گزارشی از وضعیت مهدی فراحی شاندیز, زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی کرج

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۸ فروردین ماه ۱۳۹۹, مهدی فراحی شاندیز, زندانی سیاسی محبوس در سالن ۶ اندرزگاه ۲ زندان مرکزی کرج در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس تعزیری خود از بابت اتهام توهین به رهبری می باشد. این زندانی سیاسی از تاریخ ۱۲ دی ماه سال ۱۳۹۰ در پی بازداشت از سوی نیروهای امنیتی به اتهام توهین به رهبری تحت بازجوئی قرار گرفت و از آن زمان تا به امروز با احتساب پرونده بازداشت وی در سال ۱۳۸۸, مهدی فراحی شاندیز دارای چندین فقره محکومیت حبس تعزیری با اتهام “توهین به رهبری” می باشد. طرح این اتهامات به این زندانی سیاسی از بابت تکرار جرائم در طی تحمل دوران حبس در زندانهای اوین, زندان رجائی شهر کرج و همچنین زندان مرکزی کرج بوده است.
به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز جمعه ۸فروردین ماه ۱۳۹۹, مهدی فراحی شاندیز, زندانی سیاسی محبوس در سالن ۶ اندرزگاه ۲ زندان مرکزی کرج, که از دی ماه سال ۱۳۹۰ برای دومین بار از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد از بابت تشکیل ۹ پرونده مختلف با اتهامات توهین به رهبری, توهین به مسئولان و اخلال در نظام عمومی و افترا به احکام حبس تعزیری محکوم شد از از حق مرخصی و استفاده از سایر حقوق زندانیان محروم مانده است.
بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران گفت: “مهدی فراحی شاندیز, با توجه به بیماری قلبی « سکته » که در تابستان سال ۱۳۹۸ به آن مبتلا شد همچنان از داروهای قلبی استفاده می کند و علیرغم این موارد نیاز به اعزام به مرخصی دارد اما مسئولان زندان مرکز کرج از اعزام وی به مرخصی سر باز می زنند و این در حالی است که مهدی فراحی شاندیز از سال ۱۳۹۰ که بازداشت شده به مرخصی اعزام نشده است”.
لازم به ذکر است, مهدی فراحی شاندیز, برای اولین بار در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۳۸۸, در جریان برگزاری مراسم روز جهانی کارگر که در پارک لاله تهران برگزار شده بود از سوی ماموران امنیتی بازداشت شد. ماموران امنیتی در زمان بازداشت اقدام به تفتیش محل زندگی وی و ضبط مدارک، وسایل شخصی و کتابهای وی کرده بودند. مهدی فراحی شاندیز, پس از آن به سلول انفرادی بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل شده بود. این شهروند پس از اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام از بابت “فعالیت تبلیغی علیه نظام” توسط دادگاه انقلاب تهران به تحمل ۹ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. مهدی فراحی شاندیز, در تاریخ ۱۱ بهمن ماه ۱۳۸۸ پس از اتمام دوران حبس از زندان اوین آزاد شده بود.
این زندانی سیاسی در تاریخ ۱۲ دی ماه سال ۱۳۹۰, در پی چندین مرحله مراجعه به دادگاه انقلاب برای گرفتن لوازم و مدارک توقیف شدهاش (گذرنامه، شناسنامه، کارت ملی، کامپیوتر و…) با ممانعت آنها از ورود به شعبه مورد نظر مواجه شد و پس از مقاومت بازداشت و با سلول انفرادی بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات در زندان اوین منتقل شد.
مهدی فراحی شاندیز, پس از طی مراحل بازجوئی از بابت اتهامات “توهین به رهبری” و “اخلال در نظم عمومی”, توسط شعبه ۱ بازپرسی دادسرای امنیت « دادسرای مقدس » تهران تفهیم اتهام شد و با آغاز مراحل دادرسی بدون حضور وکیل از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “محمد مقیسه” از بابت اتهام توهین به رهبری به تحمل ۳ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام اخلال در نظم عمومی هم به ۵۰ ضربه شلاق تعزیری محکوم شده بود. این حکم توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تائید شد. این حکم در راستای اعطای عفو مشروط به زندانیان سیاسی به مناسبت عید فطر به میزان ۱/۲ کاهش پیدا کرد.
این زندانی سیاسی در تاریخ ۱۸ فروردین ماه ۱۳۹۲ و در حالی محکومیت حبس تعزیری خود را از بابت پرونده قبلی خود در پی تکرار جرم از بابت اتهام توهین به رهبری توسط شعبه ۵ بازپرسی دادسرای امنیت تهران تفهیم اتهام شد. این زندانی سیاسی پس از ارجاع پرونده وی به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب از بابت اتهام مذکور به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم توسط دادگاه تجدید نظر استان تهران عینا مورد تائید قرار گرفت. عفو اعطا شده به این زندانی سیاسی از بابت پرونده اول هم در دادنامه صادره از سوی دادگاه انقلاب تهران لغو شد.
فراحی شاندیز, در تاریخ ۳ آبان ماه سال ۱۳۹۵, در پی بروز درگیری با یکی از مسئولان زندان رجائی شهر کرج با پاره کردن عکس “علی خامنه ای”, از بابت اتهام توهین به رهبری برای سومین بار تفهیم اتهام شد و پس طی مراحل بازپرسی در شعبه ۱ بازپرسی دادسرای امنیت و اتمام مراحل بازپرسی با ارجاع پرونده این زندانی سیاسی به دادگاه انقلاب کرج در تاریخ ۲ بهمن ماه ۱۳۹۵, مجدداً به تحمل ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. این حکم عیناً توسط دادگاه تجدیدنظر استان البرز تائید شد.
این زندانی سیاسی در تاریخ ۲۶ آبان ماه ۱۳۹۵, برای چهارمین بار و در حالی که در زندان رجائی شهر کرج در حال تحمل حبسهای خود از بابت چندین پرونده با اتهام توهین به رهبری بود مجدداً در پرونده ای دیگر توسط شعبه ۱۲ دادسرای عمومی و انقلاب کرج با اتهام “۴ مورد توهین به رهبری”, تفهیم اتهام شد و پس از ارجاع پرونده وی به دادگاه انقلاب کرج به تحمل ۳ سال دیگر حبس تعزیری محکوم شد.
مهدی فراحی شاندیز, در تاریخ ۸ مرداد ماه ۱۳۹۶, مجدداً با اتهام توهین به رهبری که در پی پاره کردن علی خامنه ای به این زندانی سیاسی محبوس در زندان رجائی شهر منتسب شده بود تفهیم اتهام شد و پس از ارجاع پرونده وی به دادگاه انقلاب کرج به تحمل ۲ سال دیگر حبس تعزیری محکوم شد. این حکم توسط دادگاه تجدید نظر استان البرز عیناً تائید شد.
مهدی فراحی شاندیز در تاریخ ۲۹ خرداد ماه سال ۱۳۹۶, در پرونده ای دیگر با اتهام “افترا”, توسط شعبه ۷ دادسرای عمومی و انقلاب کرج تفهیم اتهام شد و پس از ارجاع پرونده این زندانی سیاسی به دادگاه انقلاب کرج به تحمل ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود که این حکم عیناً توسط دادگاه تجدیدنظر استان البرز تائید شد.
فراحی شاندیز, در پرونده ای که در تاریخ ۶ شهریور ماه ۱۳۹۶, مجدداً به اتهام “توهین به رهبری” و “توهین به مقام قضائی”, توسط شعبه ۱ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب کرج تفهیم اتهام شد و توسط دادگاه انقلاب این شهرستان در تاریخ ۲۰ آذر ماه ۱۳۹۶, به تحمل ۳ ماه و ۱ روز حبس تعزیری دیگر محکوم شد.
این زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج، آخرین بار در شب ۲۱ بهمنماه ۱۳۹۷ به خاطر سر دادن شعار های اعتراضی علیه سران حکومت مورد ضرب و جرح قرار گرفت و سپس به سلول انفرادی منتقل شده بود.
- بیشتر بخوانید؛ مهدی فراحی شاندیز؛ انتقال به سلول انفرادی توام با ضرب و شتم
مهدی فراحی شاندیز, فارغ التحصیل رشته مهندسی برق و دبیر فیزیک و ریاضی دبیرستان های تهران، در طی سالهایی که در زندان سپری کرده در اثر شکنجه دچار ضایعاتی در بینایی، شنوایی و شکستگی دنده شد. این زندانی سیاسی در سال ۱۳۹۲ در زندان اوین پس از ضرب و شتم از سوی بازجویان دچار نقض در بینایی و بروز لکه سیاه در چشم راستش شد که مانع بینایی چشم راست وی شده است. همچنین در سال ۱۳۹۶ نیز توسط رئیس وقت زندان رجائی شهر بشدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود به طوری که دچار ناشنوایی در گوش چپ و شکستگی پهلو گردید.
مهدی فراحی شاندیز روز ۱۸ خرداد ۱۳۹۶، در یک اقدام ناگهانی از زندان رجائی شهر به زندان چوبین در قزوین منتقل شد و پس از ۱۰ روز مجدد به کرج منتقل گردید و یک شب را در کلانتری ۱۱ کرج به سر برد و فردای آن روز به شعبه ۷ اجرا احکام دادگاه انقلاب کرج به ریاست قاضی شهری فرستاده شد.
این زندانی سیاسی, همچنین به بیماری قند نیز مبتلا است و مسئولان زندان از اعزام وی به پزشک متخصص و بیمارستان خارج از زندان خودداری کردند و امکانات درمانگاه زندان و پزشکان متخصص آن نیز محدود است و اجازه رسیدگی به همه بیماران را نمیدهد.
زندان قزلحصار معروف به ندامتگاه مرکزی کرج, از جمله زندانهای ایران است که در آن زندانیان سیاسی و عقیدتی بسیاری در حال تحمل کیفر و سپری کردن دوران محکومیت حبس خود هستند. این زندان با توجه به قدمت و قدیمی بودن آن نیاز به تعمیرات اساسی در بندهای آن و بازبینی دارد اما از آنجائی که این مسائل در سایه سوء مدیریت به حاشیه رانده است دیگر مسائل که ارزشی نیستند در اولویتهای حکومت ایران قرار گرفته اند که این موارد میتواند نقض اسناد بین المللی حقوق بشر علی الخصوص ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر که بر حق افراد در برخورداری از نیازهای اولیه از قبیل: محل اقامت مناسب, مراقبت پزشکی و امکان دارا بودن خوراک و پوشاک مناسب تاکید شده است. اما در زندان قزلحصار کرج زندانیان در بندهای این زندان با دنیایی از محرومیتها دست و پنجه نرم میکنند.
زندانیان سیاسی در زندانهای ایران با کلکسیونی از موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون و عدم برخورداری آنها از حقوق شهروندیشان در درمان بیماریها و آسیبهای جسمی که میتوان گفت اکثر این افراد این بیماریها را از زمانی که در زندان محبوس گردیده اند به آن مبتلا شده اند اما مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.