سه شنبه , ۰۱ فروردین , ۱۴۰۲
سه‌شنبه, مارس 21

بازداشت و بلاتکلیفی ۱۴ شهروند و آزادی ۳ تن دیگر با تودیع وثیقه

0
141

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۱۲بهمن ماه ۱۴۰۱، عادل سنجرانی، علی ریگی، رامین سالارزهی، افشین ریگی(نوتیزهی)، کژال خالدیان، سجاد مرادی، عبدالاحد خردشاهی، عبدالمنان خردشاهی، عمر آنشینی، آرمان منبری، آروین نیک‌پی و هادی قنبرلو، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. همچنین، ندا محسنی و محمد شمس، علیرغم گذشت مدتی از تاریخ دستگیری در بلاتکلیفی بسر می برند. از سوی دیگر، محمد رخشانی، علی رخشانی و حمید شریفی، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شدند.‌

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۱۲ بهمن ماه ۱۴۰۱، ندا محسنی، متولد: ۱۳۶۶، ساکن اصفهان و محبوس در زندان دولت آباد این شهر از دسترسی به خدمات پزشکی و حق درمان محروم و در وضعیت بلاتکلیفی بسر می برد. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”ندا به بیماریی پوستی پسوریازیس مبتلا است و پس از بازداشت دسترسی وی به داروهای تخصصی این بیماری بطور کانل قطع شده و با توجه به وضعیت نامطلوب درمان در زندان از اعزام وی به مرکزی درمانی تخصصی نیز ممانعت بعمل آمده است.” 

ندا محسنی، پس از اتمام بازحویی ها و بازجویی توسط دادگاه انقلاب استان اصفهان از بابت اتهام (توهین به رهبری) و (اجتماع و تبانی) در مجموع به تحمل ۸ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

لازم به اشاره است، ندا محسنی، در تاریخ ۲ مهر ماه ۱۴۰۱، در اصفهان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی و طی مراحل بازجوئی سپس به زندان دولت آباد اصفهان منتقل شد. 

در خبری دیگر، روز سه شنبه ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۱، محمد شمس، متولد: ۱۳۸۰، فرزند: فرهاد، اهل: بخش قطور واقع در شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، ساکن ساری مرکز استان مازندران، از زندان تیرکلا به مکان نامعلومی منتقل شد. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”روز گذشته ماموران زندان، محمد را با اعمال خشونت و رفتارهای تحقیر آمیز، از زندان تیرکلا ساری به مکان نامعلومی منتقل کردند. او هفته گذشته با حکم مرجع قضایی به تحمل شش سال زندان محکوم شده بود.” 

لازم به اشاره است، محمد شمس، اواخر پاییز ۱۴۰۱، در رابطه با اعتراضات سراسری توسط ماموران امنیتی در ساری بازداشت و سپس به زندان مرکزی شهر ساری منتقل شد. 

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور نیز با انتشار خبری اعلام کرد؛ روز یکشنبه ۹ بهمن ماه ۱۴۰۱، هادی قنبرلو، ساکن کرج، و دانش آموز مقطع دبیرستان در رشته ادبیات و علوم و انسانی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

براساس این گزارش، از علت دقیق بازداشت هادی قنبرلو تا لحظه تنظیم این خبر اطلاعی حاصل نشده است. 

همچنین، بازداشت هادی قنبرلو، در یکی از خیابان های اطراف این دبیرستان (امام خمینی) کرج صورت گرفته است. 

وبسایت حال وش هم‌ در خبری اعلام کرد؛ روز جمعه ۲ و دوشنبه ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۱، علی ریگی – ۱۷ ساله، عادل سنجرانی – ۱۷ ساله، رامین سالارزهی – ۱۸ ساله و افشین ریگی(نوتیزهی) – ۱۸ ساله و طلبه مسجد مکی، شهروندان اهل زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. 

به نقل از یک منبع مطلع:”عادل سنجرانی، افشین ریگی و رامین سالارزهی، در تاریخ ۷ بهمن ماه ۱۴۰۱، در مسیر بازگشت از نمازجمعه به سمت منازل خود توسط ماموران لباس شخصی بازداشت شدند. علی ریگی هم در تاریخ ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۱، در خیابان توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت شدند و با وجود پیگیریهای خانواده های آنها از وضعیت و مکان نگهداری این افراد اطلاعی حاصل نشده است.” 

در خبری دیگر؛ روز شنبه ۱۰ دی ماه ۱۴۰۱، عبدالاحد خرد شاهی -۲۳ ساله و برادر وی عبدالمنان خرد شاهی، و فرزندان: محمود، اهل زاهدان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گفته یک منبع مطلع:”این‌شهروندان پس از بازداشت به مکان نامعلومی منتقل شدند و تاکنون هیچ اطلاعی از وضعیت او در دسترس نیست.” 

