چهارشنبه , ۱۰ خرداد , ۱۴۰۲
چهارشنبه, می 31

واکنش رئیس فراکسیون محیط زیست به تلف شدن ۱۰ قلاده یوزپلنگ

0
127

حقوق بشر در ایران ـ امروز سه شنبه ۸ فروردین ماه ۱۴۰۲، سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط‌ زیست مجلس، تلف شدن ۱۰ قلاده یوز پلنگ ایرانی طی ۱ سال را بسیار نگران کننده عنوان کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، امروز سه شنبه ۸ فروردین ماه ۱۴۰۲، سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس، ضمن تائید خبر تلف شدن ۱۰ قلاده یوز پلنگ در ایران طی ۱ سال، نحوه مدیریت برای حفاظت از این گونه حیات وحش را ناکارآمد خواند. 

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در تشریح این خبر گفت:”تلف شدن ۱۰ یوز توران تنها طی یک سال بسیار نگران‌کننده است. علی رغم نصب تابلوهای هشدار دهنده اما همچنان تصادف یوزها در جاده میامی – سبزوار رخ می‌دهد که این امر نشان از عدم نظارت و مدیریت صحیح این مسیر است.”

وی با انتقاد از وضعیت حفاظت از گونه‌های حیات وحش کشور تصریح کرد: “این وضعیت خصوصا در مورد گونه‌های در معرض خطر انقراض کشور که کم هم نیستند بسیار نگران کننده است و در صورت تداوم این روند قطعا شاهد انقراض این گونه‌ها خواهیم بود.”

رییس فراکسیون محیط‌ زیست مجلس با بیان این که باید سازمان حفاظت محیط زیست ضمن داشتن برنامه مشخص برای حفاظت از گونه‌های در معرض خطر، نظارت دقیقی بر اجرای این برنامه داشته باشد افزود:”متاسفانه شاهد اجرای پروژه‌های نمایشی هستیم و عملا حفاظت از زیستگاه اصلی این گونه های حیات وحش به حال خود رها شده است.”

وی به تلف شدن پیروز – توله یوز ایرانی – اشاره کرد و گفت:”هنوز پاسخ مشخصی در خصوص علت تلف شدن، عوامل دخیل در این زمینه و نحوه برخورد با آنها به مجلس ارایه نشده است.”

وی با بیان این که یکی از عوامل تهدید یوزپلنگ ایرانی در استان سمنان، تصادفات این حیوان با خودروهای عبوری در جاده میامی – سبزوار است تصریح کرد:”علی‌رغم نصب تابلوهای هشدار دهنده و کاهش سرعت در این مسیر همچنان شاهد بی‌توجهی برخی رانندگان در این مسیر چه در روزها و چه شب‌ها هستیم که در این خصوص از رئیس پلیس راهور فراجا و رئیس پلیس راه راهور فراجا انتظار داریم تا ضمن تقویت گشت‌های مسیر، سختگیری بیشتری به تخلفات سرعتی صورت گیرد. از سوی دیگر رانندگان این مسیر نیز باید با احتیاط بیشتر و رعایت سرعت مجاز در این محدوده چند کیلومتری تردد کنند تا شاهد رخداد حوادث ناگوار برای یوزهای ایرانی نباشیم.” 

لازم به اشاره است، روز دوشنبه ۷ فروردین ماه ۱۴۰۲، یک قلاده کفتا راه راه نیز در مسیر جاده شاهرود، بر اثر سرعت بیش از چذد مجاز خودروهای عبوری و بی توجهی رانندگان و تصادف این حیوان با آنها تلف شد.

تلف شدن این کفتار راه راه پس از آن صورت گرفت که در تاریخ ۶ فروردین ماه ۱۴۰۲ هم در همین جاده با توجه به فقدان علائم هشدار دهنده کافی، سرعت بیش از حد خودروهای عبوری و بی توجهی رانندگان وسائل نقلیه، یک قلاده یوزپلنگ ماده که دارای ۳ جنین بود بر اثر تصادف با خودروهای عبوری تلف شد. 

عدم نصب حصار سراسری و از سوی دیگر بی توجهی رانندگان خودروهای عبوری و سرعت بیش ازحد مجاز و یا فقدان علائم هشدار دهنده کافی مبنی بر (تردد حیات وحش از جاده) سالانه منجر به حوادثی از این قبیل می شود. 

در حال حاضر، شرایط نگهداری از حیوانات در اکثر مناطق و حیات وحش ایران، سازگاری درستی با ضوابط و اصول مندرج در اسناد کنوانسیون‌های مرتبط با وضعیت محیط زیست که مورد تائید سازمان ملل متحد قرار گرفته ندارد.

در هدف پانزدهم  سند ۲۰۳۰ یونسکو، به صراحت بر حفاظت، بازیابی و ترویج استفاده پایدار از اکوسیستم های زمینی، مدیریت پایدار جنگل ها، مبارزه با بیابان زایی، متوقف و معکوس نمودن فرسایش زمین و توقف از بین بردن تنوع زیستی تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: