
حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۹ دی ماه ۱۳۹۹، در ادامه تجمعات اعتراضی روزانه شهروندان در اقصی نقاط ایران که ناشی از سوء مدیریت مسئولان در بخش های مدیریتی و تصمیمات غیر کارشناسانه آنها است جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، کارگران فضای سبز شهرداری آبادان، کارکنان شرکتی شاغل در مراکز بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، جوانان جویای کار اهل روستای شهرویی، کارگران بیکار شده از شرکت رنگین نخ سمنان، جمعی از حواله داران خودروی شاهین از محصولات گروه خودروسازی سایپا، مالکان زمین های شهرک عظیمیه و جمعی از مالکان زمین های روبروی پارک کوهستان یزد با برگزاری تجمعات اعتراضی نسبت به نقض گسترده حقوق شهروندیشان تجمعات اعتراضی را برگزار کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه ۹ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از مالکان زمین های روبروی پارک کوهستان یزد در اعتراض به بلاتکلیف وضعیت مالکیت و عدم اجازه ساخت به آنها در مقابل ساختمان دادگستری استان یزد تجمع اعتراضی برگزار کردند.
یکی از تجمع کنندگان گفت: “ما برای قطعات ۱۰۰ متری زمین های خود سند داریم و شهرداری منطقه ۴ یزد به ما برای ساخت بنا در زمین های خودمان مجوز صادر نمی کند و ما در این اعتراض خواستار رسیدگی به وضعیت زمین های خود هستیم.”
این شهروند معترض در ادامه افزود: “استدلال شهرداری برای عدم صدور مجوز این است که این زمین ها برای فضای سبز است و تغییر کاربری آنها غیرمجاز است.”
لازم به ذکر است در سال ۱۳۹۸، مالکان این زمینها اقدام به ساخت و ساز در اراضی خود کردند که شهرداری منطقه ۴ یزد با لودر تمامی بناهای ساخته شده در این زمینها را تخریب کرد.
تجمع اعتراضی مالکان زمن های عظیمیه قزوین
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از تسنیم، امروز سه شنبه ۹ دی ماه ۱۳۹۹، مالکان زمین های شهرک عظیمیه واقع در منطقه ۳ شهرداری استان قزوین در اعتراض به فقدان امکانات زندگی از قبیل آب، برق و همچنین عدم صدور مجوز ساخت و ساز برای آنها در مقابل ساختمان این شهرداری تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض گفتند: ” تعاونیهای عظیمیه برای فراهم کردن خدمات شهری برای زمینهای سند دار منطقه مبالغی را از مردم دریافت کردهاند اما شهرک بدون هیچ امکاناتی به حال خود رها شده و مسئولان نیز با ادله زمانبر بودن آبرسانی از سد طالقان به قزوین، فراهم نشدن امکانات را توجیه میکنند البته پاسکاری شدن از یک اداره به ادارهای دیگر نیز در طول این سالها برنامه روزانه مردم بوده که خود جای بحث دارد.”
شهروند دیگری افزودند: “از سال ۱۳۹۰ از ما مبلغ ۹ میلیون تومان پول بابت آماده سازی این زمینها دریافت کردند اما الان که ۹ سال گذشته نه تنها به ما اجازه ساخت داده نمیشود بلکه پولی هم که برای آماده سازی و برقراری آب و برق از ما دریافت کردند را به ما مسترد نمی کنند.”
تجمع اعتراضی حواله داران خودروی شاهین
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه ۹ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از حواله دارای خودروی شاهین از محصولات گروه خودروسازی سایپا در سومین مرحله از اعتراض خود به مشکلاتی که در ما به التفاوت قیمت در زمان ثبت نام و قیمت اعلام شده اخیر با شرکت سایپا دارند در مقابل ساختمان سازمان حمایت از مصرف کنندگان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض خواستار تعیین قیمتی عادلانه هستند و قیمت اعلام شده از شرکت سایپا را قیمت دستوری عنوان کردند و خواستار خروج از بلاتکلیفی حوالهداران این خودرو و تصمیمگیری و آمادهسازی مبلغ پرداختی هستند.
لازم به ذکر است تعداد ثبت نام کنندگان خودروی شاهین که بیش از ۱۰ هزار نفر هستند در وضعیت بلاتکلیف قرار دارند و ادامه این روند را باعث نگرانی شان اعلام کردند.
تجمع اعتراضی کارگران شرکت رنگین نخ سمنان
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، امروز سه شنبه ۹ دی ماه ۱۳۹۹، کارگران بیکار شده از شرکت رنگین نخ سمنان در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی آنها از سوی این شرکت در مقابل درب ورودی استانداری سمنان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان در تشریح وضعیت خود گفتند: ” از سال ۹۲ که کارخانه تعطیل شده، بابت دریافت معوقات مزدی خود بلاتکلیفیم. حدود ۵۰ کارگر هستیم که سنوات پایان خدمت و سایر معوقات مزدی ما، هفت سال بعد از تعطیلی کارخانه پرداخت نشده است.”
کارگر دیگری افزود: “ما کارگران بیکار شده به هر جایی که فکرش را بکنید، مراجعه کردیم. بارها مقابل استانداری سمنان جمع شدیم؛ اما هیچ کس به فریاد ما نرسیده است. دیگر نمیدانیم باید دست به دامان چه نهادی بشویم یا از کجا بخواهیم که به فریادمان برسند!”
این کارگر با بیان اینکه معوقات کارگران بیکار شده از دو، سه میلیون تومان شروع میشود و تا صد میلیون تومان هم میرسد، از استانداری سمنان درخواست دارند به داد کارگران برسد و مطالبات آنها را هرچه زودتر پرداخت کند.
