چهارشنبه , ۱۰ خرداد , ۱۴۰۲
چهارشنبه, می 31

اعزام مجدد ۶ فعال محیط زیست زندانی سیاسی به مرخصی

0
92

حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۶ فروردین ماه ۱۴۰۲، شش فعال محیط زیست زندانی سیاسی، محبوس در زندان اوین پس از ۱ روز حبس مجددا به مرخصی اعزام شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۶ فروردین ماه ۱۴۰۱،‌ هومن جوکار، امیرحسین خالقی، طاهر قدیریان، سام رجبی، نیلوفر بیانی و سپیده کاشانی، شش تن از فعالان محیط زیست و زندانی سیاسی به مرخصی ۵ روزه اعزام شدند. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”هومن جوکار، امیرحسین خالقی، طاهر قدیریان، سام رجبی، نیلوفر بیانی و سپیده کاشانی، در حالی که روز شنبه ۵ فروردین ماه پس از اتمام مرخصی ۵ روزه خود به زدان اوین بازگشته بودند با توجه به جلب رضایت دادستانی و ضابط امنیتی پرونده خود مجددا به مدت ۵ روز دیگر به مرخصی اعزام شدند.” 

لازم به اشاره است، هومن جوکار، امیرحسین خالقی، طاهر قدیریان، سام رجبی، نیلوفر بیانی و سپیده کاشانی، در تاریخ ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۱، پس از تودیع وثیقه به مرخصی اعزام  و در تاریخ ۵ فروردین ماه ۱۴۰۲، پس از اتمام دوران مرخصی ۵ روزه خود برای تحمل ادامه حبس به زندان اوین بازگشته بودند.  

سام رجبی، هومن جوکار، امیرحسین خالقی، طاهر قدیریان، نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی به همراه مراد طاهباز، در پرونده ای موسوم به فعالان محیط زیست، در تاریخ ۲ آذر ماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، از بابت اتهام (همکاری با ایالات متحده آمریکا به عنوان دولت متخاصم)، در مجموع به تحمل ۵۸ سال حبس تعزیری، و سایر مجازاتهای تکمیلی محکوم شدند و این حکم در تاریخ ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تائید و به هریک از شهروندان در زندان اوین، ابلاغ شد.

در تاریخ ۳۰ مهر ماه ۱۳۹۸، سی و ششمین جلسه دادرسی بر پرونده این ۸ فعال محیط زیست، با ارائه آخرین دفاعیات از سوی سام رجبی و عبدالرضا کوهپایه پس از اعزام به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی برگزار شده بود. 

پرونده موسوم به فعالان محیط زیست، دارای ۸ متهم بود که ۴ نفر از آنها به اتهام (افساد فی الارض)، ۳ نفر به اتهام (جاسوسی) و ۱ نفر به اتهام (همکاری با دوول متخاصم) متهم شدند اما در تاریخ ۲۰ مهر ماه ۱۳۹۸، محمدحسین آغاسی یکی از وکلای متهمان این پرونده  اعلام کرده بود اتهام (افساد فی الارض) که می توانست منجر به صدور حکم اعدام برای متهمان این پرونده بشود از مجموع اتهامات ۴ نفر از متهمان این پرونده حذف شد و و همچنین این وکیل دادگستری از برگزاری جلسه دادرسی به اتهامات سام رجبی، امیرحسین خالقی، هومن جوکار، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان و عبدالرضا کوهپایه، خبر داده بود. 

جلسات اول، دوم، سوم, چهارم و پنجم رسیدگی به پرونده هومن جوکار، امیرحسین خالقی، طاهر قدیریان، سام رجبی، نیلوفر بیانی و سپیده کاشانی، از بابت رسیدگی به اتهام (جاسوسی از مراکز نظامی) به ترتیب در روزهای ۱۰، ۱۳، ۲۳، ۲۴ و ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۷، به صورت غیرعلنی توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران  به ریاست قاضی صلواتی و با حضور مستشار دادگاه برگزار شده بود. در این جلسات کیفرخواست پرونده که به گفته سید کاظم حسینی، وکیل مدافع یکی از متهمان پرونده بیش از ۳۰۰ صفحه است، توسط نماینده دادستان تهران قرائت شده بود. 

یک منبع آگاه، در تاریخ ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۸، از جزئیات بدرفتاری با این افراد در زندان که به خاطر نگرانی از اقدامات تلافی‌جویانه ماموران اطلاعات در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران گفته بود:”برخی از این فعالان محیط زیست ماه‌ها تحت بازداشت در سلول انفرادی و (شکنجه روانی)، (تهدید به قتل)، (تهدید به تزریق دارو‌های توهم‌زا) و (تهدید به دستگیری و قتل اعضای خانواده خود) قرار داشتند.”

حقوق بشر در ایران، در تاریخ ۵ آبان ماه ۱۳۹۷، با انتشار گزارشی بنقل از خبرگزاری ایسنا از تبرئه سام رجبی، یکی از ۸ متهم این پرونده از اتهام جاسوسی خبر داد. محمد حسین آقاسی وکیل مدافع سام رجبی ضمن اعلام خبر تبرئه وی از این اتهام گفته بود؛ سام رجبی فقط با اتهام (اجتماع و تبانی به جهت ارتکاب جرم علیه امنیت ملی) روبه‌ رو است که در دادگاه به آن رسیدگی خواهد شد.

همچنین، در تاریخ ۷ اسفند ماه ۱۳۹۷، حقوق بشر در ایران در گزارشی، سوابق و مجموعه فعالیتهای هر هشت متهم این پرونده را گردآوری کرده بود. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاه های افراد در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

ممانعت از دسترسی متهم به وکیل در مراحل بازجویی و بازپرسی و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

برچسب هازندانیان سیاسینیلوفر بیانیطاهر قدیریان فعال محیط زیستاتهامات سام رجبیمرخصی زندانیان سیاسی در ایرانفعال محیط زیست نیلوفر بیانیفعال محیط زیست امیرحسین خالقیطاهرقدیریان زندانی سیاسیمرخصی زندانیسپیده کاشانیمحاکمه فعالان محیط زیستمرخصی زندانی سیاسیحق مرخصی زندانی سیاسینیلوفر بیانی زندانی سیاسیزندانی سیاسی امیرحسین خالقیسپیده کاشانی زندانی سیاسیحقوق بشرامیر حسین خالقینیلوفر بیانی فعال محیط زیستنامه نیلوفر بیانیزندانی سیاسی سام رجبیفعال محیط زیست سام رجبیطاهر قدیریان زندانی سیاسیزندانی سیاسی سپیده کاشانیزندان اوینفعال محیط زیستمحرومیت از مرخصی زندانیهومن جوکار فعال محیط زیستسپیده کاشانی فعال محیط زیستپرونده نیلوفر بیانیهومن جوکار زندانی سیاسیزندانی سیاسی طاهر قدیریانفعال محیط زیست سپیده کاشانیزندانی سیاسیهومن جوکارپرونده فعالان محیط زیستحق مرخصی زندانیحق مرخصی زندانیان سیاسیزندانی سیاسی نیلوفر بیانیزندانی سیاسی هومن جوکارفعال محیط زیست طاهر قدیریانامیر حسین خالقی زندانی سیاسیحقوق بشر در ایرانسام رجبیحقوق بشر ایرانمرخصی زندانیانخواهر سام رجبیمرخصی سام رجبیفعال محیط زیست هومن جوکارزندانی سیاسی طاهرقدیریانامیر حسین خالقی فعال محیط زیستحبس تعزیریامیرحسین خالقیطاهرقدیریانمرخصی زندانیان سیاسیسام رجبی زندانی سیاسیسام رجبی مرخصیامیرحسین خالقی زندانی سیاسیفعال محیط زیست طاهرقدیریاندادگاه انقلاب تهرانطاهر قدیریانسام رجبی فعال محیط زیستحق مرخصی زندانیان سیاسی در ایرانمرخصی سام رجبی زندانی سیاسیامیرحسین خالقی فعال محیط زیستطاهرقدیریان فعال محیط زیست

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: