چهارشنبه , ۰۲ فروردین , ۱۴۰۲
چهارشنبه, مارس 22

آناهیتا خادمی، نوکیش مسیحی با تودیع وثیقه آزاد شد

0
77

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، آناهیتا خادمی، نوکیش مسیحی محبوس در زندان لاکان رشت، پس از اتمام بازجوئی ها با تودیع وثیقه آزاد شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ماده ۱۸، روز شنبه ۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، آناهیتا خادمی، نوکیش مسیحی و همسر عبدالرضا (ماتیاس) علی حق نژاد، نوکیش مسیحی اهل رشت مرکز استان گیلان، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم ۲ اتهام با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱۸۰ میلیون تومان از زندان لاکان رشت آزاد شد.‌

براساس این گزارش، اتهامات تفهیم شده به آناهیتا خادمی در مرحله بازپرسی (فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (تشویش اذهان عمومی) عنوان شده است.

لازم به اشاره است، آناهیتا خادمی، در تاریخ ۱۳ دی ماه ۱۴۰۱،‌ پس از احضار به اداره اطلاعات رشت، بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه آن ارگان امنیتی و طی مراحل بازجوئی سپس به زندان لاکان در این شهر منتقل شده بود.

آناهیتا خادمی، پیش از این هم‌به سبب عقاید مذهبی خود توسط ماموران اداره اطلاعات شهر رشت بازداشت و تهدید به پرونده سازی شده بود.‌

عبدالرضا «ماتیاس» علی حق نژاد، در تاریخ ۲۱ بهمن ماه ۱۳۹۷ هم پس از یورش نیروهای امنیتی به منزل وی بازداشت و پس از انتقال به بند امنیتی وزارت اطلاعات و طی مراحل بازجویی و بازپرسی در مرحله دادرسی در تاریخ ۲ مرداد و ۱ مهر ماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، به اتهام (اقدام علیه امنیت ملی) محاکمه و به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم پس از ارجاع پرونده به شعبه ۳۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست احمد زرگر، عینا تائید شده بود.‌ 

با توجه به اجرایی شدن این حکم و بازداشت عبدالرضا علی حق نژاد و انتقال وی به زندان اوین، پس از اعمال ماده ۴۷۷ و تائید درخواست اعاده دادرسی و ارجاع پرونده به شعبه هم عرض این نوکیشان مسیحی تا زمان ابلاغ قطعی حکم دادگاه با تودیع قرارکفالت و وثیقه آزاد شد.

در تاریخ ۹ اسفند ماه ۱۴۰۰، شعبه ۳۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، پس از بررسی مجدد پرونده حکم تبرئه و قرار منع تعقیب عبدالرضا علی حق نژاد را صادر کرد. 

علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یکی از پیروان ادیان به رسمیت شناخته می‌شوند، با این حال دستگاه‌های امنیتی مسئله‌ی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال می‌کنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.

برخورد امنیتی با اقلیتهای مذهبی ناقض ماده ۲، ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است که بر حق افراد بر انجام مناسک مذهبی و تبلیغات و انجام آموزشهای مذهبی چه بصورت جمعی و چه بصورت خصوصی تاکید می کند.

بازداشت خودسرانه و ممانعت از دسترسی متهم به وکیل و سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

اعتراف گیری توام با ارعاب و تهدید، ناقض در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و مصداق بارز شکنجه است.

برچسب هافعالیت اقلیتهای مذهبیمحاکمه نوکیشان مسیحیمحاکمه اقلیتهای مذهبیمحاکمه دگراندیشان مذهبیمحرومیت از حقوق شهروندی اقلیتهای مذهبیمسیحیان رشتنقض حقوق اقلیتهای مذهبی در ایراننقض حقوق دگراندیشان مذهبینقض حقوق شهروندی اقلیتهای مذهبینقض حقوق شهروندی دگراندیشان مذهبینوکیش مسیحینوکیشان مسیحینوکیشان مسیحی ایراننوکیشان مسیحی ایرانینوکیشان مسیحی بوشهرنوکیشان مسیحی در ایراننوکیشان مسیحی در جمهوری اسلامینوکیشان مسیحی رشتنوکیشان مسیحی غیرتثلیثی در ایراننوکیشان مسیحیتنوکیشان مسبحینوکیشان‌مسبحیپیروان اقلیتهای مذهبیآناهیتا خادمیآناهیتاخادمیآزادی با تودیع وثیقهاقلیتهای مذهبیاعمال فشار بر نوکیشان مسیحی در ایرانبازداشت نوکیشان مسیحیبازداشت نوکیشان مسیحی در بندرانزلیبازداشت نوکیشان مسیحی در دزفولبازداشت پیروان‌ سایر ادیانبازداشت دگراندیشان مذهبیبررسی دموکراسی در مورد دگراندیشان مذهبی در ایرانتبعید نوکیشان مسیحیجامعه دگراندیشان مذهبیحقوق شهروندی دگراندیشان مذهبی در ایراندگراندیشان مدهبیدگراندیشان مذهبی در ایراندگراندیشان مذهبی در جمهوری اسلامیدگراندیشان مسیحیدگراندیشان مسیحی در ایراندگراندیشان سیاسیدگراندیشان سیاسی در ایرانزندان لاکان رشتسرکوب نوکیشان مسیحیسرکوب گسترده دگراندیشان مذهبیسرکوب دگراندیشان مذهبیسرکوب دگراندیشان مذهبی در ایرانسرکوب دگراندیشان مسیحی در ایران

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.