یکی از کارگران درباره روند پیگیری حقوقی دریافت مطالبات خود و سایر همکارانش تصریح کرد: “بعد از بدقولی کارفرما همه کارگران به صورت مجزا به اداره کار سمنان شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات داد اما بازهم کارفرما تمکین نکرد و پرونده برای اجرای احکام به سایر مراجع قضایی انتقال پیدا کرد.”
به گفته او، بعد از کش و قوسهای فراوان تعداد کمی از کارگران توانستند بخشی حداقلی از مطالبات خود را دریافت کنند اما تعداد دیگری از کارگران باقی ماندهاند که هر کدام مبالغ زیادی از کارفرما طلب دارند و طی سالهای گذشته نیز بلاتکلیف بودهاند.
این کارگران میگویند: “امروز سیزدهمین بار است که به خاطر مطالبات مزدی خود تجمع میکنیم. ما کارگران رنگین نخ، هیچ پشت و پناهی نداریم و سالهاست که بلاتکلیف و معطل ماندهایم.”
تجمع اعتراضی جوانان جویای کار روستای شهرویی
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از عصر جنوب، امروز سه شنبه ۹ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از جوانان جویای کار اهل روستای شهرویی در مقابل درب ورودی استانداری خوزستان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض با برگزاری تجمع اعتراضی نسبت به بکارگیری نیروی کار غیربومی در پالایشگاه بید بلند دو شهرستان بهبهان اعتراض کرده و خواستار اشتغال به کار در این مجتمع تولیدی صنعتی نفت و گاز شدند.
براساس اعلام این شهروندان معترض: “مسئولان پالایشگاه بند بلند به جای استخدام نیروهای بومی و منطقه ای از افراد غیر بومی استفاده می کند و این در حالی است که در همین منطقه بسیاری از افراد فاقد شغل هستند و نیازمند کار در این واحد صنعتی.”
لازم به ذکر است، روستای شهرویی در توابع بخش مرکزی شهرستان بهبهان در استان خوزستان ایران واقع شده است. مردم این روستا از طایفه شهرویی و از قوم لُر و بختیاری هستند و به کار کشاورزی اشتغال دارند.
تجمع اعتراضی پرستاران شرکتی در مقابل ساختمان مجلس
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، امروز سه شنبه ۹ دی ماه ۱۳۹۹، کارکنان شرکتی شاغل در مراکز بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی در اعتراض به محرومیت از حق امنیت شغلی در مقابل ساختمان مجلس تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان با تجمع اعتراضی مذکور نسبت به عدم تعیین وضعیت استخدامی پرسنل واحدهای بهداشت و درمان که بصورت شرکتی و در پوشش شرکتهای تامین نیروی انسانی شاغل هستند شدند و تاکید کردند که باید وضعیت آنها مشخص شود.
معترضان به افزوده نشدن۵۰ درصدی فوقالعاده ویژه که از اول دی ماه برای نیروهای قراردادی، پیمانی و رسمی اعمال شده است، اعتراض دارند و میگویند به حکم استخدام شرکتی از مزایای همکارانشان محروم ماندهاند.
آنها همچنین به اعمال نشدن افزایش ۵۰ درصدی امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری که برای کارکنان شرکتی بهداشت و درمان اجرا نشد، اعتراض دارند و میگویند وجود تبعیض در میان کارکنان دانشگاههای علوم پزشکی آنها را ناامید کرده است.
تجمع اعتراضی کارگران شهرداری آبادان
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، امروز سه شنبه ۹ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از کارگران فضای سبز شهرداری آبادان در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی در مقابل ساختمان شهرداری مرکزی این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان در تشریح وضعیت خود گفتند: “حدود ۵۰ نفر از کارگرانی که در واحد فضای سبز شهرداری این شهر تحت مسئولیت پیمانکار مشغول کارند و امروز با این تجمع اعتراضی به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود اعتراض کردند.”
کارگران معترض افزودند: “در چهار ماه گذشته دستمزد و حق بیمه آنها پرداخت نشده و از سوی دیگر چندین سال است مطالبات مزدی و بیمهای معوقه داریم. در حال حاضر نیز جدا از دستمزد، بیمه ما کارگران به صورت کامل به تامین اجتماعی پرداخت نمیشود.”
این کارگران میگویند: “حداقل حقوق دریافتی کفاف زندگی ما را نمیدهد با این وجود بسیاری از مزایای مزدی کارگران فضای سبز همانند اضافهکاریها و تعطیلکاریها پرداخت نمیشود.”
کارگران شهرداری آبادان با بیان اینکه با وضعیت موجود، نگران افزایش مطالباتمان در ماههای آینده هستیم، تصریح میکنند: “مدیریت شهری آبادان هنوز تمهیدات قابل قبولی برای پرداخت مطالبات کارگران انجام نداده و بهانه وی کمبود منابع مالی در شهرداری است.”
تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه ۹ دی ماه ۱۳۹۹، جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در اعتراض به بی توجهی مسئولان این دانشگاه به خواسته های این دانشجویان در محوطه دانشگاه تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان معترض با برگزاری تجمع اعتراضی در محوطه این دانشگاه اعتراض خود را نسبت به تصمیم بدون ضابطه واحد آموزش در خصوص زمان محدود برای درج جواب هر سوال و عدم توجه به خواسته دانشجویان در مورد مشکلات آموزش آنلاین و و محرومیت دانشجویان از دسترسی به امکانات آموزشی کافی ابراز کردند.
دانشجویان معترض به در دست گرفتن پلاکاردهایی که بر روی آن نوشته شده بود « عدالت با موعظه و نصیحت به دست نمی آید » نارضایتی خود را از وضعیت موجود ابراز کردند.