پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

سکینه پروانه, به بند زنان زندان قرچک ورامین بازگردانده شد

0
1285

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, سکینه پروانه, شهروند بازداشت شده اهل خراسان رضوی که از بهمن ماه سال گذشته در بازداشت وزارت اطلاعات بسر می برد و از چندی پیش در پی بروز بیماری به مرکز روان درمانی امین آباد اعزام شده بود در حالی که صورت ورم کرده با آثار مشهود کبودی بر قسمتهایی از بدنش داشت به بند زنان زندان قرچک ورامین بازگردانده شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز سه شنبه ۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, سکینه پروانه, شهرند بازداشتی و محبوس در بند زنان زندان قرچک ورامین که از چندی پیش به مرکز درمانی امین آباد منتقل شده بود در حالی که صورتی ورم کرده داشت و آثار کبودی و ضرب و شتم بر صورت داشت به بند زنان زندان قرچک ورامین بازگردانده شد. اتهام سکینه پروانه همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون است و پس از بازداشت توسط ماموران وزارت اطلاعات و اتمام مراحل بازجوئی و بازپرسی و تفهیم اتهام قرار وی از بازداشت به وثیقه ای به مبلغ ۵۰ میلیون تومان تغییر پیدا کرد اما بدلیل عدم توانائی مالی در تامین وثیقه کماکان در بازداشت بسر می برد. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “سکینه پروانه در حالی به بند زنان زندان قرچک ورامین بازگردانده شد که آثاری از کبودی و کوفتگی بر صورت و برخی دیگر از قسمتهایی بدن خود داشت پس از انتقال به زندان قرچک ورامین در بند قرنطینه این زندان بسر می برد. 

حقوق بشر در ایران, در تاریخ ۲۴ فروردین ماه ۱۳۹۹, با انتشار گزارشی از اتمام مراحل بازجوئی سکینه پروانه در بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین و انتقال وی به زندان قرچک ورامین و پس از آن اعزام وی به مرکز روانپزشکی امین آباد را اطلاع رسانی کرده بود. 

این شهروند اهل کردستان, ۳۰ ساله, پس از بازداشت توسط ماموران وزارت اطلاعات از بابت اتهام “همکاری با احزاب اپوزیسیون کورد مخالف نظام”, مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۵۰ میلیون تومان به بند زنان زندان اوین منتقل شده بود. 

سکینه پروانه از زمان بازداشت به مدت ۱۰ روز در سلول انفرادی بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین نگهداری شده بود و پس از انتقال به بند زنان زندان اوین در پی شعارنویسی در زندان اوین به بند زنان زندان قرچک ورامین منتقل شد و به مدت ۴ روز در سلول انفرادی و پس از آن به مرکز روانپزشکی امین آباد اعزام شد. 

همچنین گزارشهایی از انتقال توام با ضرب و شتم سکینه پروانه از بند زنان زندان اوین به زندان قرچک ورامین مخابره شده است. 

 سرکوب شهروندان و طرح اتهامات سیاسی و امنیتی بر علیه آنها ناقض اصل آزادی بیان است که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ که بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی آنها تاکید شده می باشد. 

برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مورد تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد. 

همچنین بازداشت خودسرانه افراد و عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

برچسب هامحرومیت از حق درمان زندانیبند زنان زندان قرچکسلول انفرادی بند۲۰۹ زندان اوینهمکاری با یکی از احزاب اپوزیسیونبند قرچک ورامینقرار وثیقهتودیع قرار وثیقهبند زنان زندان قرچک ورامینآزادی با تودیع قرار وثیقهبند۲۰۹ وزارت اطلاعات در ایرانسکینه پروانه زندانی سیاسینقض حقوق بشر در ایرانبند 209 زندان اوینبند ۷ زندان قرچک ورامینحق درمان زندانیان در ایرانبند زنان در زندان قرچک ورامیناحزاب اپوزیسیون کردازادی با قرار وثیقهبند۲۰۹حق درمان زندانیانوزارت اطلاعات در زندان اوینآزادی با قرار وثیقهحق درمانحق درمان زندانیمحرمیت از حق درمان زندانیان در ایرانهمکاری با احزاب کورد مخالف جمهوری اسلامیمحرومیت از حق درمانمرکز روانپزشکی رازیبند ۲۰۹ وزارت اطلاعاتبند۲۰۹ وزارت اطلاعاتحق درمان شهروندانزندان قرچک ورامینبازجوئی در بند۲۰۹همکاری با احزاب کورد مخالف نظامسکینه پروانهوزارت اطلاعاتبند۲۰۹ زندان اوینبند 209وزارت اطلاعات در ایرانبند ۲۰۹ وزارت اطلاعات در ایرانمرکز روانپزشکی امین آباد

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading