فرهاد میثمی و فرهاد فهندژ به بند عمومی زندان رجائی شهر منتقل شدند

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۲۲ مهر ماه ۱۳۹۹، فرهاد میثمی و فرهاد فهندژ، دو زندانی سیاسی محبوس در سلول انفرادی بند امن زندان رجائی شهر کرج به بند عمومی این زندان بازگردانده شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۲۱ مهر ماه ۱۳۹۹، فرهاد میثمی، فعال مدنی و زندانی سیاسی از سلول انفرادی بند امن زندان رجائی شهر کرج به اندرزگاه ۴ فرعی سالن ۱۱ این زندان منتقل شد. همچنین امروز سه شنبه ۲۲ مهر ماه ۱۳۹۹، فرهاد فهندژ، شهروند بهائی و هم بند قبلی فرهاد میثمی که در پی ابتلا به ویروس کووید ۱۹ به سلول انفرادی در بند امن این زندان منتقل شده بود اندرزگاه ۴ فرعی سالن ۱۰ این زندان منتقل شد.
یک منبع نزدیک به فرهاد میثمی به حقوق بشر در ایران گفت: “آقای میثمی، دیروز دوشنبه از سلول انفرادی در بند امن زندان رجائی شهر کرج به اندرزگاه ۴ فرعی سالن ۱۱ این زندان که مکان قبلی این زندانی سیاسی بود بازگردانده شد. علیرغم اینکه فرهاد میثمی به کرونا مبتلا شده اما هیچگونه درمان تخصصی برای این زندانی سیاسی صورت نگرفت اما وضعیت جسمانی فرهاد میثمی پس از انجام آزمایش غربالگری رضایت بخش هست.”
این منبع مطلع همچنین در مورد فرهاد فهندژ افزود: “این زندانی عقیدتی امروز پس از تحمل ۱۳ روز سلول انفرادی در بند امن زندان رجائی شهر و انجام آزمایش غربالگری همزمان با منفی اعلام شدن نتیجه آن و بهبودی کامل به فرعی اندرزگاه ۴ فرعی سالن ۱۰ این زندان بازگردانده شد.”
فرهاد میثمی، در تاریخ ۱۳ مهر ماه ۱۳۹۹، پس از مثبت اعلام شدن نتیجه آزمایش غربالگری اولیه کرونا به جای انتقال به مرکز درمانی به سلول انفرادی در بند زندان رجائی شهر منتقل شده بود.
- بیشتر بخوانید: فرهاد میثمی، زندانی سیاسی به کرونا مبتلا شد
همچنین فرهاد فهندژ، شهروند بهائی محبوس در اندرزگاه ۴ فرعی سالن ۱۰ زندان رجائی شهر کرج هم در تاریخ ۱۰ مهر ماه ۱۳۹۹، در پی مثبت اعلام شدن نتیجه غربالگری آزمایش کرونا به سلول انفرادی بند امن این زندان منتقل شده بود.
- بیشتر بخوانید: فرهاد فهندژ، زندانی بهائی به سلول انفرادی منتقل شد
فرهاد فهندژ، در تاریخ ۲۴ اسفند ماه ۱۳۹۸، به مرخصی اعزام شده بود و پس از اتمام دوران مرخصی و عدم موافقت مسئولان با تمدید این دوران برای سپری کردن ادامه حبس به زندان رجائی شهر کرج بازگشت.
لازم به ذکر است, این شهروند بهائی, در تاریخ ۲۶ مهر ماه ۱۳۹۱, به همراه ۱۷ شهروند بهائی دیگر توسط ماموران اداره اطلاعات استان گلستان در شهر گرگان بازداشت شد. این شهروند بهائی پس از بازداشت از سوی ماموران اداره اطلاعات گرگان متوجه شده بود که حکم بازداشت دیگری هم از تهران و در رابطه با پرونده یکی از زندانیان بهائی در تهران به نام “عادل نعیمی”، برای وی صادر شده است. فرهاد فهندژ پس از ۳۵ روز بازداشت موقت که ۲۰ روز آن در انفرادی و تحت بازجویی پیوسته گذشت به همراه ۶ شهروند بهائی بازداشت شده دیگر از زندان گرگان به بند ۲۰۹ زندان اوین در تهران منتقل شد و پس از طی مراحل بازجوئی به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شده بود.
پس از انتقال این شهروند بهائی به سلول انفرادی بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات و آغاز مراحل بازجوئی وی از بابت اتهام “تبلیغ آئین بهائیت” مورد تفهیم اتهام و بازجوئی قرار گرفت اما در مرحله بازپرسی و تفهیم اتهام این شهروند بهائی از بابت اتهام “اداره تشکیلات بهایی” هم مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.
پس از اتمام مراحل بازجوئی و بازپرسی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین و دادسرای امنیت تهران « دادسرای مقدس » پرونده این شهروند بهائی به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمد مقیسه ارجاع شد.
با آغاز مراحل دادرسی و ارجاع پرونده این شهروند بهائی به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمد مقیسه, جلسه دادرسی وی در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۰ تشکیل شد و این شهروند بهائی از بابت اتهام “اداره و تشکیل تشکیلات بهائی” به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. با ارجاع پرونده این شهروند بهائی به دادگاه تجدید نظر حکم صادره توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران عینا بر علیه این شهروند بهائی تائید شد.
لازم به ذکر است؛ در تاریخ ۱۸ آبان ماه ۱۳۹۸, فرهاد میثمی, فعال مدنی محبوس در اندرزگاه ۴ سالن ۳ زندان اوین بدون اطلاع قبلی و پس از فراخوانده شدن به دفتر رئیس اندرزگاه به مکان نامعلومی منتقل شده بود و پس از گذشت چند روز مشخص شد که این زندانی سیاسی به اندرزگاه ۴ سالن ۱۱ زندان رجایی شهر کرج منتقل شده است.
- بیشتر بخوانید؛ انتقال فرهاد میثمی, زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۴ زندان اوین به مکانی نامعلوم
- بیشتر بخوانید: فرهاد میثمی, فعال مدنی به زندان رجائی شهر کرج منتقل شد
فرهاد میثمی, در تاریخ ۱۹ مردادماه ۱۳۹۸, از بابت اتهامات؛ “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی” و “تبلیغ علیه نظام” توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی احمد زرگر، در مجموع به تحمل ۶ سال حبس تعزیری و ۱ سال محرومیت از فعالیتهای اجتماعی محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی, مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری برای این فعال مدنی لازم الاجرا شد. جملگی اتهامات فوق بر فرهاد میثمی به دلیل همراه داشتن چند بج سینه به نوشته ای با عنوان « من به حجاب اجباری اعتراض دارم » بوده است.
- بیشتر بخوانید؛ فرهاد میثمی, فعال مدنی به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد
لازم به ذکر است این فعال مدنی عصر روز سهشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۷, در کتابخانه شخصی خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از تفتیش آن مکان و ضبط لوازم شخصی به سلول انفرادی بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات در زندان اوین منتقل شد.
- بیشتر بخوانید؛ بازداشت ضیاء نبوی و فرهاد میثمی، دو فعال مدنی
فرهاد میثمی، از تاریخ ۹ مرداد ماه تا تاریخ ۲ دیماه ۱۳۹۷, به مدت ۵ ماه در اعتصاب غذا و در شرایط جسمانی بسیار و خیمی قرار گرفته بود. وخامت حال فرهاد میثمی به حدی بود که چهارشنبه ۴ مهرماه ۱۳۹۷, با توسل به خشونت از بند عمومی زندان اوین به اتاقی در مجاورت بهداری این زندان منتقل شده بود.
- بیشتر بخوانید؛ اعتصاب غذای فعال مدنی , فرهاد میثمی در زندان اوین
این زندانی سیاسی، در تاریخ ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۷, همزمان با آزادی موقت رضا خندان، همسر نسرین ستوده به اعتصاب غذای خود پایان داد.
برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مورد تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد.
همچنین سرکوب فعالان مدنی در ایران ناقض اصل آزادی بیان است که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میباشد که بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی آنها تاکید شده است.
عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم با هر نوع اتهام ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶، است.