
حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۷ تیر ماه ۱۳۹۹, شعبه ۱ دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی محمود ساداتی با صدور دادنامه ای محمدعلی کامفیروزی, وکیل دادگستری را به تحمل ۲ سال حبس تعلیقی محکوم کرد.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از اعتماد, امروز شنبه ۷ تیر ماه ۱۳۹۹, محمدعلی کامفیروزی, وکیل دادگستری توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی محمود ساداتی از بابت اتهام توهین به رهبری به تحمل ۲ سال حبس با طول مدت تعلیق ۵ ساله محکوم شد. این وکیل دادگستری در پی شکایت سازمان اطلاعات سپاه پاسداران از وی به دلیل سخنرانی که در آذر ماه ۱۳۹۷ در جمع دانشجویان دانشگاه شیراز انجام داده بود به این مدت حبس محکوم شد.
براساس دادنامه صادره از سوی شعبه ۱ دادگاه انقلاب شیراز, محمدعلی کامفیروزی از بابت اتهام توهین به رهبری در پی شکایت سازمان اطلاعات سپاه فجر استان فارس در جریان یک سخنرانی در تاریخ ۱۶ آذر ماه ۱۳۹۷, به تحمل ۲ سال حبس با طول مدت تعلیق ۵ ساله و که باید هر ماه ۱ بار به شیراز سفر و خود را به مراجع قضائی معرفی کند محکوم شد.
لازم به ذکر است, محمدعلی کامفیروزی که سابقه ۲ دوره نمایندگی مدیران مسوول در شورای مرکزی نشریات دانشگاهی وزارت علوم را در کارنامه فعالیتهای خود دارد، در سال ۱۳۹۵، از سخنرانان دیدار با علی خامنه ای با دانشجویان بود و در آنجا ضمن انتقاد از نقض حقوق شهروندی و سرکوب آزادیهای بیان و عقیده در ایران و پروندهسازی و برخوردهای ناشایست با شهروندان گفته بود که با برخی نظرات علی خامنه ای اختلاف نظر دارد و در انتهای سخنرانی خود از ایشان پرسید که “شیوه تعامل با من و امثال من چگونه باید باشد؟”
براساس اعلام احسان کریمیان دبیر انجمن فرهنگ و سیاست شیراز در تشریح این خبر گفت: “ما در مراسم بزرگداشت ۱۶ آذر سال ۱۳۹۷ از ۲ نفر از فعالان دانشجویی دعوت کردیم تا نظرات و دیدگاههای خود را با دانشجویان در میان بگذارند. این برنامه با هماهنگی کامل با مراجع قانونی و با مجوز قانونی و در کمال آرامش و در یک فضای عقلانی برگزار شد و در انتها هم دانشجویان سوالات و نظراتشان را در یک فضای آرام و منطقی بیان کردند و برنامه بدون هیچ گونه مشکل و حاشیهای برگزار شد تا اینکه گویا ۸ ماه پس از برگزاری این مراسم، بدون اینکه حتی کوچکترین تذکری هم از طرف نهادهای رسمی و قانونی به ما داده شده باشد، یکی از سخنرانان برنامه از سوی شعبه ۱۰ دادیاری دادگاه انقلاب اسلامی شیراز احضار شد. البته ما همان موقع مساله را با مسوولان دانشگاه در میان گذاشتیم اما متأسفانه هیچ گونه اقدامی انجام ندادند.”
احسان کریمیان, در ادامه افزود: “بنده در آن زمان نایب دبیر انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز بود و محکومیت آقای کامفیروزی به اتهام توهین به رهبری، اتفاق بسیار عجیب و غیرقابل باوری است. آقای کامفیروزی در سخنرانیاش کلا دو سه بار به رهبری اشاره کرد که در آن دو سه بار هم با کمال احترام و ادب درباره ایشان صحبت میکرد. مضمون صحبت هم اصلا توهین آمیز نبود.”
این فعال دانشجوئی در ادامه صحبتهای خود اضافه کرد: “اینکه بیان انتقادات سادهای مثل این موجب پروندهسازی برای فعالان دانشجویی میشود، به خودی خود نشاندهنده درستی انتقادات مطرح شده درباره عملکرد برخی نهادهاست؛ چه اینکه متأسفانه برخی نهادهای امنیتی کوچکترین انتقادی به خودشان را هم تحمل نمیکنند و با بهانههای بی ارتباطی برای فعالان مدنی پروندهسازی میکنند”.
برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است.
در اکثر موارد بازداشتهای فراقانونی و خودسرانه با اتهاماتی واحی و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده افراد می باشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ که بر عدم سرکوب افراد بر مبنای آزادی بیان و عقیده تاکید شده میباشد. با توجه به مفهوم اصل آزادی بیان هر انسانی محق است تا به هر طریق ممکن بتواند عقاید و نظریات و دیدگاههای خود را بدون ملاحظات مرزی و به هر شکل ممکن منتشر کند.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.