
حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۱۸دی ماه ۱۴۰۱، بیانکا زیا، شهروند مسیحی آشوری، پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ماده ۱۸، طی روزهای گذشته، بیانکا زیا، شهروند مسیحی آشوری، ساکن تهران، پس از اتمام مراحل بازجویی و بازپرسی در زندان اوین و دادسرای ناحیه ۳۳ تهران، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان آزاد شد.
براساس این گزارش، بیانکا زیا، در دوران بازجویی و بازپرسی، در دادسرای ناحیه ۳۳ تهران، علاوه بر اتهاماتی مرتبط با اعتراضات سراسری، به (تبلیغات مذهبی) هم متهم شده مبنی آن نیز چند جلد انجیلی بوده که ماموران، هنگامتفتیش منزل اط وی توقیف کردند.
لازم به اشاره است، بیانکا زیا، در تاریخ ۵ آذر ماه ۱۴۰۱، در پی یورش ماموران وزارت اطلاعات به منزل وی واقع در تهران و پس از تفتیش منزل و توقیف برخی لوازم شخصی اش بازداشت و جهت بازجوئی به بند ۲۰۹ آن ارگان امنیتی واقع در زندان اوین منتقل شده بود.
همچنین، علت بازداشت این شهروند مسیحی آشوری، انتشار پستهایی بوده که وی در صفحات شخصی خود در فضای مجازی و برای حمایت از اعتراضات سراسری برگزار کرده بود.
ماموران وزارت اطلاعات، هنگام تفتیش منزل بیانکا زیا، مجسمه حضرت مریم، چند جلد کتاب مقدس، موبایل وی و مادرش، را توقیف کردند.
علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یکی از پیروان ادیان به رسمیت شناخته میشوند، با این حال دستگاههای امنیتی مسئلهی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال میکنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.
برخورد امنیتی با اقلیتهای مذهبی ناقض ماده ۲، ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است که بر حق افراد بر انجام مناسک مذهبی و تبلیغات و انجام آموزشهای مذهبی چه بصورت جمعی و چه بصورت خصوصی تاکید می کند.
بازداشت خودسرانه و ممانعت از دسترسی متهم به وکیل و سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
اعتراف گیری توام با ارعاب و تهدید، ناقض در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و مصداق بارز شکنجه است.