قرار بازداشت شارمین میمندی نژاد, موسس جمعیت امام علی تمدید شد

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۴ مرداد ماه ۱۳۹۹, قرار بازداشت موقت شارمبن میمندی نژاد, مدیر عامل و موسس خیریه امام علی تمدید شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از انصاف نیوز, امروز شنبه ۴ مرداد ماه ۱۳۹۹, براساس اعلام روابط عمومی جمعیت امام علی, قرار بازداشت شارمین میمندی نژاد, موسس و مدیر عامل این مجموعi خیریه تمدید شد. همچنین میمندی نژاد از زمان بازداشت از حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق شهروندی متعلق به یک متهم در دوران بازداشت محروم است.
مسئول روابط عمومی جمعیت امام علی در تشریح پرونده شاهین میمندی نژاد گفت: “فعلا هیچگونه اطلاعی از اتهامهای او نداریم. پیگیری کردیم تا ایشان هم با قرار وثیقه آزاد شود، اما گفتند قرار بازداشت ایشان تمدید شده است. مسائل بیماری او را مطرح کردیم اما گفتند که بیماریای ندارند. هرچند ما مدارکی هم داریم که نشان میدهد او بیمار است؛ اما قبول نکردند. در این چند روز هم آقای میمندی نژاد با ما تماس تلفنی گرفته، برای داشتن وکیل هم گفتند تا پایان مراحل بازپرسی حق داشتن وکیل انتخابی ندارند، در حالیکه مهمترین مرحله است”.
روابط عمومی جمعیت امام علی دربارهی جزییات پروندهی دو نفر دیگر از اعضای جمعیت که به تازگی آزاد شدند اعلام کرد: “بخش تحقیقات اولیه محرمانه است و نمیتوان آن را رسانهای کرد اما اینکه آقای میمندی نژاد به وکیل دسترسی ندارد، کار را سخت کرده است و اصلا نمیتوانیم ایشان را ملاقات کنیم، سی روز است که به طور کامل در انفرادی هستند و شرایط سختی دارند. با توجه به اینکه او یک فرد خوش سابقه است و همه به نیکوکاری ایشان را میشناسند، نمیدانیم چرا باید در زندان باشند؟”
کتایون افرازه و مرتضی کی منش, دو عضو جمعیت امام علی پیش از این در تاریخهای ۳۱ تیر ماه و ۱ مرداد ماه ۱۳۹۹ پس از اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام هر یک با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شدند.
- بیشتر بخوانید: مرتضی کی منش, از اعضای موسسه خیریه امام علی با تودیع وثیقه آزاد شد
- بیشتر بخوانید: کتایون افرازه, با تودیع وثیقه آزاد شد
در تاریخ ۱ تیر ماه ۱۳۹۹, پس از بازداشت مرتضی کی منش مسئول امور رسانه ای, کتایون افرازه و شارمین میمندی نژاد, و تفتیش دفتر آن موسسه و ضبط اقلام شخصی و مرتبط با فعالیتهای موسسه امام علی دفتر آن به دستور قضائی پلمپ شد.
همچنین پس از تفتیش این موسسه همه مدارک مالی و اداری که در دفتر جمعیت وجود داشت به علاوه کامپیوترها، لپ تاپها و سرورها، همگی از آن مکان منتقل و دفت راین موسسه پلمپ شد. همچنین منازل شخصی این افراد نیز توسط نیروهای امنیتی مورد تفتیش قرار گرفت و برخی اقلام شخصی آنها ضبط شد.
ماموران امنیتی در زمان ورود به خانهای که مرتضی کی منش در آن زندگی می کرد متوسل به خشونت و ضرب و شتم شدند و حکم قضایی مورد ادعای ایشان برای تفتیش خانه به صورت کامل مشاهده نشد. این افراد از او خواستند که با نامزدش کتایون افرازه, تماس بگیرد که وی از این کار امتناع کرده بود اما به دلیل اینکه کتایون افرازه خود نگران شده به همراه خواهرش به آنجا مراجعه کرد او نیز توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت شده بود.
در ادامه نیروهای امنیتی به همراه مرتضی کی منش و کتایون افرازه به خانههای خانوادههایشان مراجعه کرده و آنجا را نیز مورد تفتیش و بررسی قرار داده بودند.
همچنین وبسایت جمعیت امام علی همزمان با پلمپ این موسسه از دسترس خارج شد. جمعیت امام علی در تاریخ ۱۳ خرداد ماه ۱۳۹۹از حمله سایبری به حسابهای کاربری چند نفر از اعضای آن موسسه خبر داده بود.
براساس اطلاعات موجود در موسسه امام علی شارمین میمندی نژاد بعنوان موسس جمعیت امداد دانشجوئی و مردمی امام علی, کتایون افرازه بعنوان بازرس علیالبدل و مرتضی کی منش با عنوان مسئول امور رسانه ای در موسسه امام علی فعالیت می کنند.
بازداشت افراد بدون تفهیم اتهام و محرومیت از دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است.
در اکثر موارد بازداشتهای خودسرانه در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده است که در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی بر آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.