بازداشت و بلاتکلیفی ۳۴ تَن از شهروندان و آزادی ۴ تَن دیگر با تودیع وثیقه

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۱۹آذر ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی در شهرهای مریوان، سنندج، قروه، رشت، مشهد، تهران، تبریز، چابهار، دهلران، دهدشت، اصفهان، پیرانشهر، روانسر، کرمانشاه و دره شهر، دستکم ۲۰ تن از شهروندان را بازداشت کردند. همچنین، ۱۴تن از شهروندان بازداشت شده در شهرهای ماسال، شیراز، یاسوج، اهواز، تبریز، چابهار، زاهدان و یزد، علیرغم گذشت مدت زیادی از تاریخ بازداشت در بلاتکلیفی بسر می برند. از سوی دیگر، ۴ شهروند بازداشت شده در شهرهای قائمشهر، گنبد کاووس، پیرانشهر، رشت و همدان، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای گذشته، رضا رضازاده پراپری، امید شیخی، مهدیه سلیمانی، مظفر شهبازی، امیرحسین برخوردارپور، دانیال محمدی، کیمیا کریمی، شایان آذرنوش، رضا آذرنوش، عزت الله جعفری، لیلی پوربابا، علیرضا بیگ پور، مصطفی نوروزی، سیدمحمد زندوی، عاطفه شمسایی، محمد حیدری، محمد(آرن) زیرک خشت مسجدی، امیر رضایی، شهرام فرهادی و مسعود رسولی، توسط نیروهای امنیتی در استانهای کردستان، گیلان، خراسان رضوی، تهران، آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، کرمانشاه و ایلام، بازداشت شدند. همچنین؛ محمدرضا راستی، یاسر آغال، ناصر آغال، علی اکبر خوش کنار، حسین محمدی، علیرضا چابکرو، سارا صفری راد، کامیار بامداد، صادق صدیق، عماریاری، سجاد رحمانی، امیر استوار، میلاد بیدریغ، پیام شیخ محبوبی و محمدرضا عاشری، شهروندان بازداشت شده در استانهای گیلان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان و یزد، بطور بلاتکلیف در حبس بسر می برند. از سوی دیگر؛ کیخسرو یزدانی، میثم غلامی، حاصل عمری و ماریا طلعتی، شهروندان بازداشت شده در استانهای مازندران، گلستان، آذربایجان غربی، گیلان و استان همدان، پس از اتمام بازجوئی ها با تودیع وثیقه تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شدند.
براساس این گزارش، روز پنجشنبه ۲۶ آبان ماه ۱۴۰۱، سجاد رحمانی، امیر استوار، میلاد ببدریغ، پیام شیخ محبوبی، کامیار بامداد، صادق صدیق، عمار یاری و محمدرضا عاشری، هشت تن از شهروندان ساکن شهرستان ماسال از توابع استان گیلان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران:”هر ۸ نفر این افراد در رابطه با اعتراضات سراسری توسط نیروهای امینتی بازداشت شدند و از میان آنها بازداشت کامیار بامداد، صادق صدیق، عمار یاری و سجاد رحمانی در پس یورش ماموران امنیتی به منازل آنها صورت گرفته است و در حال حاضر عمار یاری در زندان ضیابر شهر رشت بسر می برد اما از وضعیت ۷ نفر دیگر اطلاعی در دست نیست.”
تا لحظه تنظیم این خبر، از اتهامات مطروحه علیه این افراد اطلاعی در دست نیست.
در خبری دیگر، روز پنجشنبه ۳ آذرماه ۱۴۰۱، محمد (آرن) زیرک خشت مسجدی، ۱۸ ساله ساکن رشت مرکز استان گیلان، توسط نیروهای امنیتی در رشت بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران: “محمد از زمان بازداشت تا به امروز فقط ۱ بار موفق به تماس با خانواده شد و در آن تماس که خیلی کوتاه بود فقط اعلام کرد که بازداشت شده اما به مکان نگهداری خود اشاره ای نکرد.”
این منبع مطلع خاطرنشان کرد:”پدر این نوجوان ۱۸ ساله با توجه به وضعیت وخیم جسمانی قادر به پیگیری وضعیت فرزندش نیست؛ این در حالیست که مادر وی نیز پیشتر فوت شده است. این جوان به دلیل شرایط نامناسب معیشتی خانواده اش، پیش از بازداشت به صورت روزمزد از طریق کارگری امرار معاش میکرد.”
در خبری دیگر، روز چهارشنبه ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۱، محمد حیدری، دانشجوی دانشگاه فردوسی شهر مشهد مرکز استان خراسان رضوی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و به مکان نامعلومی منتقل شد.
براساس این گزارش، بازداشت آقای حیدری، توام با ضرب و شتم با شوکر توسط لباس شخصی ها صورت گرفته که منجر به بیهوشی وی شده است. ماموران پس از بیهوشی، او را با آمبولانس از دانشگاه به مکان نامعلومی منتقل کردند.
از سوی دیگر، روز سه شنبه ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۱، عاطفه شمسایی، اهل اهواز مرکز استان خوزستان، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
یک منبع نزدیک به خانواده عاطفه شمسایی در گفتگو با حقوق بسر در ایران اعلام کرد:”بازداشت این شهروند در محل کار وی صورت گرفته است. نیروهای امنیتی ضمن بازداشت خانم شمسایی، شماری از وسایل دیجیتال از جمله تلفن همراه و کامپیوتر متعلق به او و همچنین دوربین مداربسته محل کارش را ضبط کرده و با خود بردند.”
همچنین، روز شنبه ۱۲ آذر ماه ۱۴۰۱، سید محمد زندوی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در رشته حقوق و جزا در دانشگاه تهران، در جریان برگزاری اعتراضات مردمی در محدوده میدان کاج واقع در سعادت آباد تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده محمد زندوی به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفت: ” آقای زندوی، اخیرا انتقاداتی نسبت به عملکرد گشت ارشاد داشته است.”
از سوی دیگر، روز چهارشنبه ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۱، لیلی پور بابا، متولد: ۱۳۷۰، اهل و ساکن شهر تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی، به اتهام فعالیت در فضای مجازی و انتسار مطالب در صفحات شخصی خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
براساس این گزارش، علیرغم گذشت بیش از ۱ ماه از تاریخ بازداشت لیلی پوربابا اما این فعال فضای مجازی بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برد و تدوام این وضعیت باعث افزایش نگرانی خانواده وی شده است.
تاکنون از اتهامات مطروحه علیه لیلی پوبابا اطلاعی در دست نیست.
همچنین، روز سه شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱، سارا صفری راد، متولد: ۱۳۸۲، اهل شهر شیراز مرکز استان فارس، علیرغم گذشت ۲۵ روز از تاریخ بازداشت بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برد.
براساس این گزارش؛ بازداشت سارا صفری راد، در پی یورش نیروهای امنیتی در منزل وی صورت گرفت و وی پس از بازداشت به مکان نامعلومی منتقل شد.
به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده سارا صفری راد: “خانواده صفری راد، ویدیویی از اعترافات اجباری اخذ شده از یک شهروند را که توسط خبرگزاری فارس، وابسته به نهاد های امنیتی منتشر شده است را منتسب به فرزند خود می دانند. این وضعیت، نگرانی بیش از پیش آنان را در پی داشته است.”
در خبری دیگر، روز شنبه ۱۲ آذر ماه ۱۴۰۱، ماریا طلعتی، شهروندان شهرستان گنبدکاووس از توابع استان گلستان، پس از اتمام با’جویی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان شهرستان گنبد کاووس آزاد شد.
علیرغم آزادی ماریا طلعتی با تودیع وثیقه اما از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به وی اطلاعی در دست نیست.
لازم به ذکر است، ماریا طلعتی، در تاریخ ۲۸ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهر گنبد کاووس بازداشت شده بود.
از سوی دیگر، روز شنبه ۲۳ مهر ماه ۱۴۰۱، میثم غلامی، ساکن شهرستان کبودرآهنگ از توابع استان همدان و از زندانیان سابق سیاسی، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان الوند همدان آزاد شد.
به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران:”اتهامات انتسابی به میثم غلامی در مرحله بازپرسی، (ارتباط با زندانیان سیاسی و خبررسانی در رابطه با وضعیت آنها)، (فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (حمایت از اعتراضات سراسری) عنوان شد.”
لازم به ذکر است، میثم غلامی، در تاریخ ۹ مهرماه ۱۴۰۱، در ارتباط با اعتراضات سراسری در شهرستان کبودرآهنگ از توابع استان همدان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی و طی مراحل بازجوئی سپس در تاریخ ۲۱ مهر ماه به زندان همدان منتقل شده بود.
میثم غلامی، پیش از این هم در سال ۱۳۹۹ توسط ماموران امنیتی در شهرستان شهریار به همراه فریبا اسدی و چند فعال مدنی دیگر بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه و طی نراحل بازجویی و تفهیم اتهام در تاریخ ۱۰ مهرماه ۱۴۰۰ توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب شهریار از بابت اتهام (تبلیغ علیه نظام) به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد و پس از سپری کردن دوران حبس خود در تاریخ ۲۰ آذرماه ۱۴۰۰، از زندان تهران بزرگ آزاد شد.
افزون بر این، چهارشنبه ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۱، دکتر رضارضازاده پراپری رزیدنت ارتوپدی بیمارستان شهدای شهر تبریز، پس از احضار به شعبه ۷ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب این شهر و تفهیم اتهام بازداشت شد.
براساس این گزارش، علیرغم مراجعه خانواده رضا رضازاده به دادسرا و پیگیری های صورت گرفته اما هادی غفوریان – بازپرس پرونده تاکنون از قبول وثیقه صادره و صدور آزادی موقت برای این پزشک ساکن تبریز سر باز زده است.
از مصادیق حقوقی اتهامات منتسب شده به رضا رضازاده اطلاعی در دسترس نیست.
لازم به ذکر است، دکتر رضارضازاده پراپری، پیش از این مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان سراوان از توابع استان سیستان و بلوچستان بوده است.
همچنین، روز چهارشنبه ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۱، عزت الله جعفری، ساکن استان اصفهان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری عزت الله جعفری اطلاعی در دسترس نیست.
لازم به اشاره است، عزت الله جعفری، پیش از این هم سابقه بازداشت، پرونده سازی، محکومیت قضایی و تحمل حبس تعزیری را دارد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور هم در خبری اعلام کرد؛ روز پنجشنبه ۱۷ آذر ماه ۱۴۰۱، شایان آذرنوش و رضا آذرنوش، دو دانش آموز متولد: ۱۳۸۵، اهل شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شدند.
علیرغم گذشت ۳ روز از تاریخ بازداشت این ۲ دانش آموز ۱۶ ساله اما آنها بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برند و با آزادی آنها مخالفت شده است.
لازم به ذکر است، پدرام آذرنوش – از جان باخنگان اعتراضات سراسری که در تاریخ ۳۱ شهریور ماه پس از شلیک مستقیم از سوی نیروهای امنیتی در جریان اعتراضات سراسری در شهرستان دهدشت جان خود را از دست داد پسر عموی شایان آذرنوش و رضا آذرنوش است.
کمپین فعالین بلوچ هم در خبری اعلام کرد؛ روز سه شنبه ۸ آذر ماه ۱۴۰۱، یاسر آغال و برادر وی ناصر آغال، فرزندان: ولی محمد، اهل: روستای بیدلد از توابع شهرستان راسک در استان سیستان و بلوچستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
براساس این گزارش، علیرغم گذشت ۱۳ روز از تاریخ بازداشت این شهروند ساکن توابع راسک اما هر دوی آنها بطور بلاتکلیف تحت قرار بازداشت موقت در زندان مرکزی زاهدان بسر می برند.
یک منبع مطلع در این خصوص گفت: “همزمان با اعتراضات مردمی، اداره نظارت و پیگیری وزارت اطلاعات ابتدا یاسر را به راسک احضار کرده و او را تهدید کرده بودند که اگر یک لاستیک در منطقه شما آتش زده شود، مظنون اصلی شما هستید و بازداشت می شوید.”
شورا صنفی دانشگاههای کشور نیز در خبری افزود؛ روز چهارشنبه ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۱، کیمیا کریمی، دانشجوی رشته فیزیک در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، ورودی سال ۱۳۹۹، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
تا این لحظه، از وضعیت، روند حقوقی پرونده و نام ارگان بازداشت کننده کیمیا کریمی اطلاع دقیقی در دست نیست.
همچنین، روز پنجشنبه ۱۷ آذر ماه ۱۴۰۱، مهدیه سلیمانی، دانشجوی رشته بازیگری در دانشگاه آزاد واحد تهران – سوهانک، ورودی سال ۱۳۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
تا این لحظه، از علت دقیق بازداشت، نام ارگان بازداشت کننده و مصادیق حقوقی اتهامات منتسب شده به مهدیه سلیمانی اطلاعی در دست نیست.
کُردپا هم با انتشار اخباری کوتاه اعلام کرد؛ طی روزهای اخیر، مسعود رسولی، ساکن مریوان از توابع استان کردستان، طی روزهای اخیر از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و از وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.
