستار اقدام فوری شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پس از کشتار وحشتناک معترضان در ایران شد.

همچنین، در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، گزارش تفصیلی خود از وضعیت سرکوب گسترده این اعتراضات از سوی حکومت جمهوری اسلامی را به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه کرد.

همچنین، در پی شدت گرفتن اعتراضات و افزایش موج بازداشتها، ارعاب و کشتار شهروندان و کودکان، شورای حقوق بشر سازمان‌ ملل متحد به درخواست آلمان و لوکزامبورگ، جلسه ای اضطراری را با هدف بررسی و تصویب قطعنامه ای بر علیه حکومت ایران برگزار کرد و به تشکیل کمیته ای حقیقت یاب برای بررسی وقایع صورت گرفته در ایران رای مثبت داد.

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از برگزاری اعتراضات صنفی و مدنی ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هابازداشت شهرونداناعتراضات سراسریآزادی با تودیع قرار وثیقهبند5زندان مرکزی تبریزبازداشت بلاتکلیفنیلوفرفتحیمحاکمه بازداشت شدگان ۱۴۰۱علی اسداللهیاسماعیل گمشادزهیاعتراضات سراسری آذرماه ۱۴۰۱محمد مبین نوروزیابوالفتح بشارتعثمان اسعدیخدیجه جهانیفایزه آیینبازداشت شهروندان کردمدافعان حقوق بشر در ایرانتودیع قراروثیقهسیدمحمدرضاصداقتاعتراضات سراسری ۱۴۰۱مهر ۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان شهریور۱۴۰۱حسین برزوآذرماه۱۴۰۱مهدیه سلیمانیاحمد بارانزهیعبدالرحیم اخلافیحسناحیدریسیدمحمدرضا صداقتمحمد حسین دشتیسعید احمدیبلاتکلیفی در بازداشتقرنطینه زندان مرکزی تبریزبازداشت شهروندان کرد در ایرانحقوق بشر ایران،مهر ماه ۱۴۰۱اعتراضات سراسری کرجبازداشت شدگان ۱۴۰۱آذر ماه ۱۴۰۱امیرحسین سعیدیشیرکوروشنیمهدی مرتضویکیان خرمیامیررضادهکردیامیر حسین سعیدیآزادی با تودیع وثیقهنقض آشکار حقوق بشر در ایراناعتراضات سراسری ایرانبازداشت شدگان آبان ۱۴۰۱اعتراضات سراسری آبان ماه ۱۴۰۱آزادی با تودیعآذر۱۴۰۱ساسان ایرانیشیرکو روشنیادیب پناهیاحمدرضاییامیررضا دهکردیحقوق بشربازداشت بلاتکلیفیموارد نقض حقوق بشر در ایرانبازداشت شهروندان آذری در ایرانبازداشت و بلاتکلیفی در بازداشتگاهزندان مرکزی تبریز،بازداشت شدگان اعتراضات ۱۴۰۱اعتراضات سراسری آبان۱۴۰۱حمیدپورآذریمهر۱۴۰۱همایون افتخاریان‌نیاسروش شریفیآرین هاشمیاحمدرضائیامیر رضا دهکردیزندان مرکزی تبریزپیمان احمدیبازداشت و بلاتکلیفی در بازداشتبازداشت شهروندان کوردبازداشت شهروندان کورد در پیرانشهرسعیداحمدیآبان ۱۴۰۱محمدرضا صداقتحمید پورآذریامیرحسین گرشاسبیبهنام اوحدیسارو رستمیمرجان داوودیاحمد رضاییامیر حسین گرشاسبینقض حقوق بشرفعال حقوق بشر در ایرانبازداشت شهروندان کورد در ایراناحضار و بازداشت شهروندانبازداشت شهروندان کورد در مریوانمهرماه۱۴۰۱آبان ماه ۱۴۰۱محمدرضاصداقتسهیلاگلستانیایران۱۴۰۱چیاسر رحمانی رادعبدالباسط سالارزهیمرجان داودیاحمد رضائیفائزه آئینفعالین حقوق بشر در ایراناعتراضات سراسری دی ماهبازداشت شهروندان معترضاحضاروبازداشت شهروندانبازداشت،نیلوفر فتحیآبانماه ۱۴۰۱علی اسدالهیسهیلا گلستانیمحمدحسین دشتیمحمدمبین نوروزیعلی یاری زادهحسنا حیدریپرهام پروریفائزه آیین

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: