یک شنبه , ۱۳ فروردین , ۱۴۰۲
یکشنبه, آوریل 2

آزادی ۳ زندانی سیاسی در راستای اعمال بخشنامه قوه قضائیه

0
101

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۲۴بهمن ماه ۱۴۰۱، سه زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین با توجه اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه آزاد شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، در ساعات پایانی یکشنبه ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۱، فروغ تقی پور، فرشاد احمدی و کاظم علی نژاد بارائلو، سه زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، در راستای اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه به پرونده قضایی آنها آزاد شدند.

براساس این گزارش، آزادی این زندانیان سیاسی در راستای اعمال بخشنامه (عفو و آزادی زندانیان سیاسی) به مناسبت (۲۲ بهمن) و پس از سپردن تعهد و بطور مشروط صورت گرفته است.

لازم به اشاره است، فروغ تقی پور، در تاریخ ۵ اسفندماه ۱۳۹۸، توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و پس از انتقال به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ این ارگان امنیتی و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام سپس به زندان قرچک ورامین منتقل شد و در تاریخ ۱۶ دی ماه ۱۳۹۹، توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمدرضا عموزاد، از بابت اتهامات (فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (اجتماع و تبانی از طریق عضویت در یکی از گروههای سیاسی مخالف نظام) محاکمه و در مجموع به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد و با اعمال ماده ۱۳۴ مجازات اسلامی پس از تجمیع جرائم تحمل ۵ سال حبس تعزیری برای فروغ تقی پور لازم به اجرا شده بود. 

همچنین، فرشاد احمدی، اهل دهلران از توابع استان ایلام، در ادیبهشت ماه ۱۴۰۱،‌ در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به یکی از بندهای امنیتی زندان اوین و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی در تاریخ ۲۵ شهریور ماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه آزاد شد. با آغاز مراحل دادرسی، در تاریخ ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهام (اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی) به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و ۵ سال حبس تعلیقی محکوم شد. پس از ابلاغ حکم و اعلام تسلیم به رای و کاهش یک چهارم از ۲ سال حبس تعزیری تحمل ۱ سال و ۶ ماه حبس برای فرشاد احمدی لازم به اجرا شد. فرشاد احمدی، در تاریخ ۲۶ دی ماه ۱۴۰۱، پس از مراجعه به واحد اجرای احکام دادسرای ناحیه ۳۳ تهران برای تحمل حبس خود بازداشت و به اندرزگاه ۴ زندان اوین منتقل شد.‌

افزون بر این، کاظم علی نژاد، متولد: ۱۳۵۰، در تاریخ ۲ بهمن ماه ۱۴۰۰، در پی یورش ماموران وزارت اطلاعات به منزل وی در تهران بازداشت و پس از انتقال به بند ۲۰۹ آن ارگان امنیتی واقع در زندان اوین و طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام سپس در مرحله دادرسی توسط شعبه دادگاه انقلاب تهران از بابت (اجتماع و تبانی)، (توهین به رهبری) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام) محاکمه و در مجموع به تحمل ۴ سال و ۴ ماه حبس تعزیری محکوم شد. پس از اتمام مراحل دادرسی و اعمال ماده ۱۳۴ مجازات اسلامی تحمل بخشی از مجموع حبس تعزیری ۴ ساله برای کاظم علی نژاد لازم به اجرا شده بود.  

در تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، قوه قضائیه در بخشنامه ای نسبت به (عفو) و آزادی مشروط برخی از محکومان دادگاه‌های انقلاب و کیفری و بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ که در فاصله زمانی ۲۵ شهریور تا تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، توسط ارگانهای امنیتی و انتظامی بازداشت شده بودند خبر داد.

در این بخشنامه آزادی زندانیان و یا بازداشت شدگان اعتراضات سراسری مشروط بر این شده که جرائم آنها در راستای (جاسوسی)، (محاربه)، (قتل)، (افساد فی الارض)، (تخریب و آسیب رساندن به اموال عمومی) و (دارا بودن شاکی خصوصی) نباشد و در غیر اینصورت با اعمال بخشنامه مذکور این زندانیان و بازداشت شدگان آزاد می شوند. 

سرکوب آزادی بیان و اندیشه و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹  اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

بلاتکلیف نگهداشتن افراد در بازداشت و ممانعت از دسترسی متهم به انتخابی خود ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هاآزادی زندانی سیاسیاسامی زندانیان بند زنان زندان اوینآزادی زندانیان سیاسی در ایرانآزادی زندانیفرشاداحمدی زندانی سیاسیکاظم علی نژاد بارائلو زندانی سیاسیبند زنانعفو زندانیان سیاسیبند زنان زندان قرچک در ورامیناعتراضات سراسری ۱۴۰۱بخشنامه آزادی زندانیاناعتراضات سراسریعفو و آزادی زندانیانبند زنان قرچک ورامیناعتراضات سراسری آبان ماه ۱۴۰۱آزادی زندانیان عقیدتیزندان اوینحقوق بشر ایرانعفو زندانیانبیماری کرونا در اندرزگاه هشتاعتراضات سراسری مهر ماه ۱۴۰۱کاظم علی نژاد بارائلوحقوق بشر در ایرانبند زنان در زندان اوینبند زنان زنداناندرزگاه هشتمحاکمه بازداشت شدگان اعتراضات سراسریکاظم علی نژادآزادی زندانی از زندانبند زنان در زندان قرچکزندان اوین اندرزگاه هشتاعتراضات سراسری مهر ۱۴۰۱آزادی فروغ تقی پورآزادی از زنداناندرزگاه هشت زندان اوینبند زنان در اوینفروغ تقی پورفرشاداحمدیفروغ تقی پور زندانی سیاسیممانعت از آزادی زندانیعفو زندانیان جرائم غیرسیاسیآزادی زندانیان سیاسیآزادی زندانیانکاظم علی نژاد زندانی سیاسی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.