حمید نیکخواه و هنگامه قاضیانی، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران محاکمه شدند

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۳بهمن ماه ۱۴۰۱، حمید نیکخواه و هنگامه قاضیانی، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست ایمان افشاری محاکمه شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۲ بهمن ماه ۱۴۰۱، حمید نیکخواه، گرافیست و هنرمند، اهل شهرستان مریوان از توابع استان کردستان و ساکن تهران، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری محاکمه شد.
در این جلسه دادرسی، عثمان مزین، وکیل مدافع حمید نیکخواه، دفاعیات خود را در حمایت از موکل خود در برابر اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق تهیه استیکر و طرح های هنری) به ایمان افشاری ارائه کرد.
لازم به اشاره است، حمید نیکخواه، در تاریخ ۲۸ آبان ماه ۱۴۰۱، در ارتباط با اعتراضات سراسری، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی در زندان اوین و طی مراحل بازجویی و بازپرسی در تاریخ ۱۴ آذر ماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه آزاد شد.
در خبری دیگر به نقل از ایران اینترنشنال، امروز دوشنبه ۳ بهمن ماه ۱۴۰۱، هنگامه قاضیانی، بازیگر سینما، پس از احضار به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست ایمان افشاری محاکمه شد.
براساس این گزارش، اتهامات هنگامه قاضیانی (فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت کشور) عنوان و جلسه رسیدگی به این پرونده ۲ ساعت به طول انجامید.
همچنین، پانته آ پناهی و ستاره اسکندری، دو تن دیگر از بازیگران سینما و تلوزیون، در این جلسه دادرسی هنگامه قاضیانی را همراهی کردند.
اطلاعات بیشتری در خصوص تجدید جلسه دادرسی در دسترس نیست.
لازم به اشاره است، هنگامه قاضیانی، در تاریخ ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به زندان اوین و طی مراحل بازجوئی بازجوئی بازپرسی در تاریخ ۶ آذر ماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد.
سرکوب، ارعاب و تهدید بر علیه شهروندان و یا طرح اتهامات بی پایه براساس سناریوی ارگانهای امنیتی و دستگاه قضایی، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
ممانعت از دسترسی متهم به وکیل انتخابی خود ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.