
حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۱۰ شهریور ماه ۱۳۹۹, در ادامه تجمعات اعتراضی شهروندان ایران که ناشی از سوء مدیریت حکومت جمهوری اسلامی در بخشهای مختلف اقتصادی, اجتماعی, فرهنگی و محیط زیستی و مطالبات مالی و دیگر موارد مدیریتی کشور است جمعی از کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه, جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان، مشهد و بروجرد، مربیان پیش دبستانی های مدارس دولتی دزفول، دستیاران تخصصی پزشکی, در اعتراض به نقض حقوق شهروندیشان تجمعات اعتراضی را برگزار کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایرنا، امروز دوشنبه ۱۰شهریور ماه ۱۳۹۹، مربیان پیش دبستانی های مدارس دولتی دزفول در اعتراض به عدم اجرای طرح استخدامی در مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان در تشریح وضعیت شغلی خود گفتند: “با دارا بودن ۱۱سال سابقه کار اما از سال ۱۳۹۴ به عنوان مربی پیش دبستانیهای ضمیمه مدارس دولتی مشغول به کار شدیم در حالیکه در سال ۱۳۹۶ اغلب نیروهای سایر شهرستانهای استان خوزستان در آموزش و پرورش جذب شدند ولی اقدامی در شهرستان دزفول در این زمینه صورت نگرفت و ما از جذب بازماندیم.”
این شهروند معترض در ادامه افزود: “ما ۶ سال است فقط در مدارس ضمیمهای با شرایط دشوار و وظایف زیاد مشغول کار هستیم ولی با دستمزد دریافتی که آن هم از شاگردان تامین میشود فقط قادریم بیمه خود را پرداخت کنیم.”
این مربی پیش دبستانی تاکید کرد: “هم تجربه و هم تحصیلات مرتبط با این شغل را داریم و با توجه به نیاز آموزش و پرورش به نیرو درخواست جذب در این نهاد را داریم.
یکی دیگر از مربیان پیش دبستانی اظهارداشت: “آموزش و پرورش میگوید فقط افرادی که آزمون دادهاند، جذب میشوند ولی اکنون سن ما از آزمون هم گذشته و با توجه به مدارک لیسانس و فوق لیسانس دیگر نمیتوانیم در آزمونهای استخدامی هم شرکت کنیم.”
وی دلیل ادامه کار با این وضعیت را وعده هر ساله مسوولان مبنی بر جذب در آموزش و پرورش عنوان کرد که تاکنون محقق نشده است.
تجمع اعتراضی کارگران نیشکر هفت تپه
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز دوشنبه ۱۰شهریور ماه ۱۳۹۹، جمعی از کارگران نیشکر هفت تپه « غیر نیشکری » اخراج شده از این شرکت در مقابل فرمانداری شهرستان شوش و دفتر نماینده این شهرستان در مجلس تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این شهروندان هدفشان از برگزاری این تجمع اعتراضی را بازگشت به ادامه کار و فعالیت در این مجتمع تولیدی صنعتی و همچنین تبدیل وضعیت شغلی از قرارداد به استخدام دائم عنوان کردند.
این تجمع کارگران در دو مرحله یک بار در مقابل دفتر کعب عمیر، نماینده شهرستان شوش در مجلس و دومین تجمع این کارگران هم در مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان برگزار شد.
تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کرمان، بروجرد و مشهد
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از دانشجو، امروز دوشنبه ۱۰شهریور ماه ۱۳۹۹، جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان، بروجرد و مشهد در اعتراض به برگزاری آزمون علوم پایه در در محوطه این دانشگاه تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس اعلام محمدحسین امیری، فعال دانشجوئی: “دانشجویان علوم پزشکی و پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در اعتراض به برگزاری آزمون علوم پایه که قرار است در تاریخ در ۲۰ شهریور ماه سال جاری در این دانشگاه برگزار شدند تجمع کرده و خواستار لغو این آزمون هستند.
این فعال دانشجوئی در ادامه صحبتهای خود افزود: “این برنامه تجمع کشوری بوده و صرفا مخصوص دانشجویان علوم پزشکی کرمان نیست.”
- دانشجویان علوم پزشکی کرمان
- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
- دانشگاه علوم پزشکی بروجرد
تجمع اعتراضی دستیاران تخصصی پزشکی
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از فارس، امروز دوشنبه ۱۰ شهریور ماه ۱۳۹۹، جمعی از دستیاران تخصصی در اعتراض به تصمیم وزارت بهداشت درخصوص برگزاری آزمون گواهینامه دستیاری مقابل سازمان بازرسی کشور تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس اعلام این شهروندان معترض: “وزیر بهداشت با توجه به سختی کار دستیاران تخصصی در بحران کرونا در ابتدا قصد حذف آزمون و اعزام تمامی دستیاران به طرح را داشتند اما معاونتهای وزارت بهداشت در تصمیمی نسنجیده اقدام به برگزاری این آزمون با شرایط متفاوت کردند.”
