شنبه , ۰۸ مهر , ۱۴۰۲
یکشنبه, اکتبر 1

احکام اعدام دستکم ۲ زندانی در زندان رجائی شهر کرج اجرا شد

0
865

حقوق بشر در ایران – سحرگاه چهارشنبه ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۸, احکام اعدام محمد چراغی, مهرداد بیرانوند, دو زندانی متهم به جرائم غیرسیاسی محبوس در زندان رجائی شهر کرج که پیش از این جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل  شده بودند به اجرا در آمد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, سحرگاه چهارشنبه ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۸,  محمد چراغی, زندانی متهم به محاربه از طریق سرقت مسلحانه از اندرزگاه ۳ سالن ۷ و مهرداد بیرا نوند, زندانی متهم به قتل عمد از اندرزگاه ۱ سالن ۳ در زندان رجائی شهر کرج که پیشتر احکام اعدام آنها از سوی دیوان عالی کشور تائید شده بود اعدام شدند. 

حقوق بشر در ایران, در تاریخ ۲۷ بهمن ماه ۱۳۹۸, با انتشار گزارشی با مضمون “انتقال دستکم ۳ زندانی به سلول انفرادی جهت اجرای احکام اعدام”, احتمال اجرای احکام اعدام این افراد را اطلاع رسانی کرده بود. 

پیش از این نیز یک منبع مطلع به حقوق بشر در ایران پیرامون این افراد گفته بود: “محمد چراغی با نام مستعار « قلی », با اتهام محاربه از طریق سرقت مسلحانه توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی به اعدام محکوم شده بود برای اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شد. محمد چراغی از جمله افراد هم پرونده با بهمن کونانی, فرزاد کونانی, سامان کونانی و غلام کونانی می باشد”.

لازم به ذکر است, بهمن کونانی که به اتهام سرقت مسلحانه بازداشت و به حبس ابد محکوم شده بود در اردیبهشت ماه سالجاری در یک نزاع داخل زندان رجائی شهر کرج به قتل رسید. فرزاد کونانی, سامان کونانی و غلام کونانی, سه تن از برادران وی در سال ۱۳۹۱, از بابت همین پرونده در تهران اعدام شدند.

این منبع مطلع همچنین پیرامون مهرداد بیرانوند نیز گفته بود: “این زندانی از بابت اتهام قتل عمد در یک درگیری پس از بازداشت به اعدام محکوم شدند”.

با توجه به اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر هیچ فردی نباید مورد رفتاری قرار بگیرد که منجر به تنزل مقام انسانی وی بشود. 

براساس آمارهای منتشره از سوی سازمانهای مدافع حقوق بشر,  ایران از جمله کشورهایی است که دارای سرانه اعدام بسیار زیادی است و در رتبه جهانی ایران بعد از چین بالاترین تعداد اعدامهای سالیانه را دارا می باشد. 

مجازات اعدام از جمله موارد نقض حقوق بشر در ایران  است که گزارشگران ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در گزارشهای ادواری خود بر آن تاکید کرده و از حکومت ایران خواسته اند تا نسبت به توقف صدور و اجرای این احکام با سازمانهای مدافع حقوق بشر همکاری کند. 

در تاریخ ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۸, سازمان عفو بین الملل, با انتشار گزارشی که به تفسیر موارد نقض حقوق بشر در ایران پرداخته بود در بخشی از این گزارش پیرامون صدور و اجرای احکام اعدام اعلام کرد: “حکم اعدام همچنان برای اعمالی در نظر گرفته شد که در قوانین بین المللی حقوق بشر مجاز به شمار میروند، اعمالی که از جمله شامل رابطه جنسی افراد همجنس با رضایت متقابل و روابط جنسی خارج از چارچوب زناشویی می شد؛ صدور حکم اعدام همچنین برای جرایمی از قبیل « توهین به پیامبر اسلام », « محاربه » و « افساد فی الارض », ادامه یافت که تعریف بسیار مبهمی دارند”.

برچسب هازندان رجائی شهرسرقت مسلحانهاجرای حکم اعدام در ایرانمجازاتهای بیرحمانهزندانی رجایی شهر کرجاعدامیان ایرانمحمد چراغیمهرداد بیرامونداعدام در ایراننقض حقوق بشر در ایراناعدام قتلحقوق بشر در جمهوری اسلامیقتل در ایرانمجارات اعدام در ایراناعدام متهمان به قتلرضاحاتمیانمهردادبیراموندحقوق بشر در ایراناتهاماعدام در زندان رجائی شهرقتل عمد حکومتیاتهام سرقت مسلحانهاتهام قتل عمداجرای حکم اعدام زندانیان در ایرانرضا حاتمیاناعدام رضا حاتمیاناجرای حکم اعدامزندان رجایی شهراتهام قتلزندانی اعدامیحقوق بشر در جمهوری اسلامی ایراناعدامیانقتل عمد زندانیانمهرداد بیرانوندزندانی متهم به سرقت مسلحانهقتلاعدام در ملاء عامزندان رجائی شهر کرجاعدام متهم به قتلاعدامیان در ایرانزندانیان متهم به قتلاجرای حکم اعدام در زندان رجائی شهرمهردادبیرانوندقتل عمداجرای اعداماتهام محاربهزندان رجائیزندانیان اعدامیاجرای حکم اعدام در زندان رجائی شهر کرجاجرای حکم اعدام در زندانسرقت مسلحانه در ایراناعدام قتل عمدسرکوب شهروندان در ایراناعدامنقض حقوق بشر در زندان رجائی شهراعدام در زندانهای ایرانزندانیان اعدامی در ایراناعدام در جمهوری اسلامیاعدام محمدچراغیاعدام / حق حیاتحقوق شهروندیزندانی محکوم به اعداممجازاتهای غیر انسانیحقوق بشر درایراناعدام زندانیان متهم به قتلاجرای احکام اعدامزندان متهم به سرقت مسلحانهاعدام مهرداد بیرانوند

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: