زندان رجائی شهر کرج: احکام اعدام دستکم ۷ زندانی متهم به قتل اجرا شد

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, احکام اعدام دستکم ۷ زندانی متهم به قتل عمد محبوس در زندان رجائی شهر کرج به اجرا در آمد. این افراد طی روزهای گذشته جهت اجرای احکام اعدام به سلول انفرادی در این زندان منتقل شده بودند.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از سازمان حقوق بشر ایران, سحرگاه امروز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, محسن رضاییان، علیرضا آریایی، حمیدرضا اصغرپور ماسوله، مصطفی قیاسوند، مهدی عاصمی و آنا دردی بابایی و یک زندانی دیگر با هویت نامشخص, جملگی افراد با اتهام قتل عمد اعدام شدند. احکام اعدام این افراد پس از صدور از سوی دادگاه در دیوان عالی کشور تائید شده بود. از میان افراد اعدام شده محسن رضائیان پیش از این نیز یک دست و یک پای خود را از دست داده بود.
از میان افرادی که اعدام شدند آنا دردی بابایی, از سال ۱۳۷۱ تا زمان اجرای حکم، یعنی ۲۸ سال در زندان به سر برده بود.
همچنین یک منبع مطلع گفت: “محسن رضاییان پیش از بازداشت بر اثر برق گرفتگی، یک دست و یک پای خود را از دست داده بود”.
این منبع همچنین افزود: “حمیدرضا اصغرپور ماسوله با مراسم قسامه به اعدام محکوم شده بود. اتهامش قتل زنش بود ولی وجود قتل هم جای شبهه داشت. پزشکی قانونی بار اول نظر به مرگ طبیعی همسر وی داده بود و گفته بود که کبودیهای روی بدن فرد فوت شده بر اثر تلاش برای احیا است که تیم اورژانس انجام داده. ولی بعدا نظرشان را عوض کردند. دادگاه نیز در آخر با مراسم قسامه وی را به اعدام محکوم کرد”.
در ساعات اولیه صبح روز یکشنبه ۳۱ فروردین ماه ۱۳۹۹, مصطفی غیاثوند, محسن رضاییان, علیرضا آریایی, حمیدرضا اصغرپور ماسوله, بهروز حاجی زاده, زندانیان متهم به قتل عمد محبوس در اندرزگاه ۱ زندان رجائی شهر کرج جهت اجرای احکام اعدام به سلول انفرادی منتقل شدند. به همراه این افراد ۵ زندانی دیگر با هویت نامشخص نیز به سلول انفرادی منتقل شده بودند.
- بیشتر بخوانید: زندان رجائی شهر: انتقال دستکم ۱۰ زندانی متهم به قتل به سلول انفرادی جهت اجرای احکام اعدام
حقوق بشر در ایران, در تاریخ ۲۴ آذرماه ۱۳۹۸, با انتشار گزارشی انتقال محسن رضاییان, دارای ۳۲ سال سن, متهم به قتل از اندرزگاه ۱سالن ۲ به سلول انفرادی برای اجرای حکم اعدام را اطلاع رسانی کرده بود. این زندانی از سال ۱۳۹۵ در زندان بسر می برد و پیش از این نیز در پی انتقال به سلول انفرادی موفق به اخذ مهلت از مسئولان اجرای احکام برای جلب رضایت ولی دم مقتول شده بود.
بر اساس گزارش سالانه سازمان عفو بین الملل، در سال ۲۰۱۹ میلادی, حکومت ایران دست کم ۲۵۱ نفر را اعدام کرده و دستکم ۴ نفر از اعدام شد گان در زمان وقوع جرم کمتر از ۱۸ سال سن داشتند. با این حال، به دلیل عدم شفافیت مقامات، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و ممکن است بسیار بالاتر از رقم اعلام شده باشد.
با توجه به اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر هیچ فردی نباید مورد رفتاری قرار بگیرد که منجر به تنزل مقام انسانی وی بشود.
براساس آمارهای منتشره از سوی سازمانهای مدافع حقوق بشر ایران از جمله کشورهایی است که دارای سرانه اعدام بسیار زیادی است و در رتبه جهانی ایران بعد از چین بالاترین تعداد اعدامهای سالیانه را دارا می باشد.
در تاریخ ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۸, سازمان عفو بین الملل, با انتشار گزارشی که به تفسیر موارد نقض حقوق بشر در ایران پرداخته بود در بخشی از این گزارش پیرامون صدور و اجرای احکام اعدام اعلام کرد: “حکم اعدام همچنان برای اعمالی در نظر گرفته شد که در قوانین بین المللی حقوق بشر مجاز به شمار میروند، اعمالی که از جمله شامل رابطه جنسی افراد همجنس با رضایت متقابل و روابط جنسی خارج از چارچوب زناشویی می شد؛ صدور حکم اعدام همچنین برای جرایمی از قبیل توهین به پیامبر اسلام , محاربه و افساد فی الارض, ادامه یافت که تعریف بسیار مبهمی دارند”.