
حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۳۰ آذر ماه ۱۳۹۹، در ادامه تجمعات اعتراضی روزانه شهروندان در اقصی نقاط ایران که ناشی از سوء مدیریت مسئولان در بخش های مدیریتی و تصمیمات غیر کارشناسانه آنها است جمعی از پرسنل رسمی، مدت معین و نیروهای طرحی شرکت آب و فاضلاب خوزستان، فرهنگیان خرید خدمات آموزشی، شاغل در واحدهای آموزشی استان یزد، مالباختگان سامانه خرید ارز نیمایی، کارمندان بخش خصوصی شاغل در واحدهای دفتری و فنی شرکت مخابرات استان آذربایجان شرقی، با برگزاری تجمعات اعتراضی نسبت به نقض حقوق شهروندیشان اعتراض کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از یزدکده، امروز یکشنبه ۳۰ آذر ماه ۱۳۹۹، جمعی از کارمندان بخش خصوصی شاغل در واحدهای دفتری و فنی شرکت مخابرات استان آذربایجان شرقی در اعتراض به محرومیت از حق امنیت شغلی و مشکلات پیش آمده با پبمانکار نیروی انسانی در مقابل ساختمان استانداری آذربایجان شرقی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس اعلام این شهروندان معترض: “۱۰۶ نفر از پرسنل شاغل در مخابرات استان آذربایجان شرقی از زمانی که قرارداد ۱ ساله کاری آنها با پیمانکار نیروی انسانی این شرکت به اتمام رسیده این پیمانکار به دلایلی نامشخص از تمدید مجدد قرار داد کاری آنها جلوگیری می کند و این شهروندان در خطر از دست دادن شغل خود هستند.”
لازم به ذکر است، این شهروندان در بخش هایی از قبلی امور مشترکین مراکز مخابراتی و یا دفاتر و واحدهای اداری در اداره کل مخابرات این استان در پوشش شرکتهای تامین نیروی انسانی بصورت پیمانی شاغل هستند.
تجمع اعتراضی مالباختگان سامانه ارزی نیما
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز یکشنبه ۳۰ آذر ماه ۱۳۹۹، جمعی از مالباختگان سامانه خرید ارز نیمایی در مقابل ساختمان بانک مرکزی در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان در جریان برگزاری این تجمع اعتراضی با سر دادن شعارهای اعتراضی خواهان احقاق حق از دست رفته شان شدند.
این سامانه در زمان ریاست ولیالله سیف، رئیس پیشین بانک مرکزی و همزمان با نوسانات شدید ارزی در ایران تاسیس شد و با توجه به سرمایه گذاری شهروندان در این سامانه بانکی بر اثر سوء مدیریت و نابسامانی نظام بانکی کشور بسیاری از شهروندان مبالغ زیادی را متضرر شدند.
تجمع اعتراضی فرهنگیان خرید خدمات آموزشی یزد
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از نبض بیمه، امروز یکشنبه ۳۰ آذر ماه ۱۳۹۹، دومین روز تجمع اعتراضی فرهنگیان خرید خدمات آموزشی، شاغل در واحدهای آموزشی استان یزد در اعتراض به تداوم مشکلات صنفی آنها و محرومیت از حق امنیت شغلی در مقابل ساختمان استانداری یزد تجمع اعتراضی برگزار شد.
این شهروندان معترض با تجمع در مقابل ساختمان استانداری یزد خواستار اجرای صحیح شیوه نامه، تسویه حقوق سال تحصیلی گذشته و جاری، تعامل مسئولان استانی با شورای عالی انقلاب فرهنگی و اصلاح مصوبه اخیر و رایزنی با نمایندگان استان در مجلس برای بررسی جدی طرح استخدامی در کمیسیون آموزش با دوره دانشگاه فرهنگیان و آزمون دوره هستند.
