
حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۱۹ مهر ماه ۱۳۹۹، نجات بهرامی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین بطور مشروط آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۱۹ مهر ماه ۱۳۹۹، نجات بهرامی، روزنامه نگار و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین که اخیرا به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شده پس از تعلیق باقی مانده دوران حبس تعزیری اش بطور مشروط آزاد شد. نجات بهرامی از بیماری نوسان فشار خون رنج می برد. این فعال سیاسی حبس تعزیری ۱ ساله خود را سپری می کرد.
یک منبع نزدیک به این زندانی سیاسی به حقوق بشر در ایران گفت: “نجات بهرامی معلم و روزنامه نگار که در زندان اوین به کرونا مبتلا شده بود، به دلیل مناسب نبودن شرایط جسمانی امروز شنبه ۱۹ مهرماه بطور مشروط آزاد شد.”
در تاریخ ۱۶ مهر ماه ۱۳۹۹، این روزنامه نگار و فعال سیاسی در حالی که در اندرزگاه ۸ زندان اوین بود پس از انجام آزمایش PCR مشخص شد که به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شده است.
- بیشتر بخوانید: نجات بهرامی، زندانی سیاسی به کرونا مبتلا شد
در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, نجات بهرامی, معلم و روزنامه نگار ساکن شهرک وحیدیه از توابع شهرستان شهریار جهت تحمل ۱ سال حبس تعزیری به شعبه ۱ اجرای احکام کیفری دادسرای امنیت واقع در زندان اوین مراجعه کرد.
در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, شعبه ۱ اجرای احکام کیفری دادسرای امنیت تهران, به ریاست محمدمهدی براعه, با صدور و ابلاغ احضاریه ای کتبی نجات بهرامی را جهت تحمل حکم ۱ سال حبس تعزیری به زندان اوین فراخوانده بود.
- بیشتر بخوانید: نجات بهرامی, روزنامه نگار جهت اجرای حکم حبس تعزیری احضار شد
در تاریخ ۲۴ فروردین ماه ۱۳۹۹, نجات بهرامی, روزنامه نگار و فعال رسانه ای توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و ۲ سال محرومیت از فعالیتهای سیاسی و اجتماعی محکوم شد.
- بیشتر بخوانید: محکومیت نجات بهرامی به تحمل حبس تعزیری و مجازات تکمیلی
نجات بهرامی, معاون پیشین روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش, در تاریخ ۲۷ مردادماه ۱۳۹۸, از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و ۲ سال محرومیت از عضویت در گروهها و احزاب سیاسی و همچنین محرومیت استفاده از گوشی هوشمند تلفن همراه محکوم شده بود.
- بیشتر بخوانید: محکومیت نجات بهرامی به تحمل حبس تعزیری
نجات بهرامی پیش از این نیز در گفتگو با ایلنا پیرامون حکم صادره بر علیه وی توسط دادگاه بدوی گفته بود: در مرحله بازپرسی که در اردیبهشت سالجاری انجام شد، از بابت اتهام “اجتماع و تبانی” تبرئه شدم و پرونده فقط از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به دادگاه ارجاع شد که منجر به صدور حکم ۱ سال حبس تعزیری شدم.
سرکوب مطبوعات و فعالان رسانه ای ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقایدشان بدون محدودیتهای مرزی تاکید شده است نیز میباشد.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
زندانیان سیاسی در زندانهای ایران با کلکسیونی از موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی که ناقض ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون که میتوان گفت اکثر این افراد این بیماریها را از زمانی که در زندان محبوس گردیده اند به آن مبتلا شده اند و از سوی دیگر پرونده سازی های پی در پی برای آنها از جمله مواردی است که مستند و مشهود است. اما مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.