جلسه محاکمه سحر برلویی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۱۰بهمن ماه ۱۴۰۱، جلسه دادرسی به پرونده سحر برلویی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری برگزار و سپس با تودیع وثیقه آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲۸ دی ماه ۱۴۰۱، سحر برلویی، ساکن اکباتان، متولد: ۱۳۶۳ و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، پس از اعزام به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری در دومین جلسه دادرسی خود محاکمه و دفاعیات خود را از بابت اتهامات مطروحه ارائه کرد. سحر برلویی، در تاریخ ۱ بهمن ماه ۱۴۰۱ پس از تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد تومان آزاد شد.
به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”سحر برلویی، طی ۲ جلسه دادرسی در تاریخ های ۱۲ دی ماه از زندان اوین و ۲۸ دی ماه ۱۴۰۱، از زندان قرچک ورامین به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، اعزام شد و در حالی که از حق دسترسی به وکیل محروم بود به تنهایی دفاعیات خود را از بابت اتهامات(اجتماع و تبانی) و (تبلیغ علیه نظام) به ایمان افشاری ارائه کرد و در تاریخ ۱ بهمن ماه ۱۴۰۱، در حالی که ۴۵ روز را در بند ۲۰۹ زندان اوین و ۱۵ روز هم در زندان قرچک ورامین سمری کرده بود با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد تومان آزاد شد.”
این منبع مطلع خاطرنشان کرد:”هنوز حکمی برای سحر برلویی صادر نشده و این فعال مدنی، در انتظار ابلاغ حکم صادره بدوی خود از طرف شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران است.”
لازم به اشاره است، سحر برلویی، در تاریخ ۱ آذر ماه ۱۴۰۱، پس از یورش ماموران وزارت اطلاعات به منزل شخصی وی و ارائه حکم قضائی در اکباتان واقع در غرب تهران، پس از تفتیش منزل و توقیف برخی لوازم شخصی از قبیل گوشی های تلفن همراه و لپ تاپ، بازداشت و پس از انتقال به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات و طی مراحل بازجوئی، پس از ۴۵ روز تحمل سلول انفرادی در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای زندان اوین به ریاست حاجی مرادی تفهیم اتهام و در شعبه ۳ دادسرای مذکور به ریاست بازپرس محمدی، دفاعیات خود را پیش از تنظیم کیفرخواست ارائه کرد.
پس از اعلام خبر جان باختن مهسا (ژینا) امینی، دختر ۲۲ ساله، اهل شهرستان سقز در بازداشتگاه نیروی انتظامی در تهران، اعتراضات گسترده ای در شهرهای مختلف برگزار شد. و در پی آن بسیاری از شهروندان کشته، مجروح و توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
سرکوب آزادی بیان و ممانعت از برگزاری اعتراضات صنفی و مدنی ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.
عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.