چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

محکومیت مهرداد بختیاری به تحمل حبس و مجازات تکمیلی همزمان با آزادی موقت

0
1178

حقوق بشر در ایرانامروز شنبه ۲۹ آذر ماه ۱۳۹۹، شعبه دادگاه انقلاب با صدور دادنامه ای مهرداد بختیاری را به تحمل حبس تعلیقی و ممنوعیت خروج از کشور محکوم کرده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۲۷ آذر ماه ۱۳۹۹، مهرداد بختیاری، عموی پویا بختیاری، پس از تحمل ۴۷ روز بازداشت و بازجوئی و صدور حکم ۵ سال حبس تعلیقی و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور آزاد شد. 

در همین زمینه، منوچهر بختیاری با انتشار متنی در صفحه شخصی خود ضمن اعلام این خبر نوشت: “برادرم مهرداد بختیاری در تاریخ ۲۷ آذر ۹۹ با تحمل ۴۷ روز بازداشت و حکم ۵ سال حبس تعلیقی و دو سال ممنوع ‌الخروج از کشور توسط دادستانی آزاد شد.”

لازم به ذکر است، در آبان ماه سال ۱۳۹۹، بی بی زهرا بختیاری، با انتشار یک ویدئو در فضای مجازی از بازداشت مهرداد بختیاری توسط نیروهای امنیتی و انتقال به مکانی نامعلوم خبر داده بود. 

لازم به ذکر است، منوچهر بختیاری که فرزندش پویا در جریان اعتراضات آبان سال گذشته جان باخت در حالی که برای سفر به جزیره کیش رفته بود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به تهران و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی در تاریخ ۱۵ آذر ماه ۱۳۹۹، با تودیع وثیقه بطور موفت و تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد. 

پیش از این هم در تاریخ ۲ دی ماه ۱۳۹۸, منوچهر بختیاری به همراه همسرش، ناهید شیربیشه، مونا بختیاری به همراه آصف بختیاری و مهرداد بختیاری، بدون ارائه حکم قضائی توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند. 

در تاریخ ۱۷ دی ماه ۱۳۹۸, ناهید شیرپیشه, مونا بختیاری به همراه مهرداد بختیاری, از بازداشت آزاد شدند و در ادامه هم در تاریخ ۲ بهمن ماه ۱۳۹۸, منوچهر بختیاری، پس از ۳۲ روز بازداشت به همراه برادرش آصف بختیاری از زندان رجائی شهر کرج با تودیع وثیقه آزاد شدند. 

پس از بازداشت این خانواده توسط ماموران امنیتی خبرگزاری مهر که از رسانه های داخل ایران است به نقل از یک منبع مطلع اعلام کرد: “از آنجا که خانواده پویا بختیاری در روند پروژه ضدانقلابیِ ورشکستگان فراری” قرار گرفته بودند و “فعالانه بر اقدامات ساختار شکنانۀ خود اصرار ورزیدند” بازداشت شدند”.

این خبرگزاری همچنین ادعا کرده بود که بازداشت این خانواده “با حکم قضائی و در راستای صیانت از نظم و امنیت” و “جلوگیری از تداوم پروژه کشته سازی و تکرار اقدامات مسلحانه علیه مردم” انجام شده است.

این بازداشت پس از آن انجام شده بود که خانواده پویا بختیاری اعلام کرده بودند قصد دارند در تاریخ ۵ دی ماه ۱۳۹۸, مراسم چهلمین روز کشته شدن فرزندشان را در بهشت سکینه شهرستان کرج برگزار کنند.

پدر و مادر پویا بختیاری پس از اعلام تصمیم خود برای برگزاری این مراسم، به وزارت اطلاعات احضار شده بودند و در آنجا از آنها خواسته شده بود که این مراسم را در مکانی سرپوشیده برگزار کنند. اما پس از ۳ ساعت بازجویی، والدین “پویا بختیاری” همچنان بر اجرای تصمیم خود پافشاری داشتند و به این ترتیب ارگانهای امنیتی آنها را بازداشت می کنند. 

اعتراف گیری اجباری با تهدید بر افراد از جمله مصادیق بارز نقض اسناد بین المللی حقوق بشر،  ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است که به صراحت کلام بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی, بازجو و بازپرسی بیطرف از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوین گر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading