دوشنبه , ۰۷ فروردین , ۱۴۰۲
دوشنبه, مارس 27

محکومیت آرمین شریفه و هاوژین لطفی به جزای نقدی بدل از حبس تعزیری

0
91

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۱۳بهمن ماه ۱۴۰۱، قاضی سعیدی، رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج با صدور دادنامه ای هاوژین لطیفی و آرمین شریفه را به حبس قابل تبدیل به جزای نقدی محکوم کرد.‌

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای گذشته، آرمین شریفه – فعال کارگری به همراه همسرش هاوژین لطیفی، پس از محاکمه در شعبه اول دادگاه انقلاب شهر سنندج مرکز استان کردستان به ریاست قاضی سعیدی، هر یک به تحمل ۱ ماه حبس تعزیری و ۱۱ ماه حبس تعلیقی به طول مدت تعلیق ۴ ساله محکوم شدند و این حکم در پی اعلام تسلیم به رای متهمان پرونده به پرداخت جزای نقدی به میزان ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای هر نفر تبدیل شد.

رضا شریفه، پدر آرمین شریفه، ضمن اعلام این خبر در صفحه شخصی خود تشریح کرد:”طی ابلاغیه‌ای از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب، آرمین شریفه و هاوژین لطیفی برابر ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی کتاب تعزیرات و ماده ۲ از قانون کاهش مجازات حبس تعزیری به لحاظ امنیتی بودن جرم و آثار زیانبار ناشی از آن که باعث (تشویش و تحریک عمومی) می‌گردد هر یک به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند اما باتوجه به بیماری آرمین شریفه و شرایط قرنطینه وی بعد از عمل پیوند مغز استخوان، ۱۱ ماه از مجموع ۱۲ ماه حبس را به مدت ۴ سال از تاریخ صدور حکم تعلیق مراقبتی تبدیل کردند.”

رضا شریفه همچنین افزود:”در طول مدت تعلیق ۴ ساله آرمین و همسرش باید هر ۴ ماه ۱ مرحله خود را به اداره اطلاعات سپاه سنندج معرفی کنند، از درج مطالب و تصاویر که برای سیاه نمایی علیه نظام در فضای مجازی خودداری کنند و از شرکت در هر گونه تجمعی ممانعت کنند. در صورت تخلف از حکم در مرتبه اول بنا به درخواست دادستان یا قاضی مجری حکم به دستور  دادگاه صادر کننده حکم قطعی، به مدت تعلیق اضافه یا قرار تعلیق لغو می‌گردد. تخلف از دستور دادگاه در مرتبه دوم باعث الغا قرار تعلیق می‌گردد و در صورت ارتکاب مجدد جرایم عمدی مستوجب حد قصاص، دیات یا تعزیری تا درجه هفت علاوه بر مجازات جرم اخیر مجازات معلق نیز اجرا خواهد شد.”

پدر آرمین شریفه در خاتمه افزود:”با توجه به شرایط درمانی آرمین، هر ۲ تسلیم به حکم خود را به قاضی سعیدی، رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب ارائه دادند و ایشان نیز مجازات ۱ ماه حبس تعزیری آنها را به جریمه نقدی به میزان ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تبدیل کرد.” 

لازم به ذکر است، آرمین‌شریفه و همسر وی هاوژین لطفی، در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، پس از یورش ماموران اداره اطلاعات سپاه سنندج به خانه آنها و تفتیش منزل و ضبط گوشی های تلفن‌همراه این زوج بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه آن ارگان‌ امنیتی و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی سپس عصر ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، آزاد شدند. 

بازداشت آرمین شریفه در حالی صورت گرفت که او در تاریخ ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، پس از احضار تلفنی به اداره اطلاعات شهر سنندج، در خصوص مشارکت او در اعتراضات کارگری در شهر سنندج بازجوئی شده بود.

آرمین شریفه، پیشتر هم در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷، پس از احضار به اداره اطلاعات سنندج بازداشت و پس از طی‌ مراحل بازجوئی در تاریخ ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۲۰ میلیون تومان آزاد شده بود.

با آغاز مراحل دادرسی، آرمین شریفه، در تاریخ ۱۷ مردادماه ۱۳۹۷، با اتهامات (تبلیغ علیه نظام) و(عضویت در گروهک‌های مخالف نظام)به همراه امیر شهابی و یدالله صمدی تودار، توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب و شعبه ۱۰۹ دادگاه کیفری ۲ سنندج محاکمه و سپس تبرئه شدند.

در پی اعتراض دادستان سنندج، این پرونده به شعبه ۴ دادگاه تجدیدنظر استان کردستان ارجاع و آرمین شریفه و ۲ متهم‌دیگر این پرونده، در تاریخ ۶ اسفند ماه ۱۳۹۷ محاکمه شده بود. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه به هر شکل ممکن، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.