پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

جلسه دوم دادگاه دو روزنامه نگار اهل کرمان برگزار شد

0
355

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۲۸شهریور ماه ۱۴۰۱، جلسه دوم دادگاه رسیدگی به اتهامات حسن عباسی و مهدی تدین، در شعبه ۱ دادگاه کیفری ۱ استان کرمان برگزار شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۲۸ شهریور ماه ۱۴۰۱، حسن عباسی – روزنامه نگار به همراه مهدی تدین – فعال رسانه ای، در دومین جلسه محاکمه خود توسط شعبه ۱ دادگاه کیفری ۱ استان کرمان به ریاست قاضی روحانی، قاضی سیدی و مستشاران شعبه بخشی و محقق محاکمه شدند. جلسه سوم دادرسی متعاقبا اعلام خواهد شد.

یک منبع مطلع به حقوق بشر در ایران گفت:”در این جلسه دادرسی وکلای محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس که بعنوان شاکی این پرونده بودند دفاعیات خود را در خصوص اتهام تفهیم شده به این ۲ روزنامه نگار ارائه کردند. اتهام حسن عباسی و مهدی تدین در این جلسه(نشر اکاذیب و افترا) که در خصوص مطالبی بوده که این ۲روزنامه نگار از فساد سازمان یافته و سیستماتیک جاری در معادن و سایر موضوعات اقتصادی کشور منتشر کرده بودند.”

این منبع مطلع همچنین افزود:”در این پرونده یک ضابط خاص(اطلاعات سپاه) بر کلیه روند دادرسی صاحب نظر و حتی بر رای قاضی نظارت می کند و این‌ مساله حق دادرسی عادلانه و استقلال رای قاضی را زیر سوال می برد. نکته دوم اینکه اگر اطلاعات سپاه بعنوان ضابط است پس چرا در شکایت خصوصی افراد با عنوان (نشر اکاذیب) بعنوان ضابط ورود می کند اما همین ارگان امنیتی در مسائل دیگر همچون قتل عمد مهسا امینی وارد نمی‌شود. پس از بررسی بخشی از اتهام این ۲ روزنامه نگار، قضات دادگاه پایان جلسه دوم رسیدگی را اعلام و متعاقبا تاریخ جلسه رسیدگی بعدی را اعلام می کنند.”

لازم به ذکر است، حسن عباسی، از بابت پرونده ای دیگر در تاریخ ۹ شهریور ماه ۱۴۰۱، به اتهام(فعالیت تبلیغی علیه نظام) در پی شکایت اطلاعات سپاه از این روزنامه‌نگار، به علت پوشش خبری وضعیت زلزله زدگان سایه خوش، توسط شعبه ۵ دادگاه کیفری ۲ شهرستان بندرلنگه محاکمه شد و در انتظار ابلاغ حکم دادرسی است.

در تاریخ ۱۹ مردادماه ۱۴۰۱، حسن‌عباسی و مهدی تدین دو متهم این پرونده در اولین جلسه دادگاه خود توسط شعبه ۱ دادگاه کیفری ۱ استان کرمان، محاکمه و بخشی از دفاعیات آنها گرفته شد اما امیررضا امیرتیموری، در جلسه اول دادرسی حاضر نشده بود.

همچمنین، در اردیبهشت‌ ماه ۱۴۰۱، امیررضا امیرتیموری، مهدی تدین و حسن عباسی با دریافت ابلاغیه های کتبی به این جلسه دادرسی احضار شده بودند.‌

حسن عباسی، یکی از ۳ متهم این پرونده در تاریخ ۱۶ شهریور ماه ۱۳۹۹، با شکایت اطلاعات سپاه کرمان از این فعال رسانه ای با دریافت ابلاغیه ای از طریق سامانه ثنا به این ارگان امنیتی در کرمان و سپس شعبه ۱ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب این شهرستان احضار شده بود. 

حقوق بشر در ایران، در تاریخ ۴ شهریور ماه ۱۳۹۹، با انتشار گزارشی احضار امیررضا امیرتیموری، عضو خانه مطبوعات به همراه حسن عباسی، روزنامه نگار و از اعضای انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران، به پلیس فتا را اطلاع رسانی کرده بود.

در همین راستا امیررضا امیرتیموری، در تاریخ ۶ شهریور ماه ۱۳۹۹، در پی شکایت محمدرضا پورابراهیمی داورانی، نماینده کرمان در مجلس به پلیس فتا استان کرمان احضار و پس از طی مراحل بازجوئی اولیه و اطلاع از مصداق اتهامی(نشر اکاذیب)با دریافت ابلاغیه ای به شعبه ۱ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب کرمان فراخوانده شده بود.

حسن عباسی، یکی از ۳ متهم این پرونده در تاریخ ۵ آذر ماه ۱۳۹۸،‌ در پی انتشار گزارشی از نحوه عملکرد ضعیف استاندار هرمزگان با شکایت این مقام استانی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و چندی بعد آزاد شد.

سرکوب شهروندان و طرح اتهامات براساس سناریو ارگانهای امنیتی، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و  ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading