
حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۳۰ دی ماه ۱۳۹۹، علیرغم گذشت ۹ روز از بازداشت احمدرضا انصاری فر و نیما دهناد، این دو شهروند نوجوان کماکان در بازداشت و در وضعیت بلاتکلیف به سر می برند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه ۳۰ دی ماه ۱۳۹۹، احمدرضا انصاری فر – متولد: ۱۳۷۸ و نیما دهناد – متولد: ۱۳۸۲- شهروندان نوجوان بازداشت شده در شهرستان بهبهان علیرغم گذشت ۹ روز در وضعیت بلاتکلیف و در محرومیت از حقوق شهروندی یک متهم محبوس هستند.
بر همین اساس اتهام تفهیم شده به این ۲ شهروند نوجوان در مرحله بازپرسی که توسط شعبه بازپرسی در دادسرای عمومی و انقلاب بهبهان به نیما دهناد و احمدرضا انصاری فر تفهیم شده « فعالیت تبلیغی علیه نظام » است و این ۲ شهروند نوجوان از حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق شهروندی یک متهم محروم هستند.
این افراد، در تاریخ ۲۱ دی ماه ۱۳۹۹، در حالی که در خیابان در حال تردد بودند توسط ماموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و پس از انتقال به شعبه بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان بهبهان مورد تفهیم اتهام قرار گرفته و با صدور قرار قضائی به مکان نامعلومی منتقل شدند.
لازم به ذکر است، احمدرضا انصاری فر، پیش از این هم در تاریخ ۲ مرداد ماه ۱۳۹۹, توسط نیروهای امنیتی شهرستان بهبهان بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی و بازپرسی و تفهیم اتهام در تاریخ در تاریخ ۶ مرداد ماه ۱۳۹۹، با تودیع وثیقه آزاد شده بود.
- بیشتر بخوانید: بازداشت احمدرضا انصاری فر, شهروند ساکن بهبهان توسط نیروهای امنیتی
- بیشتر بخوانید: اعتراضات بهبهان: نه تن از بازداشت شدگان بطور موقت آزاد شدند
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن هستند و فقط ادعای عمل بر آن را دارند.
همچنین سرکوب شهروندان، ناقض اصل آزادی بیان و همچنین ناقض, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر حق افراد بر انتشار آزادانه افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی تاکید شده است.
بازداشت افراد بدون تفهیم اتهام فرد و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
اعتراف گیری با ضرب و شتم و تهدید، نقض اسناد بین المللی حقوق بشر است. در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین در ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی به صراحت کلام بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.