یکی از این فرهنگیان معترض در تشریح علت برگزاری این تجمع اعتراضی گفت: “اگر قرار بود که با آزمون استخدام شویم، چرا ۷ سال در مناطق مختلف کشور، از جمله مناطق حاشیهای کار کردیم؛ در حالی که نه حقوق خوبی دریافت میکردیم و نه از بیمه مناسبی بهرهمند شدهایم؛ درحالیکه ساعت کار معلمان خرید خدمات با معلمان رسمی تفاوتی نمیکند؛ من خرید خدماتی ۱ میلیون تومان حقوق میگیرم اما معلم رسمی که در کلاس کنار دستی من تدریس میکند، ۶ میلیون. به نظر میرسد که آزمون ماده ۲۸ صرفا نوعی خرید وقت محسوب میشود؛ هدف این است که معلمان بیشتری در صف انتظار برای تبدیل وضعیت بمانند تا دولت با کمترین هزینه برای نیروی انسانی، آموزش را اداره کند.”
یکی دیگر از فرهنگیان معترض تصریح کرد: “واسطه ها با اختیاراتی که برای هزینه کردن بودجه آموزش و پرورش از بابت معلمان خرید خدمات دارند، بسیاری از امتیازات قانونی را از ما سلب میکنند؛ امتیازاتی مانند حق مسکن، حق بن و…. مرخصی ها را به راحتی ندید میگیرند. من یک روز مریض بودم و سر کلاس حاضر نشدم. از بابت همان یک روز، موسس و اداره آموزش و پرورش تلفنی با من تماس گرفتند و گفتند اگر امروز سرکار حاضر نشوید، اخراجید! معلمان خرید خدمات نمیتوانند از مرخصی زایمان استفاده کنند. برای همین حق بارداری را از آنها گرفتهاند. در همین حال، سادهترین اعتراض معلمان را هم با تهدید آنها به اخراج پاسخ میدهند؛ در حالی که سن معلمان بالا رفته و سابقه کار آنها بیشتر در تدریس خلاصه میشود.”
این شهروند معترض خاطرنشان کرد: “تعداد معلمان خرید خدمات سال ۱۳۹۳ به بعد ۱۶ هزار نفر بود؛ اما ۲ هزار و ۸۰۰ نفر را تعدیل کردند. مطمئن باشید اگر تا تابستان ۱۴۰۰ تکلیف وضعیت استخدامی ما روشن نشود، نصف دیگر هم اخراج میشوند؛ درحالیکه دولت میتوانست با ۹۴۰ میلیارد و ۱۲۵ میلیون تومان بودجهای که برای امسال در نظر گرفت، واسطهها را کنار بگذارد، تبدیل وضعیت استخدامی را بدون برگزاری آزمون نهایی کند و حقوق متوسطی را به هر معلم پرداخت کند؛ اما با این استدلال که اگر خرید خدماتیها تبدیل وضعیت شوند، آموزشیاران نهضت سوادآموزی و… هم تبدیل وضعیت میخواهند، در برابر خواسته ما مقاومت میکند. امیداوم که دولت، نمایندگان مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی صدای ما را بشنوند و به این وضعیت پایان دهند.”
لازم به ذکر است که چند وقت پیش نیز این معلمان با اجتماع مقابل استانداری، مشکلات خود را بیان کرده و قول حل این مشکلات را گرفته بودند که ظاهراً به این وعدهها عمل نشده است.
تجمع اعتراضی کارمندان و آبداران آب و فاضلاب خوزستان
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از عصر ما خوزستان، امروز یکشنبه ۳۰ آذر ماه ۱۳۹۹، جمعی از پرسنل رسمی، مدت معین و نیروهای طرحی شرکت آبفا به همراه کارگران آبدار شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان در دومین روز از اعتراضات صنفی شان در مقابل ساختمان این شرکت تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض که با هدف دستیابی به مطالبات صنفی و اقتصادی خود این تجمع اعتراضی را برگزار کردند و با تجمع در مقابل درب ورودی شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان نسبت به محرومیت از حق امنیت شغلی و همچنین عدم پرداخت حقوق و مطالبات معوقه آنها اعتراض کردند.
عدم دریافت حقوق چند ماهه و مطالبات قبلی و عدم پرداخت بیش از ۲۰ ماه حق بیمه تأمین اجتماعی و همچنین اعتراض به ادغام سه شرکت حوزه آبفا ، مقابل درب ورودی شرکت اب و فاضلاب از جمله خواسته های این شهروندان معترض است.