عباس لسانی، فعال اجتماعی ساکن اردبیل که در تاریخ ۲۵ دیماه سالجاری و با حضور در شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز جهت محاکمه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اردبیل منتقل شده بود توسط معاونت بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اردبیل با طرح اتهامات جدید مورد تفهیم اتهام قرار گرفته است.
به گزارش حقوق بشر در ایران, عباس لسانی زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی اردبیل که از تاریخ ۲۵ دی ماه سالجاری پس از بازداشت در شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز جهت سپری کردن حبس ۱۰ ماهه خود در زندان اردبیل بسر می برد از سوی شعبه معاونت بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اردبیل به ریاست قاضی نونهال با سه اتهام جدید با عناوین؛ .ترغیب و تحریک مردم آذربایجان غربی برای مسلح شدن, اقدام علیه امنیت ملی, تشکیل گروه غیرقانونی و تبلیغ علیه نظام مورد تفهیم اتهام قرار گرفته است. لازم به ذکر است که این فعال اجتماعی در کارنامه فعالیتهای مدنی خود با سوابقی همچون؛ محک میت به حبس, بازداشت و احضار و بازجوئی به دفعات بسیار را دارد. بنقل از یک منبع نزدیک به عباس لسانی در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن تائید این خبر گفت, امروز سهشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۷ آقای لسانی به خانوادهاش که در زندان اردبیل به ملاقات وی رفته بودند اعلام کرده بود. لازم به ذکر است که عباس لسانی همچنین به خانواده خود گفته است که در زمان بازجوئی و جهت اعتراض به بازداشت خود در که در تاریخ ۲۵ دی ماه در محل شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز صورت گرفت به سئوالات بازجویان پاسخ نداده و با غیرقانونی و نمایشی دانستن رویه بازپرسی که بر پایه تحریف سخنرانیهای او از سوی اداره اطلاعات صورت گرفته است، سیاست سکوت در این مرحله را اتخاذ کرده است.
این منبع مطلع در ادامه گفت، عباس لسانی با تائید بر سندسازی و تشکیل پرونده جدید از سوی مراجع قضائی و امنیتی اردبیل، بر این نکته اذعان دارد که ارگانهای امنیتی با بازداشت وی در دادگاه انقلاب تبریز قصد فرار رو به جلو و سرپوش گذاشتن بر اقدامات خودسرانه خود را داشته اند.
شعبه دوم دادگاه انقلاب تبریز در تاریخ ۲۳ بهمن ۹۷، درخواست واخواهی این شهروند را رد و محکومیت او به ۱۰ ماه حبس از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام و به نفع گروههای مخالف نظام” را تائید کرده است. تاکنون نیز گمانه ها از حضور ایشان در زندان جهت تحمل محکومیت مورد اشاره بود اما با تفهیم اتهامات جدید مشخص شده که پرونده دیگری علیه ایشان مفتوح شده است.
عباس لسانی, پیشتر از محکومیت ۱۰ ماه حبس خود توسط دادگاه انقلاب اردبیل و ارجاع این حکم به اجرای احکام این دادگاه مطلع شده بود. این فعال با سابقه ترک در تاریخ ۱۵ دیماه توسط شعبه اجرای احکام دادگاه انقلاب اردبیل بازداشت و جهت اجرای حکم ۱۰ ماه حبس تعزیری به زندان تبریز منتقل شده بود. دو روز پس از بازداشت مورخ ۱۷ دیماه، عباس لسانی، با وارد شناخته شدن اعتراض وی به نحوه دادرسی، با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی و تا زمان دادرسی مجدد که زمان آن روز ۲۵ دیماه تعیین شد به صورت موقت از زندان تبریز آزاد شده بود.
عباسلسانی ۲۵ دی ماه امسال در حالی که در جریان واخواهی یک حکم غیابی در شعبه دوم دادگاه انقلاب تبریز حضور پیدا کرده بود، جهت جلوگیری و ممانعت از ملاقات او با جمع کثیری از فعالین اجتماعی به دیدارش آمده بودند توسط نیروهای قضائی و امنیتی بازداشت و به و به بازداشتگاه اداره اطلاعات اردبیل منتقل شد.
عباس لسانی در حال حاضر در بند ٨ زندان مرکزی اردبیل در بازداشت موقت بسر میبرد. این فعال اجتماعی از زمان بازداشت که به قرنطینه زندان اردبیل منتقل شده بود بدلیل غیرقانونی دانستن بازداشتش و از سوی دیگر عادلانه نبودن روند دادرسی پرونده اش دست به اعتصاب غذا زده بود. این فعال اجتماعی در تاریخ ۵ بهمن ماه سالجاری به همراه ۵ تن دیگر از فعالان اجتماعی محبوس در زندانهای ایران که آنها هم در اعتصاب غذای اعتراضی بسر می بردند به اعتصاب غذای خود پایان داده است.
این شهروند ساکن اردبیل، در تاریخ ۲۵ دیماه در پی حضور در شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز که پس از اعتراض وی به نحوه دادرسی و درخواست واخواهی مجدد وی تشکیل شده بود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اردبیل منتقل شده است.
لازم به یادآوری است که عباس لسانی سوابق متعدد بازداشت و محکومیت به دلایل عقیدتی را در کارنامه خود دارد، در یکی از آخرین موارد در تاریخ ۱۱ تیرماه چند روز پیش از گردهمایی سالانه “قلعه بابک” عباس لسانی همراه با سه شهروند دیگر ساکن اردبیل توسط مأموران اداره اطلاعات این شهرستان بازداشت و سپس در روز چهارشنبه ۲۰ تیرماه با تودیع وثیقه ۵۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شده بود.
سرکوب فعالان اجتماعی ساکن تبریز که در ایران بدلیل فعالیتهای خود که منطبق با اصول حقوق بشر و اسناد بین المللی هستند از جمله موارد نقض حقوق بشر در ایران میباشد که گزارشگران ویژه حقوق بشر در امور ایران بدفعات در گزارشات دوره ای خود بر آن تاکید کرده اند.
از جمله خواسته های این شهروندان تحصیل فرزندان آنها با زبان مادریشان در مدارس میباشد.