https://wp.me/p6xuBy-10yW
حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۲۵ مرداد ماه ۱۴۰۵، اکبر شهبخش، محمد شهبخش و حبیب شهبخش، آزاد شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از شبکه اسناد حقوق بشر بلوچستان، روز شنبه ۲۴ مرداد ماه ۱۴۰۵، اکبر شهبخش(قنبرزهی) ـ ۴۶ ساله ـ فرزند موسی، محمد شهبخش(قنبرزهی) ـ ۳۹ ساله ـ فرزند: نبی و حبیب شهبخش(قنبرزهی) ـ ۲۴ ساله ـ فرزند شوکت، هر سه اهل روستای چاهاحمد شهرستان تفتان، از بند ۹ زندان مرکزی زاهدان، آزاد شدند.
براساس این گزارش، از چگونگی آزادی اکبر شهبخش، محمد شهبخش و حبیب شهبخش و میزان وثیقه و یا قرار کفالت تودیع شده برای آزادی آنها اطلاعی حاصل نشده است.
لازم به ذکر است، اکبر شهبخش، محمد شهبخش و حبیب شهبخش، در تاریخ ۶ مردادماه ۱۴۰۵، پس از یورش نیروهای امنیتی به منازل آنها در روستای چاه احمد از توابع شهرستان تفتان، دستگیر و برای بازجویی تشکیل پرونده زندان مرکزی زاهدان منتقل شده بودند.
آزادی اکبر شهبخش، محمد شهبخش و حبیب شهبخش پس از بازداشت و انتقال آنان به زندان، از منظر حقوق بشر اقدامی مثبت در جهت پایان دادن به سلب آزادی پیش از محاکمه است؛ با این حال، آزادی آنان بهتنهایی نافی ضرورت بررسی قانونی بودن بازداشت اولیه و نحوه رفتار با آنان در دوران بازجویی نیست.
بر اساس ماده ۹ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی و ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر، هیچ فردی نباید بهصورت خودسرانه بازداشت یا از آزادی محروم شود و بازداشتشده باید از دلایل بازداشت خود مطلع و در مدت معقول تعیین تکلیف شود.
برای دریافت آخرین پستها به ایمیل خود مشترک شوید