همچنین، روز پنجشنبه ۱۰ آذر ماه ۱۴۰۱، شهرام فرهادی، ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان، فعال محیط زیست و زندانی سیاسی پیشین، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، علت دقیق بازداشت و مصادیق حقوقی اتهامات وی اطلاعی در دسترس نیست.
در خبری دیگر، روز جمعه ۱۸ آذر ماه ۱۴۰۱، امیر رضایی، ۱۸ ساله، ساکن شهرستان قروه از توابع استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
از مکان نگهداری، علت دقیق بازداشت و مصادیق حقوقی اتهامات منتسب شده به این نوجوان ۱۸ ساله اطلاعی در دسترس نیست.
در ادامه نیز، طی روزهای گذشته، مصطفی نوروزی، بازیکن سابق تیم فوتبال نفت مسجد سلیمان، ساکن شهرستان دهلران از توابع استان ایلام، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
براساس این خبر، علت بازداشت مصطفی نوروزی، عدم ارائه فیلمهای دوربین مدار بسته مغازهاش به نیروهای امنیتی عنوان شده است.
افزون بر این، طی روزهای اخیر، علیرضا بیگپور، ساکن شهرستان دهلران از توابع استان ایلام پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شد.
از علت دقیق بازداشت، نام ارگان بازداشت کننده و مصادیق حقوقی اتهامات منتسب شده علیرضا بیگ پور اطلاعی در دست نیست.
همچنین، روز چهارشنبه ۱۶ آذرماه ۱۴۰۱، دانیال محمدی، اهل شهرستان روانسر از توابع استان کرمانشاه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجویی و تشکیل پرونده به یکی از بازداشتگاههای مرکزی استان کرمانشاه منتقل شد.
تا لحظه تنظیم این خبر از وضعیت و مکان نگهداری دانیال محمدی اطلاعی در دسترس نیست.
در ادامه نیز، طی روزهای اخیر، امیرحسین برخوردارپور، ساکن استان کرمانشاه، در جریان برگزاری اعتراضات مردمی در محدوده بلوار طاقبستان در کرمانشاه، در پی شلیک مستقیم گلوله از سوی نیروهای امنیتی زخمی و سپس بازداشت شد.
تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، نام ارگان بازداشت کننده و مصادیق حقوقی اتهامات منتسب شده به امیرحسین برخوردارپور، اطلاعی در دست نیست.
در خبری دیگر، شامگاه پنجشنبه ۱۸ آذرماه۱۴۰۱، مظفر شهبازی، ساکن شهرستان دره شهر از توابع استان ایلام، پس از یورش نیروهای امنیتی به منزل وی پس از تفتیش و توقیف برخی لوازم شخصی وی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
تا این لحظه از وضعیت و مصادیق حقوقی اتهامات وی اطلاعی در دسترس نیست.
از سوی دیگر، روز دوشنبه ۱۴ آذر ماه ۱۴۰۱، امید شیخی، فعال مدنی، ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان، در پی یورش نیروهای امنیتی به منزل وی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
لازم به ذکر است، امید شیخی، پیشتر هم به سبب فعالیتهای مدنی خود از سوی ارگانهای امنیتی در شهر سنندج بازداشت و با پرونده سازی و محاکمه مواجه شده بود.
کانال تلگرامی دانشجویان متحد هم در خبری افزود؛ امروز شنبه ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۱، علیرضا_چابکرو دانشجوی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه شهید چمران اهواز مرکز استان خوزستان، علیرغم گذشت، ۳۴ روز از تاریخ دستگیری بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برد.
براساس این گزارش؛ با وجود پیگیریهای خانواده و البته بدون هیچگونه پیگیری از جانب دانشگاه چمران اهواز همچنان بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برد.
لازم به اشاره است،علیرضا چابکرو در تاریخ ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهر اهواز مرکز استان خوزستان بازداشت شد.
شورای صنفی دانشگاههای کشور هم در خبری اعلام کرد؛ امروز شنبه ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۱، حسین محمدی، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در رشته اقتصاد شهری در دانشگاه هنر اصفهان که طی مراجعه خود به دانشگاه دانشگاه هنر شهر تبریز برابری دریافت مدرک کارشناسی خود از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد علیرغم گذشت ۴۱ روز بلاتکلیفی در زندان مرکزی تبریز بسر می برد.
براساس این گزارش، علاوه بر ممانعت از آزادی حسین محمدی پرونده قضایی وی پس از تکمیل به دادگاه ارجاع و این دانشجو در انتظار تشکیل جلسه دادرسی خود است.
لازم به ذکر است، حسین محمدی، در تاریخ ۸ آبان ۱۴۰۱، پس از مراجعه به دانشکده هنر شهر تبریز برای دریافت آموزشی خود در مقابل سالن غذاخوری این دانشگاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
کمپین فعالین بلوچ نیز در خبری اعلام کرد؛ امروز شنبه ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۱، علیرغم گذشت ۷۴ روز از بازداشت علی اکبر خوش کنار، متولد ۱۳۸۰، فرزند: فقیرمحمد، اهل شهرستان قصرقند از توابع استان سیستان و بلوچستان اما با آزادی وی حتی با تودیع وثیقه موافقت نشده است.
براساس این گزارش، در پاسخ به پیگیریهای صورت گرفته از سوی خانواده علی اکبر خوش کنار، از طرف دادسرا به آنها اعلام سده که با توجه به حجم زیاد پرونده و کمبود نیروی کار لذا رسیدگی به پرونده ها به کندی صورت می گیرد.
لازم به ذکر است، علی اکبر خوش کنار، در تاریخ ۵ مهر ماه ۱۴۰۱، در جریان برگزاری اعتراضات مردمی در شهرستان چابهار توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
در خبری دیگر، صبح شنبه ۱۲ مهر ماه ۱۴۰۱، محمدرضا راستی، دانشجوی مقطع مهندسی در کامپیوتر دانشگاه یزد ورودی سال ۱۳۹۷، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام به زندان مرکزی شهر یزد منتقل شد.
براساس این گزارش، گفته می شود اتهامات منتسب شده به محمدرضا راستی منحر به صدور حبس تعزیری سنگینی برای وی خواهد شد.
لازم به ذکر است، محمدرضا راستی، در ساعات اولیه صبح ۱ آذر ماه ۱۴۰۱، در پی یورش ماموران اطلاعات سپاه پاسداران به منزل وی بازداشت و جهت بازجویی به بازداشتگاه این ارگان امنیتی منتقل شده بود.
در خبری دیگر، روز چهارشنبه ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۱، حاصل عمری، اهل شهرستان پیرانشهر از توابع استان آذربایجان غربی، پس از اتمام بازجویی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد.
علیرغم آزادی حاصل عمری با تودیع وثیقه اما از مصادیق حقوقی اتهامات منتسب شده به وی اطلاعی در دسترس نیست.
لازم به ذکر است، حاصل عمری، در تاریخ ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان اشنویه بازداشت شده بود.
از سوی دیگر، روز پنجشنبه ۱۷ آذرماه۱۴۰۱، کیخسرو یزدانی، فعال محیط زیستی ساکن شهرستان قائمشهر از توابع استان مازندران، پس از اتمام بازجوئی ها با تودیع وثیقه آزاد شد.
براساس این گزارش، آزادی کیخسرو یزدانی، با تودیع وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان قائمشهر صورت گرفته است.
لازم به ذکر است، این فعال محیط زیست، در تاریخ ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۱، در منزل شخصی خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات ساری منتقل شده بود.
در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، سازمان عفو بین الملل نیز با انتشار بیانیه ای، نسبت به سرکوب خشونت بار این اعتراضات واکنش نشان داد و از جامعه جهانی خواستار اقدام فوری برای مقابله با حکومت ایران شد.
- بیشتر بخوانید: بیانیه عفو بین الملل در اعتراض به سرکوب تجمعات جاری در ایران
سازمان عفو بینالملل، در تاریخ ۱ آذر ماه ۱۴۰۱ هم با انتشار یک بیانیه مطبوعاتی، خواستار اقدام فوری شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پس از کشتار وحشتناک معترضان در ایران شد.
- بیشتر بخوانید: درخواست سازمان عفو بین الملل از شورای حقوق بشر برای اقدام فوری در توقف کشتار معترضان در ایران
همچنین، در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، گزارش تفصیلی خود از وضعیت سرکوب گسترده این اعتراضات از سوی حکومت جمهوری اسلامی را به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه کرد.
همچنین، در پی شدت گرفتن اعتراضات و افزایش موج بازداشتها، ارعاب و کشتار شهروندان و کودکان، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به درخواست آلمان و لوکزامبورگ، جلسه ای اضطراری را با هدف بررسی و تصویب قطعنامه ای بر علیه حکومت ایران برگزار کرد و به تشکیل کمیته ای حقیقت یاب برای بررسی وقایع صورت گرفته در ایران رای مثبت داد.
سرکوب آزادی بیان و ممانعت از برگزاری اعتراضات صنفی و مدنی ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.
عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.