یکی از این شهروندان معترض در تشریح مطالباتشان گفت: ” معاونین وزارت بهداشت در خصوص این آزمون، راهکاری را انتخاب کردند که کاملا غیرمنطقی است و معیار این کار را امتحان گواهینامه سال گذشته قرار دادهاند؛ چگونه میتوان نمرات آزمون سال گذشته را ملاک معافیت قرار داد؟ در حالی که سال گذشته کسی پیشبینی شرایط رخداده را نکرده بود و گمان نمیبرد نمره وی سال آینده ملاک قبولی گواهینامه قرار گیرد. اگر قرار بر این کار بود باید درصدی از نمره سال گذشته در نظر میگرفتند و سایر نمرات را کنار هم قرار میدادند و میانگین آنها را به عنوان نمره اصلی محسوب میکردند. متاسفانه با این روش وزارت بهداشت، عدهای با امتیاز ویژه از امتیاز گواهینامه به محل طرح اعزام شدند و عدهای دیگر مجبور به دادن امتحان گواهینامه و گذراندن محل طرح با امتیازات بسیار کمتر شدهاند که این موضوع طی سالهای اخیر بی سابقه است.”
فرد دیگری از این دستیاران تخصصی افزود: ” متاسفانه از چند ماه قبل که بیماری کرونا وارد کشور شد ما در خط مقدم درمان قرار داشتیم و مدیریت تمام بخشهای بیمارستان با رزیدنت های سال آخر بود، ما با کمترین حقوق این اقدامات را انجام دادیم و متاسفانه مسوولان وزارت بهداشت بدون توجه به اینکه تعدادی از این پزشکان به بیماری کرونا مبتلا هستند مقرر شد که امتحان را برگزار کند، نکته قابل تامل تصمیمات عجیب مسوولان وزارت بهداشت است که لازم است در این خصوص چارهای اندیشیده شود.”
با توجه به اعلام یکی از رزیدنت ها: “طبق دستورالعملهای اخیر معاونتهای وزارت بهداشت عدهای ازدستیاران میتوانند از اول شهریورماه طرح اضطراری در قالب دوره آموزشی دستیاری در مناطق مورد نیاز بهداشت و درمان کشور را شروع کنند و از امتیازات این طرح از جمله خدمت به سیستم درمانی کشور، معافیت شرکت در آزمون گواهینامه، امتیازاتی جهت تسهیل قبولی در آزمون دانشنامه و امتیاز قابل توجه ۵۰ جهت انتخاب محل طرح ضریب K بهرهمند شوند. درحالیکه عده کثیر دیگری از دستیاران در آستانه فراغت از تحصیل از تمام این امتیازات محروم هستند.”
وی افزود: “دستیاران مشمول شرایط دو ارتقا که ملزم به شرکت در آزمون گواهینامه شدهاند و از امتیاز معافیت از آن برخوردار نیستند. بسیاری از این افراد علیرغم صلاحیت علمی و عملی و کسب نمره مورد نظر در امتحان ارتقا آخرشان به دلیل مواردی چون بیماری، مرخصی استعلاجی، مرخصی زایمان و… و دستیاران پاتولوژی مشمول دو ارتقا شدهاند و طبق عرف هرساله میتوانستند شرایط یکسان و برابری با سایرین داشته باشند.”
این دستیار تخصصی ادامه داد: با توجه به عدم اطلاعرسانی قبل از ارتقای ۳۸ام مبنی بر وجود امتیازات ویژه برای نمره بالای ۹۵، خواهشمندیم دستیارانی که نمره حدنصاب لازم اعلام شده برای قبولی در آزمون ارتقا را کسب کردند نیز مشمول استفاده از امتیاز شروع طرح و حذف گواهینامه شوند.
وی خاطرنشان کرد: دستیارانی که به دلیل کمبود سنوات (از جمله پذیرفتهشدگان تکمیل ظرفیت و یا کسانی که از مرخصی زایمان یا از مرخصی استعلاجی جهت درمان بیماری خود استفاده کردهاند) بعد از تاریخ ۱۳۹۹/۰۸/۳۰ فارغالتحصیل شناخته میشوند؛ از حضور در طرح اضطراری و استفاده از امتیازات آن محروم هستند، که پیشنهاد میشود کمبود سنوات ایشان در قالب طرح اضطراری آموزشی در نظر گرفته شده و جهت جبران کمبود سنوات این مدت حضور در طرح اضطراری از طرح ضریب K آنها کسر نشود.
این دستیار تخصصی افزود: این چنددستگی و توزیع نابرابر امتیازات باعث آشفتگی خاطر تمامی دستیاران سال آخر شده است که باتوجه به شرایط پاندمی کرونا، فشار کاری شدید بیمارستانهای آموزشی، نامعلوم بودن زمان و نحوه برگزاری آزمونهای دانشنامه و گواهینامه و تحمیل نابرابری و بیعدالتی که ذکر آن رفت، مظلوم ترین دستیاران تمامی ادوار هستند.