چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

طاهر صوفی پس از اتمام مرخصی به زندان بازگشت

0
1013

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۲۹ مهر ماه ۱۳۹۹، طاهر صوفی، شهروند اهل پیرانشهر پس از اتمام مرخصی به زندان شهرستان نقده بازگشت. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، روز سه شنبه ۲۹ مهر ماه ۱۳۹۹، طاهر صوفی، شهروند ساکن شهرستان پیرانشهر و زندانی سیاسی پس از اتمام دوران مرخصی ۲۴ روزه خود، برای سپری کردن باقی مانده حبس تعزیری خود به زندان نقده بازگشت. این شهروند به اتهام همکاری با یکی از احزاب کرد مخالف نظام به چهار سال حبس محکوم شده است. 

در تاریخ ۵ مهر ماه ۱۳۹۹، طاهر صوفی، پس از تودیع وثیقه به مرخصی ۳ هفته ای اعزام شده بود. 

این شهروند ساکن توابع پیرانشهر در تاریخ ۱ آذر ماه ۱۳۹۷، در دهستان لاهیجان شرقی از توابع شهرستان پیرانشهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه نیروهای امنیتی و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۱ دی ماه همان سال با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۵ میلیارد ریال بطور موقت آزاد شد. 

با آغاز مراحل دادرسی و ارجاع پرونده طاهر صوفی به دادگاه انقلاب نقده این شهروند در شهریور ماه ۱۳۹۸، با اتهام همکاری با احزاب کُرد مخالف نظام توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری ۲ پیرانشهر محاکمه و به تحمل ۴ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم پس از ارجاع به دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی عیناً تائید شد. 

پس از تائید این حکم در دادگاه تجدیدنظر و ارجاع پرونده طاهر صوفی به شعبه اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان نقده این فعال سیاسی در آذر ماه ۱۳۹۸، برای سپری کردن دوران حبس تعزیری ۴ سال خود بازداشت و به زندان نقده منتقل شد. 

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی, بازجو و بازپرسی بیطرف از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند. 

برچسب هانقض حقوق شهروندیاحزاب کوردمحرومیت از حق مرخصیحق مرخصی زندانیمرخصی زندانی سیاسیشهروندان کورد در ایرانحقوق شهروندی در ایرانشهرستان نقدهحبس تعزیرمرخصی زندانیانحق مرخصی زندانیان سیاسیشهروندان کورداحزاب کوردینقض حقوق شهروندان کورد در ایراناحزاب کورد مخالفمرخصی زندانیان سیاسیحق مرخصی زندانیان سیاسی در ایرانزندانیان سیاسیسرکوب شهروندان کورد در ایراناحزاب کورد سیاسیحقوق بشر زندانیان سیاسیحقوق زندانیان سیاسیبازداشت شهروندان کوردزندانیان سیاسی و عقیدتیمرخصیاحزاب کوردی در ایرانزندانیان سیاسی در ایرانبازداشت شهروندان کورد در ایرانحبس تعزیری زندانیان سیاسیحق مرخصی زندانی سیاسیحبس تعزیریمرخصی زندانیهمکاری با احزاب کوردیطاهر صوفیطاهرصوفیاحزاب کوردستانحق مرخصی زندانیان در ایرانحق مرخصیشهروندان کورد ایرانسرکوب شهروندان کوردحبس تعزیری درجه ۸شهروندان کورد در جمهوری اسلامیزندان شهرستان نقدهحقوق شهروندیاحزاب کورد در ایرانسرکوب شهروندان کورد ایراناحزاب کورد مخالف نظامحق درمان زندانیان در ایرانشهروندان کورد زندانی سیاسیطاهر صوفی زندانی سیاسی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading