پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

انتقال آرشام رضائی، زندانی سیاسی به زندان رجائی شهر کرج

0
728

حقوق بشر در ایران امروز یکشنبه ۲ آذر ماه ۱۳۹۹، آرشام « محمود » رضائی، فعال مدنی پس از تحمل چن روز بازجوئی و سلول انفرادی در زندان اوین به بند قرنطینه زندان رجائی شهر کرج منتقل شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، ظهر امروز یکشنبه ۲ آذر ماه ۱۳۹۹، آرشام « محمود » رضائی، فعال مدنی و زندانی سیاسی، پس از اتمام بازجوئی و تحمل سلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات در زندان اوین برای آغاز دوران محکومیت حبس تعزیری خود به سلول انفرادی در بند قرنطینه زندان رجائی شهر کرج منتقل شد. این فعال مدنی در مجموع به تحمل ۸ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده که با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی ۵ سال آن لازم به اجرا است. 

یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران اعلام کرد: “آرشام « محمود » رضائی، پس از بازداشت در تاریخ ۲۷ آبان ماه مستقیماً به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل شد و طی این مدت تحت بازجوئی بوده است. پس از مراجعه خانواده و وکیل مدافع این فعال مدنی به دادسرای زندان اوین به آنها گفته شد به زندان رجائی شهر منتقل شده و با توجه به مراجعه آنها به زندان رجائی شهر کرج اعلام شده که آرشام در حال حاضر در سلول انفرادی بند قرنطینه زندان رجائی شهر کرج برای تحمل حبس خود بسر می برد.”

آرشام رضائی، در تاریخ ۲۷ آبان ماه ۱۳۹۹، در پی یورش ماموران انتظامی به همراه برگه جلب وی به بهانه اجرای حکم حبس تعزیری اش بازداشت و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل شده بود. 

لازم به ذکر است، آرشام رضائی، پیش از این نیز با توجه به تماس تلفنی دریافتی قبلی در تاریخ ۲۷ مهر ماه ۱۳۹۹، به شعبه اجرای احکام کیفری دادسرای زندان اوین مراجعه کرده بود اما مسئولان اجرای احکام از پذیرش وی علیرغم احضارش به شعبه مذکور سر باز کرده و اعلام کرده بودند به علت شیوع کرونا اجرای حکم حبس این فعال مدنی تعلیق شده و در ادامه ۲ روز بعد با تماسهای تهدیدآمیز آرشام رضائی را برای حضور در زندان برای تحمل حبس فراخوانده بودند. 

آرشام رضائی، در تاریخ ۲۵اسفند ماه ۱۳۹۷, توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمد مقیسه از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام, اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی و توهین به رهبری، به تحمل ۸ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. با اعلام اعتراض و ارجاع پرونده این فعال مدنی به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران در تاریخ ۲۸ تیر ماه ۱۳۹۹ این حکم عیناً تائید شد. 

آرشام رضائی, در تاریخ ۲۲ آبان ماه ۱۳۹۸, با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۲ میلیارد ریال تا اتمام مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد. 

لازم به ذکر است, در تاریخ ۲۸ مهر ماه ۱۳۹۸, شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران با اعلام به این زندانی سیاسی مبنی بر مفقود شدن لایحه دفاعیه وی به این زندانی سیاسی ۲۴ ساعت فرصت تنظیم و تکمیل لایحه ای جدید برای ارائه در دادگاه تجدید نظر را داده بود.

محمود « آرشام »رضائی, در تاریخ ۸ اسفند ماه ۱۳۹۷, توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “محمد مقیسه” از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام, اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی و توهین به رهبری،  محاکمه شد. پس از اتمام جلسه تفهیم اتهام آرشام رضائی, توسط محمد مقیسه، قاضی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود آنچه بیش از هر نکته در طی این جلسه حائز اهمیت بود این نکته بود که “محمد مقیسه” در طی جلسه از قبول وکیل برای پرونده این فعال مدنی سر باز زده بود و از سوی دیگر علیرغم صدور قرار وثیقه تعیین شده که مبلغ آن ۲۵۰ میلیون تومان برای آرشام رضائی بود از تودیع آن ممانعت بعمل آورد و با افزایش مبلغ وثیقه به یک میلیارد تومان از آزادی موقت آرشام رضائی ممانعت بعمل آورد.

در تاریخ ۲۷ دی ماه ۱۳۹۷, حقوق بشر در ایران, با انتشار گزارشی از صدور قرار وثیقه ای به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان برای آزادی موقت آرشام رضائی، از برگزاری جلسه تفهیم اتهام این فعال مدنی در تاریخ ۲۹ دی ماه ۱۳۹۷ را اطلاع رسانی کرده بود.

