امیرپورنگ سرمدی طهرانی، فعال مدنی برای تحمل حبس بازداشت شد

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۱۲ آذر ماه ۱۳۹۹، چهار تن از ماموران انتظامی شهرستان بابلسر پس از مراجعه به محل کار امیر پورنگ سرمدی طهرانی، فعال مدنی ساکن این شهرستان، وی را برای تحمل حبس تعزیری اش بازداشت کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، ساعت ۹ صبح امروز چهارشنبه ۱۲ آذر ماه ۱۳۹۹، امیرپورنگ سرمدی طهرانی، فعال مدنی مشروطه خواه، ساکن شهرستان بابلسر، توسط ماموران انتظامی این شهرستان، با حکم جلب صادره از سوی شعبه ۱ اجرای احکام دادسرای زندان اوین بصورت نیابت فضائی برای تحمل حبس تعزیری ۵ ساله خود بازداشت و به زندان بابل منتقل شد. این زندانی سیاسی در مرحله بدوی توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به تحمل ۸ سال حبس تعزیری محکوم شد و این حکم در دادگاه تجدیدنظر استان تهران عیناً مورد تائید قرار گرفت. با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی تحمل ۵ سال از مجموع این حکم برای امیرپورنگ سرمدی اجباری است.
یک منبع نزدیک به خانواده پورنگ سرمدی در گفتگو با حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “پیش از ظهر امروز چهارشنبه ۴ مامور نیروی انتظامی با برگه جلب صادره از سوی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان بابل که با نیابت قضائی از سوی شعبه ۱ اجرای احکام دادسرای زندان اوین در تهران صادر شده بود با مراجعه به محل کار پورنگ سرمدی طهرانی، این فعال مدنی برای تحمل حبس تعزیری ۵ ساله اش بازداشت و به زندان بابل منتقل کردند.”
لازم به ذکر است، در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, امیرپورنگ سرمدی، فعال مدنی مشروطه خواه در پرونده ای به همراه ۹ تن دیگر از فعالان مدنی بعنوان متهم ردیف سوم پرونده قضائی خود از بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و فعالیت تبلیغی علیه نظام ۱ سال حبس تعزیری, توهین به رهبری ۲ سال حبس تعزیری محکوم شد.
پیش از این نیز یک منبع نزدیک به این افراد به حقوق بشر در ایران پیرامون اتهامات این افراد گفته بود: “اتهامات مذکور مربوط به فعالیتهای جملگی این افراد در فضای مجازی و با توجه به پستهای منتشر شده از این افراد در اکانت های شخصی آنها در حمایت از شاهزاده رضا پهلوی و فعالیتهای دیگری از قبیل عضویت در کمپین بابک خرمدین بوده است. این افراد همچنین فعالیتهایی با گروه موسوم به فرشگرد هم داشتند”.
در اواسط آذر ماه ۱۳۹۸, پس از ارجاع پرونده امیرپورنگ سرمدی طهرانی به همراه علی اصغر حسنی راد, همایون پرهیزگار, مریم سامقانی, علیرضا حاتمی, عطالله رضائی, ساسان نیک نفس, علی مطلبی, یاسین جمالی و سعیده قربانعلی, به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، جملگی این افراد از سوی ابوالقاسم صلواتی، قضای شعبه مذکور از بابت اتهامات توهین به رهبری, توهین به روح الله خمینی, توهین به مقدسات, اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور, فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به مسئولان محاکمه و در مجموع به تحمل ۹۹ سال و ۴ ماه حبس تعزیری, دو فقره ۷۴ ضربه شلاق و ۱ فقره مجازات محرومیتهای اجتماعی و ۱ فقره ممنوعیت خرج از کشور محکوم شدند.
امیرپورنگ سرمدی تهرانی در تاریخ ۳ مرداد ماه ۱۳۹۸، در پی یورش ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در تهران بازداشت و پس از انتقال به بند امنیتی ۲الف سپاه واقع در زندان اوین و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شده بود.
عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی, بازجو و بازپرسی بیطرف از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.
در ماده ۲ از اعلامیه جهانی حقوق بشر بر ممنوعیت تبعیض بر انسانها به دلیل تعلقات سیاسی و یا وابستگی آنها به گروههای سیاسی تاکید میکند.