
حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۲۰ آذر ماه ۱۳۹۹، امیر خلعتبری، شهروند ساکن شیراز پس از اتمام مراحل بازجوئی و بازپرسی با تودیع وثیقه آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۱۹ آذر ماه ۱۳۹۹، امیر خلعتبری، شهروند ساکن شیراز و محبوس در بازداشتگاه موسوم به پلاک ۱۰۰ اداره اطلاعات این شهرستان پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد. این شهروند طی هفته گذشته در پی یورش ماموران امنیتی به کسب وی بازداشت شده بود.
یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “امیر در مراحل بازجوئی از حق دسترسی به وکیل محروم بوده و بازجویان وی را به اتهام انتشار یک عکس در صفحه اینستاگرامش با اتهام « فعالیت تبلیغی علیه نظام » بازجوئی و تفهیم اتهام کردند.”
لازم به ذکر است، در تاریخ ۱۳ آذر ماه ۱۳۹۹، امیر خلعتبری، توسط ماموران امنیتی شیراز در محل کسب خود بازداشت و چس از انتقال وی به خانه و تفتیش منزل و ضبط برخی اغلام شخصی جهت بازجویی و تفهیم اتهام به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شده بود.
- بیشتر بخوانید: بازداشت امیر خلعتبری شهروند ساکن شیراز توسط نیروهای امنیتی
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.
بازداشت افراد بدون تفهیم اتهام فرد و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
اعتراف گیری با ضرب و شتم و تهدید، نقض اسناد بین المللی حقوق بشر است. در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین در ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی به صراحت کلام بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.