افزون بر این، در ساعات پایانی دوشنبه ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۱، عمر آنشینی، متولد: ۱۳۸۲، فرزتد: تیمور، اهل زاهدان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به نقل از یک منبع مطلع:”این نوجوان ۱۹ ساله در حالی که برای برداشت وجه به خودپرداز بانک مراجعه کرده بود در مسیر توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت شد.”

وبسایت کردپا هم در خبری اعلام کرد؛ روز شنبه ۸ بهمن‌ماه ۱۴۰۱، کژال خالدیان، اهل سنندج، پس از احضار به اداره اماکن عمومی نیروی انتظامی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

تا لحظه انتشار این خبر، از دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه خانم خالدیان اطلاعی در دسترس نیست. 

افزون بر این، روز سه‌شنبه ۱۱ بهمن‌ماه ۱۴۰۱، سجاد مرادی‌ وندان، اهل شهرستان آبدانان از توابع استان ایلام در شهرستان مسجد سلیمان در استان خوزستان، نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

تا لحظه تنظیم این خبر، از علت دقیق بازداشت و مصادیق حقوقی اتهامات سجاد مرادی وندان اطلاعی حاصل نشده است. 

در خبری دیگر؛ روز سه‌شنبه ۱۱ بهمن‌ماه ۱۴۰۱، آرمان منبری، متولد: ۱۳۸۴، اهل شهر سنندج مرکز استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری و علت دقیق بازداشت آرمان منبری اطلاعی حاصل نشده است. 

همچنین، روز سه‌شنبه ۱۱ بهمن‌ماه ۱۴۰۱، آروین نیک‌پی، فرزند: حسن، اهل روستای نی از توابع شهرستان مریوان در استان کردستان از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

براساس این گزارش، نیروهای امنیتی پس از بازداشت آروین نیک‌ پی، به منزل خانوادگی وی در روستای نی یورش برده و پس از تفتیش منزل برخی لوازم دیجیتال از قبیل لپ تاپ و تلفن همراه وی را توقیف کردند.

تا لحظه انتشار این خبر، از دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه آروین نیک‌پی اطلاعی در دسترس نیست.

کمپین فعالین بلوچ هم‌ با انتشار خبری اعلام کرد؛ روز دوشنبه ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۱، محمد رخشانی و برادر وی علی رخشانی، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری در شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، پس از طی مراحل بازجوئی از زندان مرکزی زاهدان آزاد شدند. 

براساس این گزارش، از چگونگی آزادی و میزان وثیقه تودیع شده احتمالی برای آزادی این افراد اطلاعی حاصل نشده است. 

لازم به اشاره است، علی رخشانی و برادر وی محمدرضا رخشانی،  در تاریخ ۹ مهر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در مقابل منزل پدری خود در شهر زاهدان‌ بازداشت شده بودند. 

کانال تلگرامی دانشجویان متحد هم‌ در خبری اعلام کرد؛ روز سه شنبه ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۱، حمید شریفی، دانشجوی مقطع دکترا در رشته بوم شناسی اکولوژیک در دانشگاه فردوسی مشهد و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، پس از اتمام مراحل بازجویی و تحمل بلاتکلیفی طولانی مدت با قید وثیقه آزاد شد. 

لازم به اشاره است، حمید شریفی، در تاریخ ۱۱ مهر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.‌

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه به هر شکل ممکن، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هامحمد رخشانیمحمد شمسمحمدرخشانیمحمدشمسمحاکمه بازداشت شدگان ۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان آبان ۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان اعتراضاتمحاکمه بازداشت شدگان اعتراضات کرجمحاکمه بازداشت شدگان اعتراضات سراسریمحاکمه بازداشت شدگان شهریور۱۴۰۱ندا محسنیندامحسنیهادی قنبرلوکژال خالدیانآرمان منبریآروین نیک پیآزادی با تودیع قرار وثیقهآزادی با تودیع وثیفهآزادی با تودیع وثیقهآزادی بازداشت شدگانافشین ریگیاحضار و بازداشت شهرونداناحضاروبازداشت شهرونداناسامی بازداشت شدگان زاهدانبازداشت بلاتکلیفبازداشت بلاتکلیفیبازداشت بلاتکلیفی شهروندانبازداشت بلاتکایبازداشت شهروندانبازداشت شهروندان معترضبازداشت شهروندان کوردبازداشت شهروندان کورد در مهابادبازداشت شهروندان کورد در مریوانبازداشت شهروندان کورد در کامیارانبازداشت شهروندان کورد در ایرانبازداشت شهروندان کردبازداشت شهروندان کرد ایرانبازداشت شهروندان کرد در ایرانحمید شریفیحمیدشریفیرامین سالارزهیرامبن‌سالارزهیسجاد مرادیعلی ریگیعلی رخشانیعمر آنشینیعادل سنجرانیعبدالمنان خردشاهیعبدالاحد خردشاهی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.