
حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۷ مرداد ماه ۱۳۹۹, آتش سوزی در کوه برچک واقع در منطقه طلحه در بخش بوشکان شهرستان دشتستان از توابع استان بوشهر که از دوشنبه هفته جاری آغاز شده کماکان ادامه دارد.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, امروز سه شنبه ۷ مرداد ماه ۱۳۹۹, غلامرضا منتظری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر از آتش سوزی در منطقه طلحه خبرداد و در ادامه مرتفع بودن مراتع را علت ناتوانی در مهار این آتش سوزی عنوان کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر در تشریح خبر گفت: “ آتشسوزی در کوه برچک منطقه طلحه در بخش بوشکان شهرستان دشتستان ساعت ۲۱ دوشنبه ۶ مرداد ماه ۱۳۹۹ آغاز شد. این آتشسوزی بر اثر صاعقه رخ داده و به علت کوهستانی و سخت گذر بودن منطقه خاموش کردن آن دشوار است.”
منتظری در ادامه افزود: “با توجه به مرتفع بودن منطقه حادثه و گرمای هوا نیاز است که نیروهای تازه نفس برای مهار آتش اعزام شوند که بر همین اساس از سازمان جنگلها و مراتع کشور درخواست بالگرد کردهایم تا بتوان نیرو به منطقه فرستاد.”
ویدر پایان زمینه آتش سوزی را چنین بیان کرد: “گیاهان منطقه شامل بادام کوهی، انجیر کوهی، بنه و گیاهانی مانند گون است که با توجه به بارندگیهای خوب زمستانی دارای پوشش متراکمی هستند و همین موضوع زمینهای برای گسترش آتش سوزی شده است.”
تداوم و گسترش این آتش سوزی ها در حالی است که در تاریخ ۲۷ خرداد ماه ۱۳۹۹, مسعود منصور, رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور از وقوع ۷۴۰ حریق در جنگلها و مراتع کشور از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا تاریخ ۲۴ خرداد ماه سالجاری خبر داد که بر اثر این آتش سوزیها دستکم ۸ هزار هکتار از مراتع و جنگلها طعمه حریق شده است.
در هدف ۱۵ از سند ۲۰۳۰ یونسکو که پس از تصویب در سال ۲۰۱۶ برای اجرای مفاد و اهداف در اختیار کشورها قرار گرفت به صراحت بر حق افراد در برخورداری از محیط زیست و همچنین حفاظت از منابع طبیعی تاکید کرده است. متن هدف ۱۵ از سند ۲۰۳۰ عبارت است از: “حفاظت، بازیابی و ترویج استفاده پایدار از اکوسیستم های زمینی، مدیریت پایدار جنگل ها، مبارزه با بیابان زایی، متوقف و معکوس نمودن فرسایش زمین و توقف از بین بردن تنوع زیستی”. این هدف مشتمل بر حفاظت، احیاء و استفاده پایدار از جنگل ها، تالاب ها، کوه ها و نواحی خشک, توقف جنگل زدایی, مبارزه با بیابان زایی, کاهش تخریب زیستگاه های طبیعی و جلوگیری از انقراض گونه های در معرض خطر, اشتراک گذاری منصفانه مزایای ناشی از استفاده از منابع ژنتیک در راستای توافقات بین المللی, پیشگیری از پدیدار شدن گونه های مهاجم و بیگانه در زیست بوم های خشکی و آبی, مبارزه با صید غیرقانونی و قاچاق گونه های حفاظت شده است.