جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

فرهاد فهندژ، شهروند بهایی پس از اتمام دوران حبس آزاد شد

0
416

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۳ شهریور ماه ۱۴۰۱، فرهاد فهندژ، شهروند بهایی محبوس در زندان رجایی شهر کرج پس از اتمام حبس خود آزاد شد.‌

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه ۳ شهریور ماه ۱۴۰۱، فرهاد فهندژ، شهروند بهایی و زندانی عقیدتی محبوس در فرعی اندرزگاه ۴ سالن ۱۰ زندان رجایی شهر کرج پس از اتمام دوران حبس تعزیری ۱۰ ساله خود آزاد شد.

براساس این گزارش، آزادی فرهاد فهندژ در حالی صورت گرفت که این شهروند بهایی محکومیت حبس تعزیری ۱۰ ساله خود را به پایان رساند.

لازم به ذکر است، فرهاد فهندژ، در تاریخ ۱۰ مهر ماه ۱۳۹۹، در پی مثبت اعلام شدن نتیجه غربالگری آزمایش کرونا به سلول انفرادی بند امن این زندان منتقل و در تاریخ ۲۱ مهر ماه ۱۳۹۹، به اندرزگاه ۴ فرعی سالن ۱۱ این زندان بازگردانده شد. 

این شهروند بهائی، در تاریخ ۲۶ مهر ماه ۱۳۹۱، به همراه ۱۷ شهروند بهائی دیگر توسط ماموران اداره اطلاعات استان گلستان در شهر گرگان بازداشت شد و در همان زمان ماموران اداره اطلاعات گرگان متوجه شدند که حکم بازداشت دیگری هم از تهران و در رابطه با پرونده یکی از زندانیان بهائی در تهران به نام عادل نعیمی، برای فرهاد فهندژ صادر شده است.

فرهاد فهندژ پس از ۳۵ روز بازداشت موقت که ۲۰ روز آن در انفرادی و بازجویی های فشرده بود به همراه ۶ شهروند بهائی دیگر از زندان گرگان به بند ۲۰۹ زندان اوین در تهران منتقل شد و پس از طی مراحل بازجوئی به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل و تحت بازجویی قرار گرفت.

پس از اتمام مراحل بازجوئی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات و بازپرسی در شعبه دادسرای ناحیه ۳۳ تهران، پرونده این شهروند بهائی به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی وقت، محمد مقیسه ارجاع شد.

با آغاز مراحل دادرسی در اردیبهشت ماه ۱۳۹۰، این شهروند بهایی توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمد مقیسه، از بابت اتهام اداره و تشکیل تشکیلات بهائی، به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. با اعلام اعتراض و ارجاع پرونده این شهروند بهائی به دادگاه تجدید نظر حکم صادره توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران عینا تائید شد.

سرکوب آزادی بیان و عقیده، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر حق افراد بر انتشار آزادانه افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی تاکید می کند.

شهروندان بهائی با طبق به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب ۶ اسفند ۱۳۶۹ از هرگونه حقوق شهروندی محروم هستند و از سوی حکومت جمهوری اسلامی با انواع و اقسام موارد نقض حقوق بشر و اعمال رفتارهای قهرآمیز روبرو هستند.

سرکوب بهائیان ایران ناقض ماده ۲، ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است که بر حق افراد بر انجام مناسک مذهبی و تبلیغات و انجام آموزشهای مذهبی چه بصورت جمعی و چه بصورت خصوصی تاکید می کند.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

اخبار پیشنهاد شده

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading