بازداشت حسین زاده شایع، فعال فرهنگی اهل ماهشهر/ آزادی فاطمه تمیمی، فعال فرهنگی با تودیع وثیقه

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۱۱ دی ماه ۱۳۹۹، ماموران امنیتی شهرستان ماهشهر، حسین زاده شایع « شناوی »، فعال فرهنگی ساکن این شهرستان را بازداشت کردند. همچنین فاطمه تمیمی، فعال فرهنگی اهل این شهرستان، پس از اتمام بازجوئی های با تودیع وثیقه آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، ساعت ۴ بامداد یکشنبه ۳۰ آذر ماه ۱۳۹۹، حسین زاده شایع « شناوی » – متولد: ۱۳۵۷ – ساکن شهر کوره « شهرک طالقانی » واقع در شهرستان ماهشهر از توابع استان خوزستان و فعال فرهنگی، در پی یورش ماموران اداره اطلاعات به به منزل شخصی وی پس از تفتیش منزل و ضبط وسائلی از قبیل دوربين، موبايل و كامپيوتر، این فعال فرهنگی را بازداشت کرده و به همراه خود به مکان نامشخصی منتقل کردند. این شهروند از بیماری ناراحتی روده، آسم، عفونت و سنگ كليه رنج می برد و از دسترسی به داروهای مورد استفاده خود محروم مانده است. در خبری دیگر طی روزهای اخیر، فاطمه تمیمی، متولد: ۱۳۶۰ – متاهل و مادر ۲ کودک ۱۵ و ۱۱ ساله، فعال فرهنگی ساکن شهرستان ماهشهر از توابع استان خوزستان، پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه بطور موقت . تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشتگاه اداره اطلاعات ماهشهر آزاد شد.
کریم دحیمی، فعال حقوق بشر، ضمن اعلام این خبر در تشریح آن به حقوق بشر در ایران گفت: “ماموران اداره اطلاعات با چندین دستگاه خودروی شخصی ساعت ۴ صبح یکشنبه ۳۰ آذر ماه اطراف خانه حسین زاده شایع « شناوی » را محاصره کرده و با یورش خشونت آمیز در آن ساعات که همه خواب بودند باعث رعب و وحشت در میان اعضای خانواده وی شدند و با توجه به اینکه آقای حسین زاده شایع « شناوی » در زمینه تصویربرداری و عکس برداری فعال هست وسائل کاری وی از قبیل دوربین های تصویربرداری، کامپیوتر و گوشی تلفن همراه وی و دیگر اعضای خانواده اش را ضبط کرده و پس از بازداشت، این فعال فرهنگی را به بازداشتگاه اداره اطلاعات منتقل کردند اما هنوز مشخص نیست که آیا وی در بازداشتگاه ماهشهر باشد چون احتمال انتقالش به اهواز دور از ذهن نیست.
دحیمی در خصوص فعالیتهای حسین زاده شایع « شناوی » تصریح کرد: “این فعال فرهنگی در زمینه تصویر برداری از کنسرتها، مجالس و فعالیتهای فعالان فرهنگی استان خوزستان کار می کند و از جمله افرادی که وی کارهای تصویربرداری های وی را انجام داده فاطمه تمیمی، کارگردان و مستندساز اهل خوزستان است که در آذر ماه ۱۳۹۹، توسط ماموران اداره اطلاعات اهواز بازداشت شد و اخیرا با تودیع وثیقه آزاد شد.
- بیشتر بخوانید: بازداشت فاطمه تمیمی، فعال فرهنگی توسط نیروهای امنیتی
از جمله آثار فاطمه تمیمی، فعال فرهنگی، روستا به روستا می رفت، افسانه ها، لالايى ها، ترانه ها، نبردها را می توان اشاره کرده که بصورت کتابهایی برای کودک و نوجوان منتشر شده است.
سرکوب فعالان فرهنگی و بیان اتهامات امنیتی بر علیه آنها بدون وجود مستندات قانع کننده ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶، است.
عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی, بازجو و بازپرسی بیطرف از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.