
حقوق بشر در ایران – طی روز گذشته و امروز, در ادامه تجمعات اعتراضی شهروندان در اقصی نقاط ایران که ناشی از سوء مدیریت حکومت جمهوری اسلامی در بخشهای مختلف اقتصادی, اجتماعی, فرهنگی و محیط زیستی و مطالبات مالی و دیگر موارد مدیریتی کشور می باشد جمعی از مالباختگان موسسه مالی اعتباری آرمان وحدت, جمعی از بازنشستگان فولاد به همراه سایر بازنشستگان, کارگران شرکت هپکو اراک, مالباختگان موسسه مالی و اعتباری کاسپین, کارگران پیمانکاری معدن چادرملو, کارگران کارخانجات تولید تراورس ناحیه راهآهن کرج, با برگزاری تجمعات اعتراضی نسبت به محرومیت از حقوق شهروندی شان اعتراض کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, امروز دوشنبه ۲ دی ماه ۱۳۹۸، جمعی از بازنشستگان با برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در تهران نسبت به تداوم مشکلات معیشتی شان اعتراض کردند و خواستار رفع این مشکلات از سوی مسئولان شدند.
از جمله مشکلات این شهروندان می توان به محرومیت از بیمه درمانی مناسب و در ناکافی بودن حقوق ماهیانه این افراد میباشد را مورد اشاره قرار داد.
انتقاد اصلی بازنشستگان به بودجه ۶ هزار میلیارد تومانی همسانسازی و افزایش ۱۵ درصدی حقوق و مستمری در لایحه بودجه است؛ بازنشستگان میگویند با ۶ هزار میلیارد تومان، همسانسازی قابلیت اجرایی ندارد و در حالیکه تورم بالای ۴۰ درصد است، افزایش ۱۵ درصدی نمیتواند معیشت بازنشستگان را از بحران نجات دهد.
این تجمع صنفی از ساعت ده صبح آغاز شده و بازنشستگان خواستار توجه و پاسخگویی نمایندگان مجلس هستند. بیشتر حاضران در این تجمع صنفی، بازنشستگان کشوری از جمله معلمان بازنشسته هستند.
این بازنشستگان با سر دادن شعارهایی از قبیل “تا حق خود نگیریم از پا نمی نشستیم” خواستار رفع مشکلات صنفی و معیشتی شان شدند.
تجمع اعتراضی کارگران پیمانکاری حاتمی معدن چادرملو
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, امروز دوشنبه ۲ دی ماه ۱۳۹۸, جمعی از کارگران پیمانکاری حاتمی در معدن چادرملوی یزد، برای دومین روز متوالی، در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، در محوطه محل کار خود دست به تجمع صنفی زدند.
این کارگران از پاسخ مبهم اداره کار و اجرا نشدن این طرح انتقاد دارند و میگویند: چرا باید مزایای طرحی که به ما کارگران پیمانکاری پیشنهاد دادهاند، از کارگران رسمی و قراردادی معدن چادرملو پایینتر باشد.
این کارگران میگویند: علیرغم دو روز تجمع صنفی، هیچ یک از مدیران و مقامات معدن در جمع ما حاضر نشدند و تا این لحظه، هیچ پاسخ روشنی نگرفتهایم.
حدود ۳۰۰ کارگر در این شرکت پیمانکاری مشغول به کار هستند؛ این کارگران مدتهاست در انتظار اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و افزایش مزایای مزدی خود هستند؛ در این رابطه با وزارت کار و نهادهای مربوطه، نامهنگاری و رایزنی کرده و پاسخ مثبت این وزارتخانه را دریافت کردهاند.
تجمع اعتراضی کارگران تراورس سازی راه آهن کرج
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, امروز دوشنبه ۱ دی ماه ۱۳۹۸، جمعی از کارگران کارخانجات تولید تراورس ناحیه راهآهن کرج خواستار رسیدگی به مشکلات صنفی خود شدند.
جمعی از کارگران کارخانجات تولید تراورس ناحیه راهآهن کرج با برگزاری تجمع اعتراضی نسبت پرداخت مطالبات مزدی معوقه و بیمهای آنها که ۵ ماه به تاخیر افتاده و تسریع در پرداخت آن مطالبات تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس اعلام این کارگران: کارفرما حق بیمه مهر ماه کارگران را برای تمدید و تعویض دفترچههای درمانی کارگران به حساب تامین اجتماعی واریز کرد.