این فعال مدنی در تاریخ ۲۹ دی ماه ۱۳۹۷, پس از سپری کردن ۱۳ روز سلول انفرادی بند امنیتی ۱ الف سپاه پاسداران, به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای امنیت واقع در زندان اوین منتقل و مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و با صدور قرار وثیقه ای به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان راهی قرنطینه زندان اوین شد.

آرشام رضائی, در تاریخ ۱۷ دی ماه ۱۳۹۷, توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در حوالی میدان انقلاب تهران بازداشت و پس از انتقال به محل سکونت و تفتیش منزل وی و ضبط وسائل شخصی, این فعال مدنی به سلول انفرادی بند ۱ الف در افسریه تهران منتقل شد. 

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی, بازجو و بازپرسی بیطرف از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوین گر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند. 

برچسب هاحقوق بشرحقوق بشر در ایرانزندان رجایی شهراخبار زندانیان سیاسیزندانیان سیاسی در ایرانزندان رجائیبند209بند امنیتی 209سلول انفرادی بند ۲۰۹فعال مدنی آرشام رضائیزندان رجائی شهر در کرجوزارت اطلاعات در زندان اوینفعال مدنی آرشام رضاییآرشام رضائی زندانی سیاسیزندان اوینمسوولان زندان رجائی شهرزندانیان سیاسیاداره پیگیری وزارت اطلاعاتآرشام رضائیزندانیان زندان رجائی شهربند۲۰۹بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعاتزندان رجایی شهر در کرجزندان رجائی شهر در ایرانزندانیان زندان رجایی شهربازجویی در بند ۲۰۹آرشام رضایی فعال مدنیآرشام رضایی زندانی سیاسیبازداشتگاه وزارت اطلاعاتحقوق شهروندینقض حقوق شهروندی در ایرانزندان رجائی شهر کرجمحمود آرشام رضائیزندان رجاییبند ۲۰۹ وزارت اطلاعاتبند ۲۰۹ بازجوئیسلول انفرادی بند۲۰۹ زندان اویننقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیبند وزارت اطلاعاتسلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعاتآرشام رضائی فعال مدنیاجرای حکم حبس آرشام رضاییوزارت اطلاعاتبند ۲۰۹ اوینبند ۲۰۹ زندان اوینسرکوب زندانیان سیاسی در ایرانآرشام رضایینقض حقوق بشر در زندان رجائی شهربند امنیتی ۲۰۹بند ۲۰۹ بازجوییسلول انفرادی در زندان رجائی شهر کرجحقوق زندانیان سیاسیبند ۲۰۹ وزارت اطلاعات در ایرانحق مرخصی زندانیان سیاسیسلول انفرادی زندان رجایی شهر کرجبازداشت آرشام رضائیزندان رجائی شهردادسرای زندان اوینمامورین وزارت اطلاعاتدفتر پیگیری وزارت اطلاعاتبند ۲۰۹حقوق بشر درایرانحقوق بشر در جمهوری اسلامی ایرانبازجوئی در بند۲۰۹زندانیان سیاسی زندان مرکزی ارومیهبند209 وزارت اطلاعاتبند۲۰۹ وزارت اطلاعات در ایرانزندان اوین بند زنانحبس تعزیری آرشام رضائیبازداشت محمود رضاییزندانیان سیاسی و عقیدتینقض حقوق شهروندیبند۲۰۹ زندان اوینبند 209 زندان اوینمحمودآرشام رضاییسرکوب زندانیان سیاسیبند وزارت اطلاعات در زندان وکیل آباد مشهدسلول انفرادی بند امنیتی ۲۰۹بند۲۰۹ وزارت اطلاعاتسلول انفرادی در زندان رجایی شهر کرجحق مرخصی زندانیان سیاسی در ایرانحبس تعزیری آرشام رضاییبازداشت محمودرضاییبازداشتگاههای وزارت اطلاعاتنقض حقوق بشر در ایرانحقوق شهروندی درایرانمحمود(آرشام)رضائیبند 209بند وزارت اطلاعات در زندان رجائی شهر کرجوزارت اطلاعات در ایرانسلول انفرادی زندان رجائی شهربازجوئی در بند ۲۰۹زندانیان سیاسی زندان اوینحقوق نقض حقوق بشر در ایرانآرشام رضائی حبس تعزیریبازداشت محمودرضائیسلول انفرادینقض حقوق بشرحقوق شهروندی در ایرانحقوق بشر در جمهوری اسلامیزندان رجایی شهر کرجWard 209حقوق بشر زندانیان سیاسیبیند 209solitary confinement for security 209حبس تعزیری زندانیان سیاسیزندانیان سیاسی در جمهوری اسلامیسوئیت 209آرشام رضایی حبس تعزیریبازداشت آرشام رضایی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading