پلنگ آسیب دیده در تله سیمی جهت درمان به بندرعباس منتقل شد

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۲۸ آذر ماه ۱۳۹۹، پلنگ ایرانی گرفتار شده در تله سیمی شکارچیان غیرمجاز در منطقه بشاگرد در استان هرمزگان از ناحیه دست راست به شدت آسیب دیده است.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز جمعه ۲۸ آذر ماه ۱۳۹۹، پس از تامین دارت و اقلام لازم برای بیهوشی پلنگ ایرانی گرفتار شده در تله سیمی شکارچیان غیرمجاز در منطقه بشاگرد استان هرمزگان متاسفانه این حیوان از ناحیه دست راست با آسیب جدی مواجه شده و پس از آزادی جهت درمان به بندرعباس منتقل شده است.
براساس اعلام دیدبان محیط زیست ایران: “برخلاف تصور قبلی که گمان میرفت دست پلنگ بشاگرد در تله سیمی گرفتار شده، متاسفانه دست پلنگ در تله آهنی گرفتار شده و آسیب جدی دیده است. تله های سیمی فقط دور پنجه یا دست حیوان افتاده، سفت میشود و امکان رهایی را از جانور میگیرد اما تلههای آهنی با فشار بسیار زیاد بسته شده و اندام گرفتار در تله را له میکند. با توجه به اینکه پلنگ چند روز در این تله گرفتار بوده، بهبودی و درمان دست این گونه ارزشمند در ابهام است.”
حقوق بشر در ایران، در تاریخ ۲۷ آذر ماه ۱۳۹۹، با انتشار گزارشی گرفتار شدن این گونه ارزشمند حیات وحش در تله سیمی که توسط شکارچیان غیرمجاز برای به دام انداختن این حیوان گذاشته شده بود را اطلاع رسانی کرده بود.
- بیشتر بخوانید: آسیب جسمی پلنگ ایرانی در تله سیمی شکارچیان غیرمجاز
آسیب رساندن به هرگونه از موجودات زنده به مثابه نقض حقوق بشر در رسته محیط زیست است.
هرگونه آزمایش زجرآور بر روی حیوانات اعم از آنکه روحی یا جسمی باشد، نقض حقوق حیوانات است.
اولین قانون حمایت از حیوانات در انگلستان در سال ۱۸۸۲ میلادی تصویب شد که این قانون در سال ۱۹۱۱به تکمیل رسید.
پس از انگلستان کشورهای دیگری نیز قوانینی در جهت حفظ حقوق حیوانات به تصویب رساندند.
تا کنون تعداد زیادی معاهدات چند جانبه، دو جانبه و اسناد بینالمللی در زمینه حقوق حیوانات انعقاد گردیده که از کثرت این موارد صرفا به چند نمونه آن اشاره می کنیم: اعلامیه ۱۹۷۲استکهلم، کنوانسیون ۱۹۷۳ کیوتر، کنوانسیون تنوع زیستی ۱۹۷۲مشهور به کنوانسیون ریو، کنوانسیون تجارت بینالمللی گونه های حیوانی و گیاهی در معرض خطر ۱۹۷۳ از جمله اسناد بین المللی است که در حمایت از حقوق حیوانات مورد تصویب قرار گرفته است.
برهمین اساس, اعلامیه جهانی حقوق حیوانات در اکتبر ۱۹۷۸ با هدف شناخت جهان مبتنی بر حقوق برای حیوانات با تلاش یونسکو در پاریس به تصویب رسید.