
حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۱۲ دی ماه ۱۳۹۹، کوروش « یوسف » جلیل، فعال مدنی ساکن یاسوج پس از اتمام بازجوئی و بازپرسی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۱۱ دی ماه ۱۳۹۹، کوروش « یوسف » جلیل، شهروند ساکن شهرستان یاسوج و در بازداشت سازمان اطلاعات سپاه این شهرستان پس از اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۴۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد.
براساس این گزارش، کوروش « یوسف » جلیل، در مراحل بازجوئی و بازپرسی با اتهام « توهین به رهبری » در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان یاسوج مورد تفهیم اتهام و بازپرسی قرار گرفته است.
لازم به ذکر است، در تاریخ ۹ دی ماه ۱۳۹۹، در پی یورش ماموران سازمان اطلاعات سپاه شهرستان یاسوج به منزل شخصی کوروش « یوسف » جلیل، پس از تفتیش منزل و ضبط وسائل این فعال مدنی را بازداشت و به همراه خود بردند.
- بیشتر بخوانید: بازداشت کوروش جلیل توسط نیروهای امنیتی شهرستان یاسوج
این فعال مدنی ساکن شهرستان یاسوج، پیش از این هم در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، پس از احضار به شعبه ۵ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب یاسوج با اتهامات « توهین به رهبری »، « توهین به خمینی » و « توهین به مقدسات » مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و پس از آن با صدور قرار قضائی بازداشت شد و در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، با معرفی کفیل و تودیع قرار کفالتی به مبلغ ۷۰۰میلیون ریال بطور موقت تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد.
برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد تاکید شده در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری که از جمله قوانین جاری در دادگاههای کیفری ایران است و متهمان سیاسی و امنیتی بر مبنای آن مجموعه قوانین مورد محاکمه قرار میگیرند به صراحت کلام بر اطلاع یافتن متهم از اتهامات منتسبه و همچنین ادله اتهام انتسابی و فراهم آوردن امکانات دفاعی برای متهم در دفاع از خود در زمان محاکمه مورد تاکید قرار گرفته است.
همچنین سرکوب فعالان مدنی در ایران ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.