این کارگران در ادامه افزود: کارگران راهآهن کرج که به عنوان راننده کامیون، راننده درزین، جوشکار و غیره مشغول کارند. آنها خواستار پرداخت معوقات مزدی و بیمه خود و تعیین تکلیف شرکت هستند.
در نتیجه حضور پیمانکاران در راهآهن هر ماه حقوق کارگران با تاخیر پرداخت می شود و کارگران فاقد امنیت شغلی بوده و در صورت اخراج هیچ یک از آنها امکان پیگیری مطالباتشان را ندارند.
تجمع اعتراضی کارگران هپکو اراک
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, امروز دوشنبه ۲ دی ماه ۱۳۹۸، جمعی از کارگران شرکت هپکو اراک در اعتراض به عدم تحقق وعده های داده شده از سوی مسئولان در مقابل استانداری این شهرستان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این کارگران با توجه به محرومیت از حق امنیت شغلی با توجه به طرح خصوصی سازی در کشور معوقات مزدی هم دارند و حقوق ماهیانه و سنوات خدمتی آنها به بطور منظم پرداخت نمی شود.
شورای کار هپکو از عدم پرداخت حقوق آبان ماه پرسنل هپکو برخلاف وعده علیرضا صالح، رئیس سازمان خصوصیسازی خبر داد.
شورای کار اذعان کرد: در بند اول تعهدات سازمان خصوصیسازی به کارگران هپکوی اراک آمده بود، که دستمزد آبان ماه کارگران تا پایان آذر ماه پرداخت میشود که هنوز محقق نشده است.
همچنین شورای اسلامی کار تائید کرد؛ مشکل اصلی در تحقق وام ۳۵ میلیارد تومانی است که قرار بود توسط یکی از بانکها به هپکو داده شود که به علت مشکلات حقوقی هنوز برآورده نشده است. قرار بود که دستمزد کارگران از این وام پرداخت شود.
طبق اظهارات اعضای شورای اسلامی کار؛ تولید در هپکو خوابیده و دستگاههای تولید شده هنوز عرضه نشده است تا از این طریق حقوق کارگران پرداخت شود.
ابوالفضل رنجبر همچنین گفت؛ کارگران شرکت هپکوی اراک در اعتراض به محقق نشدن وعدههای مسئولان صبح امروز جلوی استانداری مرکزی تجمع کردند.
وی افزود: علاوه بر واریز نشدن حقوق پرسنل، اصلیترین خواسته کارگران تعیین تکلیف وضعیت سهامداری و مدیریت شرکت میباشد.
رنجبر افزود: اجرایی شدن مصوبات جلسهای که هفتههای اخیر به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد نیز از دیگر خواستههای به حق کارگران است.
نکته حائز اهمیت بسته شدن بسیاری از شعب این موسسه مالی و اعتباری است و عدم پرداخت سپرده هایی که این شهروندان با اعتماد به بانک مرکزی در این موسسه افتتاح کرده بودند.
از سوی دیگر بلاتکلیفی سهامداری شرکت، عدم تحقق وعدهها و همچنین مطالبات معوقه حقوق از مهمترین علل تجمع کارگران است.
تجمع اعتراضی مالباختگان موسسه مالی اعتباری کاسپین و آرمان وحدت در تهران
به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز دوشنبه ۲ دی ماه ۱۳۹۸، تجمع اعتراضی مالباختگان موسسه مالی و اعتباری کاسپین و موسسه مالی اعتباری آرمان وحدت در اعتراض به عدم وصول سپرده های از دست رفته آنها که علیرغم پیگیریهای بسیار هنوز به نتیجه ای نرسیدند.
اعتراض سپرده گذاران موسسههای مالی و اعتباری از حدود ۳ سال پیش آغاز شد و دولت و بانک مرکزی پرداخت مطالبات سپرده گذاران از طریق بانکهای دولتی و خصوصی را متعهد شدند.
بر اساس ادعای بانک مرکزی تا به حال مطالبات بیش از ۹۵ درصد سپرده گذاران پرداخت شده است.