
حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۱۰ آبان ماه ۱۳۹۹، جمعی از شهروندان بهائی ساکن شهرهای کشور، بر طبق بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از ادامه تحصیل و ورود به دانشگاه منع شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۱۰ آبان ماه ۱۳۹۹، آوا بهروز، آوین زمانی و ساینا فارس، دستکم ۳ تن از شهروندان بهائی، به دلیل آنچه که اعتقاد آنها به دیانت بهائی است از ورود به دانشگاه و ادامه تحصیل بازماندند. با احتساب این ۳ نفر، تعداد شهروندان بهائی محروم از ادامه تحصیل در دانشگاه به علت اعتقاد به دیانت بهائی به ۱۸ نفر افزایش پیدا کرد.
این شهروندان بهائی، پس از شرکت در کنکور سراسری سال۱۳۹۹ برای ورود به دانشگاه و ادامه تحصیل با اعلام قبولی آزمون اما به بهانه اعتقاد به دیانت بهائی از ادامه تحصیل آنها در دانشگاهها و مراکز آموزشی ممانعت بعمل آمد.
پیش از این نیز، هویت ساینا شفیع زاده، شهرزاد محمدزاده، مرجان عباسپولی، پارسا سیداحمد، آرین دهقانی، شمیم ایدلخانی، الحان امیرینیا، ستاره ایزدی، آریا شیخ زواره، وحید صادقی به همراه کیمیا منوچهری، فاران قدرتیان، مبینا هوشمندی، عرشیا اشراقی و کیان لقائی، پانزده تن از شهروندان بهائی محروم از تحصیل توسط حقوق بشر در ایران احراز و جهت اطلاع رسانی طی ۲ گزارش منتشر شده بود.
- بیشتر بخوانید: محرومیت از تحصیل دستکم ۱۰ شهروند بهائی
- بیشتر بخوانید: احراز هویت ۵ شهروند بهائی دیگر محروم از تحصیل
بیان نقص در پرونده برای صفحه اعلام وضعیت دانش آموزان بهائی در دانشگاهها و مراکز تحصیلی در ایران از طرف سازمان سنجش و یا حتی وزارت آموزش و پروش به منزله محرومیت آنها از ادامه تحصیل در هر مقطع تحصیلی که در آن تحصیل می کنند می باشد.
محرومیت از تحصیل شهروندان بهائی در حالی همچنان ادامه دارد که اخیرا, وزیر آموزش و پرورش از ممنوعیت از تحصیل دانش آموزانی خبر داد که از پیرو ادیان دیگری بجز ادیان رسمی کشور هستند. این اظهار نظر وزیر آموزش و پرورش واکنش جامعه جهانی بهائی، بسیاری از شهروندان، دانش آموزان بهائی و محمود صادقی، نماینده مجلس را به همراه داشت.
شهروندان بهائی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله پیروان ادیان بدون حقوق شهروندی در ایران محسوب میشوند. سرکوب این شهروندان در غالب: پلمپ محل کسب, محرومیت از حق تحصیل از مدرسه ابتدائی تا مدارج عالی, تخریب قبرستانها و همچنین دیگر مکانهای مقدس آنها و محرومیتهای گسترده دیگر که این شهروندان با آن دست و پنجه نرم میکند را در بر میگیرد.
سازمان ملل متحد به دفعات آزار و اذیت بهاییان در ایران را بارها محکوم کرده است. بر اساس ماده ۲۵ منشور حقوق شهروندی، که حسن روحانی در دسامبر ۲۰۱۶ آن را امضا کرد شهروندان آزادی عقیده دارند و تفتیش عقاید ممنوع شده و هیچ کس را نمیتواند به خاطر عقایدش تحت تعقیب قرار داد.
شهروندان بهائی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب ۶ اسفند ۱۳۶۹ از هرگونه حقوق شهروندی محروم هستند و از سوی حکومت جمهوری اسلامی این دسته از شهروندان با انواع و اقسام موارد نقض حقوق بشر و اعمال رفتارهای قهر آمیز روبرو هستند.
سرکوب بهائیان ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز میباشد که در این دو ماده به صراحت بر حق افراد بر انجام مناسک مذهبی و همچنین تبلیغات و انجام آموزشهای مذهبی برای افراد چه بصورت جمعی و چه بصورت خصوصی تاکید شده است.